Προς το περιεχόμενο

Απορίες για sample rate και ηχογράφηση σε Edison ως plugin στο FL Stud


Pegasos9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φτιάχνω ένα τραγούδι ή μάλλον απλά ηχογραφώ κάποια όργανα σε ένα πρότζεκτ στο FL Studio και για πρώτη φορά είδα προβλήματα στο πρόγραμμα τόσα χρόνια που το χρησιμοποιώ, για την ακρίβεια, κάποιες ηχογραφήσεις μου, που δεν τις έσωζα ως sample αλλά τις άφηνα έτσι στο πρότζεκτ για να τις τεμαχίσω και φτιάξω πρώτα, δεν εμφανίζονταν όταν ξανα-άνοιγα το πρότζεκτ και μου έβγαλε κάποιο σφάλμα στο Edison.

 

Μέχρι τώρα το Edison κανένα πρόβλημα, πολύ βολικό σε κάθε ηχογράφηση, πολύ απλό στη χρήση.

 

Αναρωτιέμαι μήπως έχει κάποια σχέση το sample rate με τα προβλήματα αυτά. Έχω λοιπόν την κάρτα ήχου, στην οποία υπάρχει επιλογή, όπως υπάρχει έτσι κι αλλιώς μέσα από τα windows (7 64 bit) για ορισμό, στα 44100, 44800, ή παραπάνω. Διάβασα κάποια πράγματα σχετικά, αλλά δεν νοιώθω ότι το κατέχω πλήρως το θέμα.

 

Ορίζω λοιπόν κάποια επιλογή, συνήθως υψηλή, όταν απλά θέλω ήχο από ταινίες, ή παιχνίδια. Στο FL Studio τώρα, στις ρυθμίσεις υπάρχει επίσης επιλογή, που είναι default στο 44100, cd quality δηλαδή. Όταν επιλέγω 44800, βγάζει μήνυμα ότι να προσέχω διότι κάποια Plugins μπορεί να συμπεριφερθούν "πολύ διαφορετικά" αν κάνω την αλλαγή. Και αναρωτιέμαι γιατί η λίγο καλύτερη ποιότητα θα έκανε κάποια plugin να αλλάξουν συμπεριφορά;

 

Στο edison, υπάρχει επίσης επιλογή για να διαλέξεις sample rate. Εκεί κάποιες φορές το αφήνω στο 44100 κάποιες το βάζω 44800. Προφανώς θέλω την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχουν, στα wav samples που σώζω από μπάσο, κιθάρα ηλεκτρική και ηλεκτρονικά ντραμς, για να κόψω μετά και να κάνω τις συνθέσεις μου με τα samples. Κάπου δεν το κατέχω όμως. Τι σχέση έχει το sample rate της κάρτας ήχου, του FL Studio και του Edison, μεταξύ των; Πως επηρεάζει την ηχογράφησή μου και την ποιότητα αυτής; Πρέπει να είναι η ίδια; Έχει σημασία μεγάλη ή μικρή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Kάτσε γιατί θέτεις πολλά ζητήματα. :)

 

Κατ αρχάς, το θέμα είναι αν η κάρτα σου σηκώνει τo sample rate που βάζεις. Ας πούμε εγώ έχω μια MOTU MicroBook. Οταν δεν την έχω συνδεδεμένη, και έχω πάνω μόνο την κάρτα του VAIOS, δεν μου παίζει καν το FL.

 

Δεύτερον και σημαντικό, είναι οτι όταν ανοίγεις ένα sample που είναι σε υψηλότερο sample rate απο αυτό του project, θα έχεις προβλήματα στην ταχύτητα αναπαραγωγής. Αρα το sample rate της κάρτας, του DAW και του Edison πρέπει να είναι "συγχρονισμένα".

 

Εχει σημασία να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατα τη διάρεια της ηχογράφησης και της μίξης. Και στα bit και στο sample rate.

 

 

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, αν οχι ξαναρώτα. ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου