Προς το περιεχόμενο

"Καθαρά" matters...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω βρώ το σωστότερο τρόπο ώστε να έχω έναν lead καθαρό ήχο που να βγαίνει "μπροστά" όταν σταματώ το ρυθμικό καθαρό παίξιμο. Θα πρέπει να αναζητήσω πετάλι με ιδιότητα boost όπως ένα treble booster για παράδειγμα για σκαστό ήχο; Ή θα μπορούσα οποιοδήποτε εφέ π.χ. overdrive, delay να το χρησιμοποιώ σαν booster ; Υπάρχει ενδεδειγμένος σωστότερος τρόπος ή ό τι βολεύει στον καθένα ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πεταλια που μπορεις να χρησιμοποιησεις για να εχεις δυνατοτερο καθαρο ηχο για "σολα" ειναι

 

1.booster (ο νοων νοείτω...π.χ. MXR MICRO AMP,AC BOOSTER,BAD BOB,JAM BOOSTER)

 

2.οποιοδηποτε overdrive με μεγαλη εξοδο & χαμηλωμενο τελειως το gain.

 

3.ενα κομπρεσσορακι με υψηλο level

 

4.ενα eq pedal με υψηλο volume.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και ανοίξαμε το θέμα ας κάνω κι εγώ μια ερώτηση...

Χρησιμοποιώ για booster ακριβώς γι' αυτό το σκοπό (ανέβασμα στάθμης στα lead parts) ένα πεταλάκι overdrive με το gain χαμηλωμένο σχεδόν εντελώς (ε μερικές φορές το τσιμπάω μέχρι το "1" για να δώσω λίγο γρέζι στον lead ήχο... :D ).

Αυτό το overdrive πεταλάκι -> booster που είναι καλύτερo να τοποθετηθεί μέσα στο chain ;;; Έχω δοκιμάσει να το βάλω στην αρχή μετά το wah/filter και πριν το distortion, αλλά επίσης και ακριβώς πριν τα delay/reverbs. Στην δεύτερη περίπτωση, αν και είναι κάπως ανορθόδοξη νομίζω, διότι όλο το modulation section προηγείται του booster, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.

Βλέπω δηλαδή ότι είναι καλύτερο να boost-άρεις ένα σήμα με phaser π.χ. παρά να βάλεις phaser σ'ένα boost-αρισμένο σήμα όταν θέλεις να παίξεις ένα lead part.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω το βαζω πριν τα modulation delays,αν το βαλεις πρωτο-πρωτο δεν θα λειτουργει σωστα στην περιπτωση που θα θελεις να μπουσταρεις και το βρωμικο ηχο ενος drive πεταλιου μια και θα "παιρνει" το level του πεταλιου αυτου.

Πολλοι ομως το χρησιμοποιουνε και στο τελος της αλυσιδας (το εχω δοκιμασει και δεν μου αρεσε οσο μου αρεσε πριν τα modulation pedals)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσοχή!!

Όταν χρησιμοποιείται volume booster πρίν από προενίσχηση με σχετικά μικρή δυναμική περιοχή τότε δεν έχουμε περισσότερη ένταση ήχου αλλά περισότερα γκάζια. Δηλαδή άν βάλουμε ένα πεταλάκι που δυναμώνει την ένταση του σήματος πρίν από ένα πετάλι παραμόρφωσης ή ένα βρώμικο κανάλι ενισχυτή δέν θα έχουμε αύξηση της έντασης αλλά περισσότερη παραμόρφωση από το πετάλι/ενισχυτη. Έτσι παλιότερα βγάζανε βρώμα από "καθαρούς" ενισχυτές (βλ. SRV με fender και tubescreamer). Αύξηση της έντασης θα υπάρχει αλλά θα συνοδεύεται και από γκάζια. Αν χρησιμοποιείται καθαρό κανάλι ενισχυτή και όλη η παραμόρφωση από πετάλια ίσως το καλύτερο είναι ένα eq pedal με ψηλά το volume και λίγο περισσότερα μεσαία για να ξεχωρίζει περισσότερο ο ήχος. Σε περίπτωση που η βρώμα βγαίνει από ενισχυτή είναι καλύτερη η λύση είτε του δεύτερου volume που έχουν μερικοί είτε του να μπεί ένα volume πετάλι σε σειριακό effect loop.΄

Αυτά κυρίως άν το σόλο πρέπει να συναγωνιστεί δεύτερες κιθάρες και φορτωμένα πλήκτρα. Με μια κιθάρα ίσως να κάτσουν καλά τα πράγματα με ένα booster όπου να'ναι κι ας βγάλει και λίγο γκάζι παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σας, είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να πω και εγω τι γνωμη μου.Μετά από πολλές αλλαγές και δοκιμές πεταλιών κατέληξα να παίζω με κιθάρα-->booster-->power amp in και με την ένταση και το tone της κιθάρας πετυχαίνω τα καθαρά ,ρυθμικά και solo.Μερικές φορές χρησιμοποιώ και compression αλλά όχι για περισσότερη ένταση αλλά για να φτιάξω ήχο για solo.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου