Προς το περιεχόμενο

Παρατηρήσεις και απορίες σχετικά με τα KRK RP5 G2


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και από μένα.Θα ήθελα να αναφερθώ λίγο στην πρόσφατη αγορά μου,αυτή των krk rp5 g2.Αρχικά να παραθέσω τον εξοπλισμό μου,ο οποίος είναι πολύ απλός και αποτελείται από ένα pc,ένα midi controller και κάρτα ήχου την komplete audio 6.Οι παρατηρήσεις/απορίες λοιπόν..

1) πως μπορώ να λύσω το πρόβλημα του λεγόμενου ground loop (ακούγεται συνέχεια μέσα από τα ηχεία ο ανεμιστήρας του υπολογιστή και καποιες φορές και ο σκληρός..

2)Είναι δικό μου το πρόβλημα που ακούω ελάχιστη διαφορά ή και καθόλου σε σχέση με τα προηγούμενα ηχεία μου που ήταν hi-fi;

3)Η κάρτα έχει εξόδους balanced,αλλά μόλις πριν από λίγο παρατήρησα ότι τα καλώδια μου είναι unbalanced(jack σε xlr) καθώς και ότι είναι καλώδια μικροφώνου,έτσι γράφουν επάνω τουλάχιστον (proel bulk 220 Lu1).Να προμηθευτώ κάποια άλλα και αν ναι ,ποια;Χάνω σε ποιότητα με τα unbalanced και μήπως γι αυτό δεν ακούω και διαφορά στον ήχο;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2) Οχι

 

1-3) Υπαρχει πιθανοτητα να γλυτωσεις το θεμα θορυβου εαν χρησιμοποιησεις balance συνδεση.

 

Να προμηθευτώ κάποια άλλα και αν ναι ,ποια

Το "jack" ειναι mono (T.S)? Εαν ναι αλλαξε το με "stereo" (T.R.S)

Θεωρω οτι το καλωδιο εχει 2 καλωδιακια + μπλενταζ αφου γραφει"μικροφωνικο"

Εαν δεν ειναι, θελει κι αυτο αλλαγη.

 

Εχχχμμμ... πως τα πας με το κολλητηρι? ::)

 

Σε περιπτωση που θες παντως να τα αλλαξεις, παρε κατι αναλογο.

Για το υπαρχον συστημα δεν χρειαζεται να δωσεις περισσοτερα σε καλωδια.

Χάνω σε ποιότητα με τα unbalanced και μήπως γι αυτό δεν ακούω και διαφορά στον ήχο;

Οχι το balance-unbalance εχει να κανει μονο με τον θορυβο.

TRS.JPG.cc46fb4fa7dc7ef1947387b0ebf01256.JPG

Kαι το μικροφωνο της Barbie μια χαρα ηχογραφει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Τελικά άλλαξα τα καλώδια τα οποία ήταν όντως mono και ο θόρυβος εξαφανίστηκε.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αισθάνομαι λίγο..θύμα του marketing πλέον,αφού τα αγόρασα για κάπως πιο ισορροπημένο ήχο και..τίποτα... :'(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι γνωστό πάντως πως τα συγκεκριμένα κάπως κολακεύουν τις χαμηλές συχνότητες! Στην κατηγορία τους υπάρχουν πιο flat monitors, απορώ γιατί πολλοί διαλέγουν αυτό το μοντέλο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

metalmike μπορεις να προτείνεις κάτι στην ιδια κατηγορία?

 

Σκεφτομουν να παρω τα KRK επειδη μου αρέσει που βγάζει το μπασο απο μπροστά.

 

Τι θα προτεινες σε κάποιον που δεν εχει τη δυνατοτητα να τα δοκιμάσει και να κρινει μονος του?

 

Μηπως ο φίλος έχει προβλημα λόγο του (πιθανον) κακως διαμορφωμένου χώρου οπου ακούει?

 

Μήπως φταίει οτι ειναι 5 ιντσων? Αν ηταν πιο μεγάλα θα ακουγε καλύτερα συχνοτικά?

 

Απορίες ενός ασχετου.

MUSIC IS MAGIC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν πω ότι πω να ξέρεις πως κι εγώ δεν έχω καμιά τρελή εμπειρία, απλά από τα λίγα που γνωρίζω λέω τη γνώμη μου! Όντως βοηθάει τα monitors να έχουν τους αεραγωγούς μπροστά αν από πίσω έχεις τοίχο και δεν έχεις φροντίσει να διαμορφώσεις το χώρο κατάλληλα! Το πρόβλημα του φίλου θα μπορούσε να έχει να κάνει λόγω κακώς διαμορφωμένου χώρου αλλά δεν νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με κάτι τέτοιο σε αυτή την περίπτωση! Απλά ο φίλος περίμενε πιο flat απόκριση γενικότερα! Η συγκεκριμένη σειρά των KRK είναι γνωστό πως είναι κάπως πιο hi-fi, πως κολακεύει κάπως περισσότερο τον ήχο (που όταν μιλάμε για monitors δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό) και πως τονίζονται τα μπάσα παραπάνω απ' ότι θα έπρεπε (γι' αυτό πολλές φορές θα δεις να τα προτείνουν σε άτομα που ασχολούνται με dance ή παρόμοια μουσική με beats)! To μέγεθος του μεγαφώνου έχει να κάνει κυρίως με την απόκριση στα μπάσα, αυτό δε σημαίνει όμως πως αν μάθεις ένα monitor πως συμπεριφέρεται στα μπάσα και πόσα πρέπει να βάλεις ή κόψεις πως δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα! Πέρα απο τα χαρακτηριστικά και από το πόσο καλό είναι ένα monitor δηλαδή το μεγαλύτερο ρόλο για 'μένα παίζει πόσο καλά γνωρίζεις τη συμπεριφορά του!

 

Τώρα για το τι θα πρότεινα...προσωπικά, περίπου στην ίδια κατηγορία λεφτών και ιντσών θα επέλεγα ένα από τα παρακάτω, με τη σειρά που τα έχω βάλει:

 

http://www.thomann.de/gr/fostex_pm05n_black.htm

http://www.thomann.de/gr/mackie_mr5_mk2.htm

http://www.thomann.de/gr/samson_rubicon_r6a.htm

http://www.thomann.de/gr/behringer_b3030a_truth.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

metalmike έχεις πολύ δίκιο για τις χαμηλές.Σκέψου ότι πριν από αυτά χρησιμοποιούσα το εξής σύστημα της aiwa (!!) στο οποίο με μια ρύθμιση για τα μπάσσα(t-bass) στην πιο δυνατή απ τις 3 θέσεις που έχει έβγαζε σχεδόν το ίδιο μπάσσο!Είμαστε θύματα του marketing όπως προείπα..

Φίλε stepar10 ο χώρος δεν είναι καθόλου διαμορφωμένος αλλά τα ηχεία (και τα προηγούμενα και τα krk) τα χρησιμοποίησα χωρίς να αλλάξω τίποτα στο χώρο,βάζοντας τα στην ίδια θέση.Οπότε η ακουστική είναι το ίδιο..χάλια.Απλά περίμενα κάτι πιο flat.Για να σας δώσω να καταλάβετε καλύτερα (όσοι ενδιαφέρεστε και διαβάζετε το post μου  :P) ένα παράδειγμα:Στο πασίγνωστο φαντάζομαι superstition,με τα krk τα πνευστά είναι κάπως θαμένα,ενώ με τα προηγούμενα ηχεία τα άκουγα πολύ καλά.Και δε νομίζω σε τέτοιου είδους κομμάτια να έχει σκοπό ο καλλιτέχνης/ηχολήπτης να έχει ένα όργανο (πρωταγωνιστικού ίσως χαρακτήρα για αυτό το είδος μουσικής) πιο χαμηλά από άλλα,ούτε ότι τα άλλα ηχεία τόνιζαν αυτές τις συχνότητες.

Για να μην κουράζω και να κλείνω,δε θέλω να τα ισοπεδώνω όλα.καλά ηχεία αλλά ως εκεί.Ισως είναι και στο μυαλό μας να θέλουμε να ακουσουμε λεπτομέρειες μέσα από studio monitors,πόσο μάλλον τέτοιας κατηγορίας τιμής(γιατί όντως κι εγώ άκουσα λίιιγες παραπάνω απ ότι με άλλα ηχεία).Σήμερα το απόγευμα πάντως δοκίμασα τα ηχεία του πατέρα μου(τα οποία μάλλον θα ξεχάσω να τα επιστρέψω ;)),τα παραθέτω σε φώτο.Άλλη κατηγορία τιμής βέβαια..Τα έβαλα πάνω σε έναν ενισχυτή technics του '82 αν θυμάμαι καλά και το αποτέλεσμα ήταν άψογο.Ο Λ Α πεντακάθαρα και εκεί που πρέπει.Όλα είναι θέμα γούστου τελικά και πιστεύω ότι το δίλημμα studio monitors/hi-fi speakers θα παραμείνει αιώνιο,κάτι σαν το pc/mac!Αυτά τα λίγα ;)

P401266.jpg.b9e158424a3e608d31f89d969daa3c76.jpg

post-33-1242594758.jpeg.d324b7a565d5192a07f1bf96b508c483.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά δεν πιστεύω πως είναι θέμα διλήμματος, ο σκοπός των hi-fi ηχείων είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν των monitor! Από τα ηχεία του πατέρα σου μπορεί να τα ακούς όλα πεντακάθαρα αλλά αν πας να κάνεις μια μίξη με αυτά και τη βάλεις να την ακούσεις κάπου αλλού τότε θα πάρεις τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα! Mπορεί δηλαδή να κάνουν καλό διαχωρισμό σε ήχους και συχνότητες και να τα ακούς όλα πεντακάθαρα αλλά αλλά κάποιες συχνότητες να είναι τονισμένες λιγότερο ή περισσότερο και να μην είναι flat (όσο το δυνατό μπορεί να είναι με τα monitor)! Αλλά άμα ξέρεις τι τονίζουν και τι όχι και έχεις κάνει δοκιμές και τα γνωρίζεις τα ηχεία μπορείς να βγάλεις καλό αποτέλεσμα, κι ας είναι hi-fi!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως τα KRK G2 έχουν χρωματίζουν αρκετά τον ήχο για αυτό και σε μπερδεύει πως μοιάζει αρκετά με τα Hi-Fi ηχεία.

 

Κρύβουν τις μεσαίες συχνότητες ώστε να νομίζεις πως χρειάζονται και άλλη ένταση και δυναμώνει τα μπάσα. Είναι λίγο περίεργο στην αρχή αλλά αν το συνηθίσεις όλα θα είναι μια χαρά !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου