Προς το περιεχόμενο

evh 5150 iii vs mesa stiletto ace head


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλα τα παδιά του φόρουμ.Αν και αναγνώστης αρκετά χρόνια του νοιζ πρώτη φορά γράφω.Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την αγορά ενός νέου ενισχυτή.

Να ξεκινήσω λέγοντας οτι ο ήχος που μου αρέσει είναι gain αρκετά γεμάτο και ''σφιχτό'' (αν μπορώ να το πώ έτσι), και clean σχετικά ποιοτικά (σε καμία περίπτωση δε θέλω να βραχνιάζουν).Ακούσματα απο machine head,stone sour,dope,drowning pool κτλ σε τέτοια φάση nu metal ήχου.

Για γίνω πιο συγκεκριμένος λοιπόν...θέλω έναν ενισχυτή που ο οποίος να μην ''ξίνει'' στα πρίμα και να έχει ευέλικτο,σχετικά ογκώδες και ''καθαρό'' hi gain (και σε καμία περίπτωση μουντό).Αυτή τη στιγμή πχ παίζω σε μια μπάντα στυλ anouk,guano apes,muse κτλ ίδιας βαρύτητας ήχου και θέλω να μπορεί να με καλύψει και εκεί.

Έχω ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο αλλά δυστηχώς στα μαγαζία δεν έχεις την ευκαιρία να ακούσεις και να βρείς ο,τι θες.Μέχρι τώρα έχω καταλήξει στους εξής:

1)mesa boogie stiletto ace head

2)mesa boogie single recto

3)evh 5150iii 50w

Για καταλάβεται καλύτερα τι ενοώ (επειδή ο ήχος είναι πολύ υποκειμενικός) αναφέρω παραδείγματα που μου άρεσαν:Mesa stiletto που αναφέρω παραπάνω σε fluid drive με το gain στο 6 (βαρύ,καθαρό και όχι ''μουντό'' drive).Επίσεις 5150iii στο 3ο κανάλι με στο gain το πολύ στο 5.Αυτός βέβαια μόνο απο youtube γιατί δεν τον έχω βρεί να τον δοκιμάσω ο ίδιος.

To ίδιο και για τον single rectifier (μόνο απο βίντεο και live που τον χρησιμοποιούσε άλλος κιθαρίστας).

Για καμπίνα είμαι κατά 90% για την κλασική κλειστή mesa recto 2x12.

Engl μ'αρέσουν αλλά όχι τόσο όσο οι παραπάνω.Απο χρήματα σίγουρα θα προτιμήσω κάτι οικομικότερο αρκεί να μ'αρέσει το ίδιο.Αν όμως δε βρώ, θα πάρω κάτι που να μάρέσει ακόμα και αρκετά ακριβότερο.Όχι γιατί μου περισεύουν σε καμία περίπτωση, αλλά γιατί τέτοιες αγορές δεν τις κάνεις κάθε μέρα και δε θέλω να μπώ στο τριπάκι πάρε-δώσε όλη την ώρα.Δεν έχω ιδιαίτερο κόλημα με επωνυμία mesa (ή τουλάχιστον το έχω ξεπεράσει πλέον μετά απο 16+ χρόνια μουσικής  :))

Το κόλλημα είναι αν αξίζει να ρισκάρω πχ για το κεφάλι 5150iii που δεν έχω δοκιμάσει απο κοντά σε σχέση με τον stiletto που έχω γιατί χρηματικά απέχουν πολύ.Btw στα βιντεάκια για να πω την αλήθεια, μου ακούγεται πιο καθαρός και πιο του γούστου μου (και drive και clean) ο 5150iii.

Υ.Σ. μη μου προτείνεται πάνω απο 50-60w ενισχυτές.

(Θέλω να με βγάζει πρόβα και νορμάλ live όχι να ισοπεδώσω όλη τη περιοχή)

Συγνώμη για τα πολλά λόγια αλλά προσπαθώ να γίνω όσο πιο συγκεκριμένος μπορώ για να καταλάβεται τι ακριβώς ψάχνω.

Αν υπάρχει κάποιος με την ανάλογη εμπειρία στους συγκεκριμένους παρακαλώ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To φόρουμ είναι γεμάτο από ανάλογα θρεντ σχεδόν σε εβδομαδιαία φάση, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο 5150. Το τελευταίο έπος: http://www.noiz.gr/index.php?topic=199084.0

 

Για περισσότερα, στο Google γράψε site:noiz.gr 5150

 

Για τον Stiletto δεν βλέπω θρεντς, οπότε θα ήταν καλό να ποστάρει εδώ κάποιος που τον έχει χρησιμοποιήσει, κατά προτίμηση μαζί με τον 5150 (έτσι ώστε να διαφέρει από τα εκατοντάδες προηγούμενα θρεντς όπου κάποιος ρωτάει για σύγκριση μεταξύ Α και Β, και οι συνήθεις posters ξεκινούν να λένε - για μια ακόμη φορά - για το Α σκέτο, το Β σκέτο, το Γ, το Δ, το Ε, το Ζ κλπ).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση και κυρίως για τη διευκρίνιση της σύγκρισης.Αυτό αριβώς θέλω να πω και εγώ.Όπως είπα και παραπάνω διαβάζω πολλά χρόνια τα θέματα του νοιζ και έχω διαβάσει όλα τα σχετικά post με τον 5150 και δε κρύβω οτι λόγω του forum ξεκίνησα να ψάχνω τον συγκεκριμένο και μ'άρεσε (περισσότερο απο άλλους που αναφέρθηκαν) και μπήκε στο παιχνίδι.Μάλιστα ειδικά μετά απο κάποια βίντεο που έχει ανεβάσει ένας συμφορουμίτης, στα οποία ακούγεται καταπληκτικά ο ενισχυτής.Το θέμα είναι η σύγκριση με τον stiletto και με τον single recto γιατί απέχουν πολύ χρηματικά.Επίσης αν κάποιος ξέρει που μπορώ να βρώ να ακούσω τον 5150 θα βοηθούσε πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο 5153 είναι εξαιρετικός ενίσχυτης . Εχει όγκο , πολυ γκάζι , κτλ κτλ . Εκεί που ίσως σε στεναχωρησει είναι ότι ζητάς να μην εχει ξυσιμο . Δεν μπορω να πω ότι ξυνει πολυ αλλά δεν παύει να είναι ενας κλασικός 5150 . Αυτό σημαίνει ότι εχει σκληρά και φρυγανιστα πριμα ... Πολυ σφιχτά ήχος πράγματι αλλά εχει αυτό τον ήχο . Ετσι όπως το περιγραφεις πιστεύω ότι ούτε ο boogie σου κάνει για τον ίδιο λογο . Ενας Marshall jvm είναι πιο κοντά . Στείλε π.μ. Αν θες να έρθεις σπίτι να κανείς δοκιμη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Άρη σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Το λίγο δε με πειράζει τόσο.Ξέρω οτι για να φτάνει μέχρι nu metal απο gain έτσι και αλλιώς θα ''ξίνει'' λίγο για να βγάζει και αυτή την απαιτούμενη αγριάδα.Οι ήχοι ''τζιτζίκια'' δε μαρέσουν καθόλου.Θέλω κυρίως να έχει όγκο και σφιχτό και καθαρό gain.Οι marshall δεν είναι καθόλου του γούστου μου αν και μερικοί έχουν πολύ αξιόλογα drive.Έχει τύχει πάρα πολλές φορές να βρεθούν μπροστά μου και να παίξω πολύ ώρα με πολλά απ'τα καλά τους μοντέλα και στα clean δε τους μπορούσα καθόλου.Απο jcm 800,900,2000 μέχρι avt κτλ.Απ'την άλλη και τα γλυκά fender αλλά και τα διαυγή boogie (stiletto τουλάχιστον) clean αν και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω.Αυτό που φοβάμαι μόνο με τον 5150 είναι αν το drive του στο 3ο κανάλι αντιδρά το ίδιο καλά και με το gain στο 3-4 γιατί εγώ θα τον χρησιμοποιώ σαν δικάναλο κυρίως μιας και το ένα κανάλι το θέλω πάντα πολύ καθαρό.Θα σου στείλω και pm να κανονίσουμε.Σε ευχαριστώ και πάλι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο jvm δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που έχεις ακούσει. Είναι μοντέρνος και έχει τόσο γκειν που δεν έχεις ακούσει περισσότερο. Είναι πολύ κοντά σε φιλοσοφία με τον 5150 απλά έχει πιο καθαρό ντιστορσιον... Φουλ γκάζι αλλά πιο καθαρό... Ο 5150 έχει πιο καλά καθαρά. Πρέπει να τους ακούσεις και τους 2 . Ο jvm μπορεί ναι είναι ο ενισχυτης των ονείρων σου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρη είχα παίξει με αυτόν πρόβα σε ένα στούντιο στον ταύρο (πολύ γνωστό μη λέω επωνυμίες) και πραγματικά δεν ήταν για μένα.Συμπαθητικό drive (αν και προσωπικά θεωρώ του jcm800 πολύ καλύτερο) αλλά δεν ήταν αυτό που ζητάω σε καμία περίπτωση.Πολύ γκαζωμένος μεν αλλά είχε την κλασική χροιά-ταυτότητα marshall που έχουν όλοι (και πολύ σώστα κάνει η εταιρία και κρατάει το χαρακτήρα της κατά τη ταπεινή μου άποψη) που για κάποιο λόγο δεν μπορώ να συνυπάρχω μαζί της.Πραγματικά μερικοί έχουν τα drive που έχουμε αγαπήσει όλοι σε παλιές καλές μπάντες κάθε μοντέλο με τη δική του ιδιαιτερότητα.Ο συγκεκριμένος ήταν σαν να ακούς τέτοιο ήχο με αναβολικά.Δεν είχε όμως αυτόν τον σφιχτό ήχο και τη δύναμη που ακούς στο σκάσιμο ενός μοντέρνου nu metal gain.Ακόμα και αν πολλές απο τις μπάντες που μ'αρέσουν έχουν γράψει και με marshall.Εκεί όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα.Και τα clean του..όσο κράταγες αρπίσματα καλώς, μόλις βάραγες συνχορδίες ήταν λες και πήγαινες στο crunch κανάλι (ειδικά σε σχετικά υψηλές εντάσεις..άστα).Ιστορικά drive μεν αλλά...δυστηχώς όχι για 'μένα.Έχω δοκιμάσει αρκετούς καλούς ενισχυτές όλα αυτά τα χρόνια απο διάφορες εταιρίες και έχω καταλήξει σε αυτούς τους 3 που αναφέρω παραπάνω. Απο blackstar,engl,hiwatt,vox,orange...κτλ κτλ...απλά δε μου έκαναν το κλίκ.Ξέρω ακριβώς τι θέλω απλά δεν έχω τόσο εμπειρία μαζί τους πιο πολύ όσο αφορά το θέμα ευελιξίας τους. Απο χροιά ομως είμαι εκεί γύρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου