Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτές ANAX. Ξέρει κανείς τίποτα γι'αυτούς?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά!

 

Εδώ και καιρό έπαιζα με μια κεφαλή ANAX λαμπάτη ενός φίλου μου. Έχει φοβερό ήχο! Ο ίδιος μου είπε ότι είναι ίδια σχεδίαση με τον blackface twin reverb (τον έχει αγοράσει μεταχειρισμένο εδώ και 15 χρόνια).

 

Πριν μερικές μέρες μου βρήκε μια αγγελία στην εφημερίδα για έναν ANAX λαμπάτο και μου το είπε. Τελικά το αγόρασα και έχει και 2 φοβερά Jensen LMI125 C8504 κατασκευής 1972! Αυτός που το πούλαγε ήταν παλιός μπουζουξής-τραγουδιστής και μου είπε ότι oi ΑΝΑΧ φτιάχνονταν το '70 στην Αγγλία και τα έφερνε ο Μπάκης Ηλεκτρονική.

 

Ξέρει κανείς τίποτα περισσότερο γι'αυτούς τους ενισχυτές???

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

300 Ευρώ το πήρα. Θα postάρω μερικές φωτογραφίες σύντομα. Δεν ξέρω τι είναι τα Solitaire για να σου πω.

 

Έκανα ένα testdrive αυτό το Σάββατο με τη μπάντα μου και ο ενισχυτάκος έσπειρε μαζι με το Ibanez TS-7 και τη μεξικάνα Strat μου με Seymour Duncan μαγνήτες! Πόρωση!

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Janick τώρα μου βάζεις δύσκολα...πρώτη φορά στη ζωή μου έπαιξα με λαμπάτο ενισχυτή πριν 1.5 χρόνο και αυτός ήταν ο ΑΝΑΧ του φίλου μου και από τότε αυτός είναι ο δεύτερος λαμπάτος που παίζω. Με τη μεξικάνα Strat μου (με Seymour Duncan SSL-6 neck & middle, JB-Jr bridge) και ένα Ibanez TS-7 Tonelok έχω καταφέρει να πιάσω ήχους από Chuck Berry, Hendrix, SRV, Randy Rhoads, Lynyrd Skynyrd, Maiden & Metallica (αρκετά κοντά τουλάχιστον).

 

Από άποψη χαρακτηριστικών είναι στο μοτίβο του Twin Reverb, αλλά χωρίς middle (μόνο treble & bass). Επίσης, δεν έχει υποδοχή για footswitch για το reverb & το vibrato αλλα έχει για echo (?!?). Έχει 4xEL34 στο power output και 6xECC83 στο preamp, κάτι που πιστεύω ότι παραπέμπει στη φημολογούμενη αγγλική προέλευση του ενισχυτή. Το σύνολο συμπληρώνουν δύο Jensen 12" παραγωγής του 1972. Έριξα μια ματιά στο κύκλωμα και μοιάζει με αυτό του Twin Reverb, αλλά με κάποιες διαφορές οι οποίες μάλλον οφείλονται στις διαφορετικές λάμπες που χρησιμοποιεί.

 

Μαζί με τις φωτογραφίες θα φτιάξω και μερικά κλιπς να το ακούσετε σύντομα.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα παιδια. Πριν 2 χρονια περιπου ενας παππους σε καταστημα ηλεκτρονικων μου χαρισε (ναι ειναι απο τις ιστοριες που τις ακους και τραβας τα μαλλια σου) μια κεφαλη ANAX! Αν και τσεκαρα τις λαμπες και την αρπαξα χωρις πολλα πολλα, νομιζα πως θα ειναι καποια αποτυχημενη ελληνικη πατεντα με θορυβο κλπ. Τον εστησα στο σπιτι σε καμπινα celestion με 2 μεγαφωνα visaton δικωνα για κιθαρα (φοβερο μεγαφωνο).

Η πρωτη μου εντυπωση ειναι πως εχει πολυ γλυκο ηχο ανταξιο του ονοματος του! Στη συνεχεια ομως παρατηρησα πως τα πριμα του ειναι παρα πολλα με τον διακοπτη bright ανοιχτο, και πως το ποτενσιομετρο των πριμων εχει επιδραση και στα ανωτερα μεσαια του - πραγμα που σημαινει κακη σχεδιαση του φιλτρου του. Παρόλα αυτα αν σας ενδιαφερει, τα χριστουγεννα που θα ξανακατεβω ελλαδα μπορω να τον περασω απο εναν φασματογραφο για να μιλησουμε με αριθμους.

www.deadduck.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εμενα για ελληνικη πατεντα μου φαινεται (ιδιαιτερα λογω του ονοματος,αλλα και του οτι κανενα seacrh στο google δεν βγαζει πληροφοριες για ενισχυτες με τετοιο ονομα...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

DeadDuck:

Και γω που νόμιζα ότι ήμουν κωλόφαρδος που πήρα λαμπάτο με 300 Ευρώ! Εσύ το πήρες κυριολεκτικά τσάμπα! Ωραίος! Συμφωνώ μαζί σου για τον ήχο και το bright αλλά για την επίδραση του treble στα ψηλά μεσαία δεν μπορώ να πω πολλά, δεν έχω σχεδόν καθόλου εμπειρία από ξεψάχνισμα ενισχυτή. Αν μπορείς πες μας λίγα ακόμα για το δικό σοu ANAX (τι controls έχει, ποιές και πόσες λάμπες, κτλ.).

 

Superfunk:

Όντως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ελληνικής κατασκευής. Απ'ότι φαίνεται μόνο από παλιούς μπουζουξήδες τους βρίσκεις. Πάντως όχι μόνο στο Google αλλά και σε καμιά δεκαριά άλλα search engines έψαξα μπας και βρω έστω μια αναφορά αλλά μηδεν...

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ΑΝΑΧ φτιάχνονταν από ιδιώτη κατά παραγγελία (ο πρώτος Έλληνας boutique κατασκευαστής???) στην Αθήνα, συγκεκριμένα στην Αγ. Παρασκευή (άκουσα ότι έχει πεθάνει, δεν ξέρω όμως σίγουρα).

Παρόλο που δεν έχω προσωπική εμπειρία έχω ακούσει τα καλύτερα και για τα μηχανήματα αλλά και για τις γνώσεις του.

 

 

 

tip προς τους ιδιοκτήτες: για ρίξτε μια ματιά στις λάμπες που φοράει ο ενισχυτής, μπορεί να βρείτε διαμαντάκια εκεί μέσα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ιδού οι πρώτες φωτογραφίες του ενισχυτή. Έχω αποφασίσει να κατασκευάσω μια κεφαλή με τα ίδια specs και θα φτιάξω και ένα site με πολλές φωτογραφίες και κλιπάκια με το όλο επιχείρημα, οπότε αναμείνατε!

 

Front: http://www.noiz.gr/modules.php?op=modload&name=4nAlbum&file=index&do=showpic&pid=19&orderby=dateD

 

Back: http://www.noiz.gr/modules.php?op=modload&name=4nAlbum&file=index&do=showpic&pid=20&orderby=dateD

 

Speaker: http://www.noiz.gr/modules.php?op=modload&name=4nAlbum&file=index&do=showpic&pid=21&orderby=dateD

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου