Προς το περιεχόμενο

βοηθεια για κονσολα!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια και χαρα σας παιδια! πραγματικα θα με σωσετε εαν μου απαντησετε.Αγορασα προσφατα μια κονσολα yamaha MG12/14 και παρατηρησα οτι ενω δεν εχει εφε επανω, αυτη μου βγαζει κατι σαν εcho και εντονο.επειδη η δουλεια μου ειναι και τα σποτακια με εχει διαλυσει και δεν μπορω να μαζεψω την φωνη μου απο πουθενα, ουτε απο την καρτα ηχου... μια απαντηση ανασας!!!!!!!!!ειναι και καινουργια ρε γαμωτο.........

ben....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον είναι το κλασικό λάθος που κάνουν πολλοί....... Λογικά στο main mix σου ακούς το σήμα απευθείας από την έξοδο του καναλιού αλλά και την επιστροφή από την κάρτα ήχου, η οποίο έχει καθυστέρηση και οπότε ακούγεται σαν echo. Οπότε πρέπει να διαχωρίσεις αυτούς τους "δρόμους" του σήματος και να ακούς μόνο την έξοδο της κάρτας. Το πώς θα το κάνεις αυτό απαιτεί γνώση της κονσόλας που διαθέτεις για να φτιάξεις σωστά τη δρομολόγηση. Κάποιος που ξέρει την κονσόλα σου ας απαντήσει για να σε διαφωτίσει. Hope this helps! Nid.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Στείλε την έξοδο της κονσόλας (stereo out ή master out) στο in της κάρτας σου.

 

Το out της κάρτας σύνδεσε το σε μια stereo είσοδο της κονσόλας.

 

Όταν ηχογραφείς, το fader της stereo επιστροφής από την κάρτα, να το έχεις κλειστό αλλιώς θα έχεις το προβλημα που αναφέρεις.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

sorry δε θέλω να είμαι εξυπνόκωλος αλλά αν μιουτάρει την επιστροφή της κάρτας πώς θα ακούει για να γράψει overdubs? Το πρόβλημα με αυτές τις μίνι κονσολίτσες είναι ότι δεν προσφέρουν direct outputs σε κάθε κανάλι. Οπότε η λύση συνήθως είναι να στέλνουμε το ηχογραφούμενο σήμα μέσο auxiliaries. Ορισμένες διαθέτουν 2 mix, συνήθως ως main mix και alt mix (alternative mix), οπότε μπορούμε απλά να στείλουμε τα κανάλια που ηχογραφούμε στο alt mix. Δηλαδή απλά για να μη βγαίνουν στο main mix μαζί με την επιστροφή της κάρτας και έχουμε το πρόβλημα με το echo. Υπάρχουν κι άλλες λύσεις δρομολόγησης αλλά εξαρτάται από την υλοποιήση της κάθε κονσόλας και επίσης θυμίζω οτί δεν είναι όλες της ίδιας ποιότητας (σήματος).

 

Επίσης benetos πρόσεξε το buffer της κάρτας σου γιατί για να λες ότι ακούς echo (δηλαδή μεγάλη, διακριτή καθυστέρηση) σημαίνει ότι μάλλον έχεις πολύ μεγάλη τιμή. Φυσικά όσο κατεβάζεις τόσο πιο πολύ στρεσάρεις το PC, οπότε πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή. Συνήθως στα 256 samples (στα 44100khz) μπορείς να παίξεις χωρίς να σε ενοχλεί η καθυστέρηση. Αναλόγως και τι παίζεις φυσικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατέβασα το manual της κονσόλας σου και μια πολύ εύκολη λύση είναι η εξής. Βάλε την έξοδο της κάρτας ήχου στο 2-track in. Στο μαστερ πάτα το κουμπί 2TR IN και τότε από το Control Room out θα ακούς μόνο αυτό. Εννοείται ότι το σήμα που ηχογραφείς πηγαίνει μέσω του stereo bus όπως λογικά κάνεις μέχρι τώρα. Δηλαδή συνδέεις την είσοδο της κάρτας με τα ST OUT jacks ή REC OUT jacks. Καλή τύχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator
sorry δε θέλω να είμαι εξυπνόκωλος αλλά αν μιουτάρει την επιστροφή της κάρτας πώς θα ακούει για να γράψει overdubs? .

Απλά δεν στέλνει (route) τη συγκεκριμμένη φέτα στο master out (στη συγκεκριμμένη περίπτωση) για να αποφύγει το feedback όταν ηχογραφεί.

 

Επίσης benetos πρόσεξε το buffer της κάρτας σου γιατί για να λες ότι ακούς echo (δηλαδή μεγάλη' date=' διακριτή καθυστέρηση) σημαίνει ότι μάλλον έχεις πολύ μεγάλη τιμή.[/quote']

 

Σε αυτή την περίπτωση θα έλπιζα ότι ο benetos13 θα μας έγραφε ότι ακούει με καθυστέρηση και όχι "κατι σαν εcho και εντονο" που παραπέμπει σε feedback.

 

Μπράβο πάντως Dead_Nid, έχεις καλές προθέσεις για να βοηθήσεις. :wink:

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό κάνω με την Yamaha MG-10/2:

 

Κατεβάζω το volume του καναλιού προς ηχογράφηση τελείως για να αποφύγω echo.

 

Το σήμα το στέλνω για ηχογράφηση μέσω ενός pre-fader auxiliary send σε ένα line-in της κάρτας ήχου.. Monitoring γίνεται μέσω της κάρτας ήχου από το line out της...To οποίο το συνδέω σε οποιοδήποτε line-in της κονσόλας. (με κάποιο latency βέβαια, εκτός αν έχω Asio Direct Monitoring).

 

Από αυτό που ρωτάς, μάλλον δεν έχεις κατανοήσει το εγχειρίδιο της κονσόλας σου. Το διάβασες έστω;

 

Dead_Nid, hats off :)

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα μεσα στην απελπισια μου και πριν προλαβω να διαβασω ολες τις απαντησεις (γιατι εδω στην Ουγκαντα.. ....που ακουει στο ονομα... Ρεθυμνο) μια εχω ιντερνετ και δυο δεν εχω...εκανα ενα απλο πραγματακι(στην τυχη ενοειτε)συνεδεσα με rsa καλωδια στην καρτα και στη συνεχεια στην κονσολα παλι σε rsa ιn και out και δουλευει μια χαρα.Πιστευω να μην αλοιωθει κατι στον ηχο γιατι το εχω κανει πειραματικα.και παλι σας ευχαριστω ολους. Ben!!!!!

ben....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Τα fader είναι για να κάνεις μικρομετρικές ρυθμίσεις, και εσείς όταν γράφέτε χρησιμοποιείτε τα aux send...

Λίγο ανορθόδοξο... αλλά... αφού σας βολεύει.

 

Σε ότι αφορά το πρόβλημα του benetos13, εφ' όσον λύθηκε το πρόβλημα σου με τον απλούστερο τρόπο, (να συνδέσεις το out της κονσόλας με το in της κάρτας...) όλα καλά.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου