Προς το περιεχόμενο

Solo volume σε γκρούπ με δύο κιθαρίστες


ventrix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα προσπαθήσω να δώσω μια ακόμα σκέψη.

επίσης είναι πολύ σημαντικό να ληφθεί υπόψη σε τι εύρος συχνοτήτων παίζει ο κάθε κιθαρίστας αλλά και ο μπασίστας ώστε να μην υπάρχει "λάσπη" στον ήχο. Κανόνας είναι όταν ακούγονται όλοι μαζί να καλύπτουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος των συχνοτήτων που τονίζουν το κάθε είδος μουσικής.  Γι'αυτό δεν πρέπει να μπλέκονται οι συχνότητες του κάθε οργάνου κυρίως στα δυνατά μέρη.....ρεφρέν κλπ.

ένα εκουαλάιζερ ή μια ρύθμιση του ενισχυτή, ακόμα και η χρήση του vol και του tone στην κιθάρα μπορεί να κάνει αυτή τη μικρή ή μεγάλη διαφορά. έχει τέράστια σημασία κυρίως αν στην μπάντα υπάρχουν ίδιου τύπου κιθάρες (παρόμοια ξύλα και μαγνήτες) ενισχυτές και εφφέ καθώς και ο τρόπος που παίζουμε μια μελωδία/σόλο κλπ.

αυτό ισχύει ακόμα και αν υπάρχει μόνο μία κιθάρα και μπάσο. δεν σημαίνει δηλαδή όταν πάμε να παίζουμε να λέμε.... "α! μ'αρέσει αυτός ο ήχος" τον τσιτώνεις και γράφεις τους υπόλοιπους στα παλιοπάπουτσά σου ή "α! δεν ακούγομαι στο σόλο" ας δυναμώσω τον ενισχυτή να τους καλύψω όλους. Υπάρχουν και άλλοι μουσικοί με τους οποίους παίζουμε από κοινού και πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας. Σκοπός είναι ο ήχος να βγαίνει ολοκληρωμένος και όσο το δυνατό πιο πλήρης!

στον ήχο δεν παίζει μόνο ρόλο η ένταση. όλα μπορούν να ακούγονται ακόμα και σε πολύ δυνατές εντάσεις! είναι θέμα συχνότητας για να ακούγονται όλοι καθαρά και ομοιόμορφα!!! 

 

 

Ars longa, vita brevis.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εσείς πώς βγαίνετε μπροστά από τη "βαβούρα"

 

Το θεμα δεν ειναι να βγεις εσυ μπροστα,το θεμα ειναι να κανουν οι αλλοι "ΠΙΣΩ".

Αν κανετε "βαβουρα" τοτε απλα δεν ξερετε να παιζετε,οποτε τα βηματα εχουν ως εξης:

 

1.πρωτα μαθαινουμε να παιζουμε ΟΛΟΙ μαζι σαν ανθρωποι με δυναμικες και σεβομενοι ο ενας τον αλλον

2.οταν ερθει η ωρα καποιου σολου δινουμε χωρο σε αυτον που κανει το σολο χρησιμοποιωντας αναλογα τις δυναμικες στο παιξιμο μας

3.οταν τωρα θελουμε να δωσουμε το κατι παραπανω στην ενταση για να βγει μπροστα το σολο μας χρησιμοποιουμε καποιο booster ή καποιο dedicated overdrive/distortion πεταλι στο οποιο εχουμε ανεβασει αναλογα το volume.  

 

εχε υποψιν σου οτι την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ βαβουρα την κανουν ΠΑΝΤΑ η ΚΙΘΑΡΕΣ,μια και καταλαμβανουν τις ΜΕΣΑΙΕΣ συχνοτητες, οποτε οι ενοχοι για τη βαβουρα ειναι ΠΑΝΤΑ οι κιθαριστες... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Δεν λέω κάτι διαφορετικό. Απλά σε κάποια κομμάτια κυρίως των 90s ή χαρντ ροκ του 80 το EQ ή το επιπλέον overdrive δεν αρκεί. Τι είδους booster ενδείκνυται γιαυτήν την περίπτωση (να ενισχύσει το ήδη βρώμικο σήμα) και που μπαίνει στη λούπα ή μπροστά;

...όταν λέω "βαβούρα" αναφέρομαι στο είδος μουσικής και όχι στον ήχο της μπάντας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οποιοδηποτε booster θα σου κανει τη δουλεια σου δεν εχει διαφορα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και οι δύο κιθάρες στο ίδιο volume level και όταν σκάει το σόλο του πρώτου ανοίγει το booster ή overdrive (sd-1,ts κτλ.) ή eq τονίζωντας λίγο παραπάνω τα μεσαία, την βρώμα και το volume του πεταλιού. Και μετά σαν καλό παιδί ΤΟ ΣΒΗΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ!!!  ;)

 

υ.γ. προσωπικά το volume της κιθάρας το προτιμώ όταν είναι ένας κιθαρίστας στην μπάντα.

The player makes the guitar, not the opposite.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν διαβασα καλα το booster το χρησιμοποιεις στην σειρα και οχι στην λουπα.Αρα δεν εχεις ανεβασμα το volume στα βρωμικα αλλα compression.Το πεταλι το συγκεκριμενο δεν συμπεριφερεται καλα ετσι.Προοτεινω να το βαλεις στην λουπα.

Την βαβουρα οντως την κανουμε παντα εμεις αλλα ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΑΤΙΝΙΑ.

Αυτα που ειπα οι συνφορουμιτες για το πως "συμπεριφερεσαι" ειναι ολα σωστα.

Εγω προτεινω να παρεις η ενα αλλο eq η να παρεις ενα boost τυπου spark (tc).Αλλα αυτα στην λουπα αφου παιζεις με βρωμα ενισχυτη.

Τελος να ξερεις οτι ενω ειναι πολυ ωραια στα σολο να υπαρχει reverb delay κλπ αυτα δυστυχως σου τρωνε πολυ presence.

Αρα κοιτα και αυτο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2) Λες στον ετερο κιθαριστα να χαμηλωσει λιγο το volume της κιθαρας του και να παιξει λιγο πιο απαλα

 

Απλα πραγματα! ;)

 

Όταν παίζουν γκαζωμένοι - όπως διευκρινίζει ο συνφορουμίτης - αυτό δεν δουλεύει γιατί το μόνο που θα κάνει στις περισσότερες περιπτώσεις είναι να μειώσει τα επίπεδα του gain και όχι τόσο της έντασης.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι είδους booster ενδείκνυται γιαυτήν την περίπτωση (να ενισχύσει το ήδη βρώμικο σήμα) και που μπαίνει στη λούπα ή μπροστά;

 

Τις δικές μου απόψεις και λύσεις για το πώς αντιμετώπισα εγώ το πρόβλημα τις σημείωσα ήδη εξ αρχής, όπως επίσης και την διαφορά λούπας - μπροστά.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η σωστη λυση για αυτο που θελεις ειναι ενα booster (οσο ποιο αχρωματιστο τοσο το καλυτερο) με τα απο το drive σου (στην περιπτωση σου στο loop μιας και παιρνεις drive απο τον ενισχυτη).

 

το boost πριν το drive απλως θα ανεβασει το gain σου. Το volume της κιθαρας η καποιο vol pedal στα γκαζια απλα μειωνει η αυξανει το gain οποτε δεν θα κανεις δουλεια.... 

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου