Προς το περιεχόμενο

Distortion με Acoustic Effects/Acoustic Amp


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τους συνforumίτες, και μιας και είναι το πρώτο μου post ευκαιρία να πω λίγα πράγματα για τον εαυτό μου (να ξέρετε με τι άνθρωπο μιλάτε  ;D ;D )

 

Είμαι ο M.D. από την Κέρκυρα, παίζω κιθάρα εδώ και 4 χρόνια, όπως επίσης και πιάνο και κάνω και φωνητική. Με ενδιαφέρει πολύ η σύνθεση μουσικής και τραγουδιού. Γράφω στίχους, μουσική γι' αυτούς σε κιθάρα, κομμάτια για πιάνο κλπ κλπ κλπ...

 

Έχω 2 ερωτήσεις. To the roasted λοιπόν...  :D

 

Τους τελευταίους μήνες λόγω της ελευθερίας χρόνου που φέρνουν οι καλοκαιρινοί μήνες (αυτά κάνει η μαθητική ζωή), έχω αρχίσει να ασχολούμαι πιο πολύ με την τεχνική μου πάνω στην κιθάρα και να γνωρίζω τον εξοπλισμό μου. Αγόρασα λοιπόν ένα Seymour Duncan Twin Tube Mayhem για να έχω ένα καλό distortion για την ηλεκτρική μου, και άρχισα να παίζω με τους ήχους μου.

 

Μιας και είμαι πιο πολύ fingerstyle κιθαρίστας στην ακουστική, και κυρίως αυτήν αξιοποιώ για κομμάτια επειδή αυτό με εκφράζει, είχα είδη ένα Zoom A2 Acoustic Effects γιατί η ακουστική μου έχει μαγνήτη piezzo αλλά χωρίς EQ και χωρίς προενίσχυση. Άρα το αξιοποιώ έτσι, αλλά επίσης έχει και διάφορους τύπους delay, chorus, flanger, auto wah κλπ.

 

...και μέσα στην ατελείωτη αναζήτηση pedal και επεξήγησης εφφέ, έπεσα στον τύπο ετούτον:

 

 

...και με έβαλε σε πειραματικές ανησυχίες :)

 

Πλην του A2 και του Twin Tube Mayhem, έχω μόνο ένα Looper(Digitech Jamman), που με βολεύει να το χρησιμοποιώ από εξάσκηση μέχρι σύνθεση. Και είπα, τώρα που απέκτησα και ένα καλό distortion, να τα συνδυάσω όλα μιας και θα παράξουν ωραίο αποτέλεσμα.

 

Αλλά (κι εδώ έρχεται η πρώτη απορία μου μετά από πολλές γραμμές μακρυγορίας....) το A2 είναι για Ακουστική Κιθάρα (παρ' όλο που δέχεται ηλεκτρικές κιθάρες). Μήπως αυτό θα επηρεάσει το μηχάνημα αν το βάλω σε συνδυασμό με το distortion (είτε μετά όπως είναι η κλασσική αλυσίδα στα εφφέ, είτε πριν όπως προτείνει ο τύπος), η απλά τα εφφέ του θα είναι λίγο πιο... 'ακουστικά' στον ήχο? Αυτήν την στιγμή λόγω της αγοράς του distortion δεν υπάρχουν λεφτά για άλλα pedal, άρα για πειραματισμούς και μόνο σκέφτομαι να αξιοποιώ αυτό, μέχρι να βάλω στην άκρη κάτι για κάτι καλύτερο (και ποιο 'πρέπον' για τον τύπο του οργάνου μου).

 

Αν αυτό καθόλου βοηθάει, η κιθάρα παίζει μέσα από το PA (Yamaha Stagepas 600i) γιατί ο ενισχυτής (Line 6 Spider IV) με το που βάζω τον loopαδόρο κλατάρει, δεν μπορεί να βαστάξει δυο γραμμές distortion να παίζουν ταυτόχρονα (άσε που ο loopaδόρος πρέπει να είναι στο τέλος της αλυσίδας των εφφέ έτσι ώστε να μπορεί να γράψει και καθαρό σήμα και παραμορφωμένο, και ο ενισχυτής στο τέλος της αλυσίδας βάζει το δικό του distortion, άρα παραμορφώνονται όοοοοολα, και απλά... δεν βολεύει  :P ).

 

Και η δεύτερη απορία: Πρόσφατα πήρα έναν Roland AC33 πάλι για ακουστική, θα μπορούσα να τρέξω distortion από εκεί με την ηλεκτρική (μιας και είναι καλύτερης ποιότητας ενισχυτής) ή ο ενισχυτής μιας και δεν είναι φτιαγμένος γι αυτό δεν θα το βαστάξει και μετά θα τραβάω τα μαλλιά της κεφαλής μου..... ?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά, συγγνώμη για την μακρυγορία μου (μου αρέσει να γράφω πολύ, και ψάχνω αφορμές...  ;D ) και συγχαρητήρια για το forum σας. Έχει άρθρα πολύ πιο κατατοπιστικά και ποιοτικά από διάφορα αγγλικά site που έχω θερίσει για να βρω απαντήσεις...  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις να κανεις οτι θες,κανενα μηχανι(σ)μα δεν θα παθει απολυτως τιποτα. ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου