Προς το περιεχόμενο

fender classic player 50's and some 57/62 pickups


ignantios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Καλησπερα.

  Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας ενα πειραμα που εκανα και θα ηθελα την αποψη σας.Εχω την classic player 50's που γενικα σκιζει σαν κιθαρα με τους μαμα american vintage μαγνητες aka ''57/62''.Η κιθαρα γενικα σκοτωνει απο σκασιμο κλπ.Επειδη εχω και μια american deluxe με τους original 57/62 (βγαλμενοι απο R.I 62αρα) ειπα να βγαλω τους original και να τους βαλω στην classic player 50's  να δω πως ακουγονται και ποιες οι διαφορες.Αρχικα τους μετρησα και ειδα οτι αυτοι της R.I ειναι πιο low output κοντα στα 5.9kΩ και οι τρεις ενω της 50's ειναι ο μεσαιος στα 6,1kΩ περιπου και ο neck στα 6kΩ.Μικρη η διαφορα θα μου πειτε,απλα μου εκανε εντυπωση που ο μεσαιος ητανε πιο δυνατος.Τελικα εβαλα στη 50's τους r.i  και η κιθαρα ψοφησε Κυριολεκτικα...μηδεν σκασιμο και γενικα το αποτελεσμα ηταν τραγωδια απλα ειχαν την ιδια χροια σαν μαγνητες αλλα τιποτα αλλο.

  Επισης επεσαν στα χερια μου και καποιοι pure vintage toneriders οι οποιοι ειναι αντιγραφη των 57/62.Εβαλα και αυτους στην 50's και επισης το αποτελεσμα ηταν χαλια ιδια χροια αλλα μηδεν σκασιμο κλπ.Βεβαια οι pure vintage ειναι και alnico iii που ψιλοδικαιολογειται.Θεμα υψους των μαγνητων δεν παιζει γιατι τους αφησα αρκετο καιρο επανω το καθε σετ και πειραματιστηκα αρκετα.Τελικα τι συμβαινει?

 Μηπως της 50's δεν ειναι ακριβως οι 57/62 ή τελικα οταν παιρνουμε ενα σετ μαγνητες ...πρεπει να παιρνουμε κανα 2-3 σετακια για να δουμε ποιο θα παιξει στην κιθαρα μας.Γιατι εαν ισχυει και στους μαγνητες αυτο που υποτιθεται οτι τυλιγονται πλεον σε μηχανημα με συγκεκριμενα specs τοτε την κατσαμε.Οι δοκιμες εγιναν με εναν hot rod deluxe σε εντασεις στο 5 περιπου.Εαν εχει κανεις παρομοια εμπειρια ας την καταθεσει .Θα φανει χρησιμη .Ευχαριστω.

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά τέσταρες τρία διαφορετικά σετ και σου άρεσε περισσότερο της CΡ, δεν τέσταρες τρία ίδια σετ.

συγνωμη αλλά νομίζω ή έτσι ισχυρίζονται τουλάχιστον κάποιοι οτι  η cp 50's φοράει 57/62, η 62αρα φοράει. 57/62 και οι pure vintage είναι αντιγραφή 57/62.Για τους τελευταίους το δέχομαι να έχουν διαφορά. .Οι άλλοι δύο όμως για εμένα δεν δικαιολογείται. 10αρες φοράω πάντα. Και δεν είναι pure nickel επειδή έχω ακούσει οτι οι 57/62 παίζουν καλά με pure nickel. Αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να ισχύει και για τους 57/62 της 50's;

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην CP 50 η θεση middle+bridge ειναι hum canceling στο κανονικο σετ 57/62 που πωλειται  η θεση αυτη ΔΕΝ ειναι hum canceling. Αρα ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιοι δεν ειναι η μαγνητες,επισης  καποια στιγμη η Fender "επανασχεδιασε" το σετ 57/62 (καπου στα μεσα της δεκαετιας του 2000) οποτε μπορει οι μαγνητες που εβαλες να ειναι η παλαιοτερη σχεδιαση που εχει καποιες διαφορες.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι 57/62 εποχής 2000-2003 δεν έχουν υπερβολικό σκάσιμο. Έχω μια AVRI 57 αυτής της εποχής, που είναι εξαιρετική κιθάρα, αλλά όχι τρομερά σκαστή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου