Προς το περιεχόμενο

440Hz V 432Hz


planitismetal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το σωστο κατα την δικη μου-υποκειμενικη- λογικη λεει πως να μην χαφτεις ο,τι σου λενε.

Μεχρι χθες, τα χαφταμε γιατι τα πιστευαμε.

Σημερα μας το λενε ξεκαθαρα στη μουρη πως "να μ@λ@κ3ς, ο,τι θελουμε κανουμε, μεχρι και τα χημικα φεραμε στην πορτα σας, το ξερετε, το πιστευετε και δεν κανετε τιποτα για να αντιδρασετε"

 

Παλια σκεφτομουν πως μας κρυβανε την αληθεια για πολλα πραγματα, γιατι ταχα μου αν το μαθαιναμε θα ξεσηκωνομασταν σαν λαος.

Σημερα μας τα λενε χυμα και τσουβαλατα, και τελικα...τιποτα

 

...ξεφυγαμε...ακυρο...

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που έκανε ας πούμε ο Tony Iommi, έτσι; Που λόγω του κομμένου δακτύλου του, κούρδισε πιο χαμηλά για δική του ευκολία κ δημιούργησε μια ολόκληρη νέα σχολή (ρεύμα) με τους Black Sabbath...

Οσο χαμηλα και να κουρδιζε τα δαχτυλα του παντα στο ιδιο σημειο θα παταγαν  ;)

 

H ερωτηση του φιλου σου για το γιατι αισθανεται καλυτερα οταν ακουει κομματια στα 432 αντι οταν ακουει στα 440 ειναι καθαρη αυθυποβολη.Τον ειχα ψαξει και εγω παλιοτερα αυτον τον urban myth και εκανα και δικες μου αναζητησεις και πειραματα (οσο μπορουσα τουλαχιστον).Η καταληξη (παντα σε προσωπικο επιπεδο μιλαω) ειναι οτι.................drumm roooooooooooollllllllllllllllllllll  ;D ;D ;D

 

Ειναι urban myth και τιποτα παραπανω.....

 

Υ.Γ.Φυσικα αν καποιος μπορει να το αποδειξει θα κατσω να τον ακουσω αλλα και παλι δεν πιστευω πως θα καταλαβω διαφορα "συναισθηματικη"  ;) ;) ;)

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Guru

Το όλο θέμα με τα 432 είναι μια απάτη που κάνουν κάποιοι τύποι για να βγάλουν λεφτά, όπως γινόταν πάντα στην ιστορία. Το έψαξα πολύ, και δεν υπήρξε ποτέ εποχή που το Α ήταν 432, ότι και αν λένε Και το C που δίνουν δεν είναι τα Hz που δίνουν. Εϊναι λάθος και απάτη Και βέβαια όχι αθώα. Για τα λεφτά τα κανουν όλα. Όπως πάντα.

 

Εδώ έφτασαν να πουν οι αθεόφοβοι ότι ο ήλιος έχει διάμετρο 864.000 μίλια, και άρα οι δονήσεις του 432 είναι...πανσυμπάντιες!

 

Μιλάμε για τρελή απατεωνιά, δυστυχώς...

 

Αν ακούσεις κάτι σε 432, απλώς θα το ακούσεις χαμηλότερο συχνοτικά από όσο το έχεις συνηθίσει. Θα σου φανεί λίγο περίεργο, αλλά άμα το συνηθίσεις, δεν προσθέτει τίποτε. Απλώς το ακούς λίγο περίεργο λόγω του ότι είναι λίγο χαμηλότερο. Δεν συμβαίνει ανάληψη στους ουρανούς ή το "ascend to transcendence" τύπου Alpha Centauri που υπόσχονται οι δημιουργοί της φάρσας...

Αυτή η πρόταση είναι ψευδής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ενα μικρο ψαξιμο που ειχα κανει και εγω οταν πρωτοακουσα το "debate" 440 vs 432, θα πρεπει να πω οτι συμφωνω πληρως με τον Sami στο παρακατω

 

Αν ακούσεις κάτι σε 432, απλώς θα το ακούσεις χαμηλότερο συχνοτικά από όσο το έχεις συνηθίσει. Θα σου φανεί λίγο περίεργο, αλλά άμα το συνηθίσεις, δεν προσθέτει τίποτε. Απλώς το ακούς λίγο περίεργο λόγω του ότι είναι λίγο χαμηλότερο.

 

 

Αλλα για να κανουμε και το θεμα λιγο πιο περιπλοκο, ας βαλουμε και το διλημμα μεταξυ 440 και 443Hz (οπου κουρδιζει η φιλαρμονικη της Βιεννης) ;D ;D ;D ;D ;D

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε σκαμπαζω και πολυ απο αυτα αλλα δε θα επρεπε να ειναι "Πιστευε ή μη, ερευνα."?

 

 

Ένα άρθρο που είχα γράψει παλαιότερα περί του θέματος.  8)

 

ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ 'Η ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑΣ;

πίστευε και μή ερεύνα

 

Μία φράση της οποίας το νόημα διαστρεβλώνεται από τους επιτήδειους ώστε να κοροιδεύουν τα θύματα τους για τους γνωστούς λόγους.Η διαστρέβλωση του νοήματος γίνεται χρησιμοποιώντας ένα κόμμα(,) και μετατρέποντας την φράση ώς πίστευε και μή,ερεύνα ! Όμως αυτό αποτελεί σοφιστεία των επιτήδειων και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η φράση με το κόμμα σε αυτή την θέση αποτελεί γραμματικό-εννοιολογικό σφάλμα και δεν στέκει! Άς δούμε πώς συμβαίνει αυτό.

 

(Δεν θα χρησιμοποιηθούν "επίσημοι" γραμματικοί όροι για να γίνει κατανοητό από όλους).

 

Ας δούμε την πρώτη λέξη της φράσεως το "πίστευε".Αυτή η λέξη είναι ρήμα και είναι λέξη που σε προτρέπει να κάνεις κάτι,όπως λέμε για παράδειγμα "φάε",το λέμε σε κάποιον για ΝΑ φάει,τον προτρέπουμε να κάνει αυτή την πράξη.Το ρήμα θα μπορούσε να είναι "πιστεύω" το οποίο σημαίνει ότι αυτή την πράξη την κάνω ήδη, ή θα μπορούσε να είναι "πίστευα" το οποίο σημαίνει ότι κάποτε στο παρελθόν έκανα αυτή την πράξη και σταμάτησα να την κάνω και δεν την κάνω πλέον.

Οπότε το "πίστευε" είναι ρήμα το οποίο προτρέπει σε κάποιον ΝΑ κάνει κάτι.

 

Ας δούμε το "και". Το "και" αποτελεί σύνδεσμο της επόμενης λέξεως-φράσεως με την προηγούμενη.Ο σύνδεσμος αυτός δηλώνει συνέχεια ή πρόσθεση ή συγκατάβαση και ο ρόλος του είναι να συνδέει το πρίν με αυτό που έρχεται μετά το "και". Για παράδειγμα λέμε "θα φάω μπριζόλες και θα παχύνω". Υπάρχει η σύνδεση της φράσεως και της έννοιας "θα φάω μπριζόλες" με το ότι "θα παχύνω" και αυτή η συνέχεια γίνεται κατανοητή με τον σύνδεσμο "και".

Άλλο παράδειγμα."Ένα και ένα κάνει δύο"."θα πάρω ένα όπλο και θα σε πυροβολήσω"."θα πάω διακοπές και θα περάσω όμορφα"...

 

Ας δούμε το "μή". Το "μή" είναι αποτρεπτικός όρος και το χρησιμοποιούμε για να πούμε σε κάποιον να μην κάνει κάτι.Για παράδειγμα λέμε σε ένα μικρό παιδί "μή παίζεις με τα σπίρτα" ή λέμε "μη βάζεις στο στόμα σου σκουπίδια". Σε άλλη περίπτωση λέμε "σε παρακαλώ μή με πυροβολήσεις". "πρόσεξε μην αρρωστήσεις".

 

Ας δούμε το "ερεύνα". Αυτό λόγω γραμματικού "χρόνου" μας προτρέπει να κάνουμε την πράξη,όπως ακριβώς και το "πίστευε".Θα μπορούσε να είναι "ερεύνησες" αν μιλούσε για την πράξη που έγινε κάποτε και έπαψε να συμβαίνει ή "θα ερευνήσεις" αν θέλει να σου πεί τι θα κάνεις στο μέλλον.Όμως το "ερεύνα" σε προτρέπει ΝΑ ερευνάς.

 

Αν λοιπόν πούμε πιό απλά την φράση αυτήν για να γίνει κατανοητή ευκολότερα, θα πούμε ότι " να πιστεύεις και να μην ερευνάς" ! Φυσικά εδώ καταγράφηκε η φράση δίχως το κόμμα (,) δηλαδή η πραγματική φράση και όχι η διαστρεβλωμένη.

Τώρα ας δούμε πού βάζουν το κόμμα οι επιτήδειοι. "πίστευε και μή, ερεύνα".

 

Σύμφωνα με την εξήγηση που δώσαμε προηγουμένως στα ρήμματα,ας δούμε τώρα πώς γίνεται η πρόταση όταν μπεί το κόμμα στην συγκεκριμένη θέση.

Η πρόταση γίνεται "να πιστεύεις και να μην πιστεύεις, να ερευνάς".

 

Γιατί συμβαίνει αυτό ? επειδή όταν μπαίνει το κόμμα σε αυτή την θέση διαχωρίζει το "μή" με το "ερεύνα",αφήνει το "ερεύνα" απ'έξω και αναγκαστικά το "μή" ανταποκρίνεται στο "πίστευε".Για αυτό το λόγο βάζουν το κόμμα σε αυτή την θέση επειδή θέλουν να πούν ότι η πρόταση δήθεν λέει ότι "είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις, (κόμμα) να ερευνάς".

 

Γιατί λοιπόν όταν το κόμμα το βάζουν σε αυτή την θέση η φράση είναι γραμματικώς και εννοιολογικώς, λάθος ? Επειδή :

 

1ον) εάν η πρόταση ήθελε να πεί-σημάνει αυτό που ισχυρίζονται οι επιτήδειοι, ότι "είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις,να ερευνάς" τότε η αρχική πρόταση δεν θα ήταν "πίστευε και μή ερεύνα" αλλά θα ήταν "πίστευε ή μή,ερεύνα". Προσθέτοντας το κόμμα θα έπρεπε να αλλάξουν καί τον σύνδεσμο "και" σε "ή". Το "ή" το χρησιμοποιούμε για να πούμε "ή το ένα ή το άλλο".Παράδειγμα " ή θα σε σκοτώσω ή θα μου δώσεις τα λεφτά σου". "ή είσαι χαζός ή το παίζεις χαζός". "ή θα φάς φακές ή δεν θα φάς τίποτα"." ή ο τάδε αυτοκτόνησε ή τον σκότωσαν". Αν λοιπόν η αρχική πρόταση έλεγε "πίστευε ή μή,(κόμμα) ερεύνα" τότε θα ήταν σωστή η έννοια που λένε ότι σημαίνει "είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις,να ερευνάς".

Εάν υπήρχε το "ή" αντί του "καί" αλλά δεν υπήρχε το κόμμα στην κανονική πρόταση η φράση θα ήταν "πίστευε ή μή ερεύνα" και θα είχε εντελώς διαφορετικό νόημα επειδή θα σήμαινε "να πιστεύεις ή να μην ερευνάς" το οποίο όμως υποστηρίζει το πραγματικό νόημα της αρχικής φράσης "πίστευε και μή ερεύνα" αφού στην ουσία λέει το ίδιο πράγμα από την αντίθετη "κατεύθυνση", δηλαδή λέει "ΝΑ ερευνάς ΑΝ πιστεύεις" -> "να πιστεύεις ή να μην ερευνάς"-> "να πιστεύεις και να μην ερευνάς"(αρχική φράση) !!!

Οπότε η φράση "πίστευε και μή ερεύνα" για να σημαίνει "είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις,να ερευνάς" θα έπρεπε να είναι γραμμένη "πίστευε ή μή, ερεύνα" διαφορετικά πέφτει σε νοηματικό σφάλμα.Άρα η επίμαχη φράση δεν παίρνει κόμμα αλλά το κόμμα είναι προσθετική μέθοδος κατασκευής σοφιστείας πρός παραπλάνηση του ποιμνίου αφού βάζοντας ένα κόμμα μετά το "μή",αλλάζει το νόημα της φράσεως και γίνεται ανόητο.

 

2ον) ο άλλος λόγος για τον οποίο δεν ισχύει το κόμμα στην φράση είναι επειδή όταν βάζουμε το κόμμα αντιφάσκουμε με το μήνυμα του Ευαγγελίου,στο οποίο Ευαγγέλιο είναι η αρχική φράση και όλος ο λόγος γίνεται για το Ευαγγέλιο.Πώς αντιφάσκουμε ? νά πώς.

Όπως είδαμε,βάζοντας το κόμμα, η φράση σημαίνει "να πιστεύεις και να μην πιστεύεις, να ερευνάς".Το ΝΑ όπως ξέρουμε σε προτρέπει να κάνεις κάτι,εδώ όμως σε προτρέπει να κάνεις 3 πράγματα ταυτόχρονα εκ των οποίων τα 2 είναι αντίθετα μεταξύ τους.Δηλαδή σου λέει να πιστεύεις και παράλληλα να μην πιστεύεις(εκτός του να ερευνάς).Εδώ βρίσκεται η ανοησία της φράσεως όταν μπαίνει το κόμμα επειδή δεν γίνεται καί να πιστεύεις και να μήν πιστεύεις,έτσι θα καταντήσεις διχασμένη προσωπικότητα αλλά εδώ βρίσκεται και η αντίφαση με το μήνυμα του Ευαγγελίου,η αντίφαση έρχεται με την φράση "και να μην πιστεύεις" ! Στο Ευαγγέλιο βλέπουμε πολλές φορές τον Χριστό αλλά και τους μαθητές να προτρέπουν τους ανθρώπους να πιστέψουν το μήνυμα τους,τους βλέπουμε να προσπαθούν τόσο σκληρά να τους κάνουν να πιστέψουν,που φτάνουν στο σημείο να καταριούνται,να βρίζουν και να απειλούν με απίστευτες τιμωρίες όσους δεν δέχονται το μήνυμα του Χριστού.Για παράδειγμα ο χριστός λέει ότι όσοι δεν τον πιστέψουν,κατά την ημέρα της κρίσεως θα κριθούν και η τιμωρία τους θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν των πόλεων που ήταν βουτηγμένες στην αμαρτία,τα Σόδομμα και τα Γόμμορα.Υπάρχουν και άλλα τέτοια παραδείγματα τα οποία δείχνουν ότι οι μαθητές και ο δάσκαλος ήθελαν οπωσδήποτε οι άνθρωποι να τους πιστέψουν,πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα έγραφαν μία φράση όπως το "να μην πιστεύεις" μέσα σε ένα κείμενο το οποίο είχε προορισμό να πείσει τους ανθρώπους να πιστέψουν σε αυτό.Αυτή είναι η αντίφαση που δείχνει την σοφιστεία που κατασκευάζουν οι επιτήδειοι,βάζοντας ένα κόμμα(,) σε μία φράση που δεν το "σηκώνει".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πήγαινε σε ένα μπαρ που χρησιμοποιεί cd players για μουσική (πχ κάτι σαν αυτό http://www.djshop.gr/pd/pioneer-dj-cdj-350-11964.htm?lang=el&path=1432948085) . Βάλε ένα cd και επέλεξε το fader (που βρίσκεται συνήθως στα δεξιά όπως αυτό στην εικόνα) να ρυθμίζει pitch (όχι tempo). Παίξε με αυτό και βγάλε τα συμπεράσματα σου. ΜΥΘΟΣ :D

Music is what feelings sound like

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου