Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με guitar rig 3 kontrol edition και cubase 4 Le....


dvat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα αγόρασα το guitar rig 3 kontrol edition και ως stand alone εφαρμογή όλα καλά. Στο cubase τώρα, έχω την απορία πως θα γράψω την κιθάρα με το εφέ ταυτόχρονα και όχι dry... Δεν έχω εμπειρία από daw και home recording αλλά διαβάζοντας προηγούμενα topics είδα για το direct monitoring το οποίο το έχω απενεργοποιήσει. (Το λέει εξάλλου στο manual του guitar rig)... Οπότε δεν είναι αυτό το πρόβλημα... Ενώ ακούω με τον ήχο που έχω επιλέξει από το guitar rig, γράφεται η κιθάρα dry... Tι κάνω λάθος? Το guitar rig πρέπει να παίξει ως vst instrument? Τα vst όμως δεν είναι μόνο για τα midi tracks? Nα πω ότι στα devices έχω δηλώσει στο audio το Rig Kontrol 3 (οπότε απομονώνεται η onboard κάρτα ήχου?) και δεν έχω άλλο audio interface, δηλαδή ξεχωριστή κάρτα ήχου. Επίσης στα vst instruments δεν βλέπω ως επιλογή το Guitar rig!!! έχω κάνει κάτι λάθος στο installation? Πρέπει να κοπιάρω το dll στα vst instrumnets του guitar rig στο αντίστοιχο folder με τα vst instrumnets του  cubase?

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με σώζει γιατί κάπου έχω πελαγώσει... Thanks...

Όχι άλλα μινόρε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά!

 

Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά:

Για να γραφτεί wet το σήμα πρέπει να έχεις το GR στο VST bay του input channel του Cubase (Άνοιξε το μίκτη και στο αριστερό μέρος του υπάρχει το κανάλι εισόδου). Μ' αυτόν το τρόπο το πρόγραμμα ηχογραφεί το επεξεργασμένο σήμα. Μην ξεχάσεις να βγάλεις το GT από το άλλο κανάλι γιατί θα ακούς το σήμα επεξεργασμένο 2 φορές  ;)

 

Καλή επιτυχία  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

govanmaniac όπως πολύ σωστά σου είπε και ο BitCollector πρέπει να ανοίξεις τον μίκτη (F3) και να πας αριστερά αριστερά που θα δεις ενα κανάλι μόνο του. Αυτό ειναι το "input channel" ας πουμε. Πάτα το e κουμπί που έχει και βάλε εκεί το guitar rig και όχι στο κανάλι που γράφεις.. Δηλαδη τα κάνεις στον μίκτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας αυχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά επειδή μόλις έχω αρχίσει να ασχολούμαι θα ήθελα αν μπορούσατε να περιγράψετε τη διαδικασία λίγο πιο αναλυτικά... Ας πούμε ...εκεί βάζω το guitar rig τι σημαίνει? Κατάλαβα ότι πρέπει να μπει στο μείκτη και (αν κατάλαβα σωστά) μετά το ηχογραφημένο κανάλι αλλά η διαδρομή του σήματος πια είναι?

 

Δηλαδή όταν παίζω η διαδρομή είναι κιθάρα - Rig Kontrol - cpu - Rig Kontrol - εξωτερικός hardware μείκτης - τελικός - ηχεία.

 

Όταν γράφω σε audio κανάλι με ήχο από το guitar rig τι ακριβώς συμβαίνει? Τι γράφεται ακριβώς με δεδομένο ότι το rig Kontrol είναι το audio interface του setup? Άν το cubase διαβάζει από την έξοδο του  rig Kontrol τότε to σήμα που λαμβάνει δεν είναι ήδη επεξεργασμένο? 'Αρα πως ηχογραφείται καθαρό?

Όχι άλλα μινόρε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα vst όμως δεν είναι μόνο για τα midi tracks? Nα πω ότι στα devices έχω δηλώσει στο audio το Rig Kontrol 3 (οπότε απομονώνεται η onboard κάρτα ήχου?) και δεν έχω άλλο audio interface, δηλαδή ξεχωριστή κάρτα ήχου.

1) τα vst δεν πάνε σε midi track. Τα vsti (vst instruments όπως διάφορα σύνθια) πρέπει να τα συνδέσεις με κάποιο midi κανάλι, ώστε από κάπου να βλέπουν τι νότες θα παίζουν. Τα vst effects (όπως το guitar rig) μπαίνουν σε audio κανάλια, εκτός και αν το λένε ρητά ότι πρόκειται περί midi εφε (κανά arpeggiator ίσως?)

 

Το rig control δουλεύει και ως κάρτα. Προσοχή δεν δουλεύει ως πεταλιέρα, οπότε το σήμα αυτό το διώχνει ως καθαρό και η επεξεργασία του γίνεται εντός του υπολογιστή, εφόσον έχεις ανοίξει το guitar rig στο DAW σου. Επί της ουσίας δεν είναι τίποτε αλλο από κάρτα και κοντρολερ του g.r. Έχεις περάσει τους drivers? Αν όχι πέρασέ τους. Έπειτα τράβα και επέλεξέ το από το cubase.

 

Οπότε το μόνο που μένει είναι: Ανοίγεις audio κανάλι, του δηλώνεις ποια είσοδο θα παίρνει μέσω του kontrol αν δεν το κάνει αυτόματα, έπειτα πας στο Inserts (δίπλα στο κανάλι, θα το δεις),ανοίγεις το guitar rig και voila. Έτοιμος. Αν θες να ακούς ταυτόχρονα το τι γράφεις, πατάς το κουμπάκι monitor (σαν χιονονιφάδα δίπλα στο κουμπί με το οποίο οπλίζεις το κανάλι για εγγραφή) και ακούς τι γράφεις. Όταν το γράψεις ξαναπατάς το κουμπάκι να το απενεργοποιήσεις, και ακούς τι έγραψες.

 

Επίσης ρίξε μια ματιά εδώ, να δεις τι πατάμε για να κάνουμε τα παραπάνω:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=161256.0

 

Αυτά

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks... άντε να σχολάσουμε να το δοκιμάσω.... Τσικνοπέμπτη με guitar rig και cubase θα έχουμε....Ειλικρινά ευχαριστώ....

Όχι άλλα μινόρε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου