Προς το περιεχόμενο

Αγορά εξοπλισμού home studio


stauros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φιλε manosx ηδη εχω πονοκεφαλιασει και σκεψου οτι ψαχνομαι εδω και μια εβδομαδα μονο...Δεν τα παω πολυ καλα με την τεχνολογια....θελω κυριως να ηχογραφω σε στυντιο αλλα και ζωντανα δε θα με χαλαγε.λογικα τα μηχανηματα διαφερουν αποτι καταλαβα..φωτιστε με γιατι τα χω παιξει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η μόνη βοήθεια που μπορώ να σου δώσω είναι πως πρέπει να φανταστείς την όλη φάση με την ηχογράφηση, σα να μαθαίνεις ένα όργανο, και μάλιστα δύσκολο όργανο όχι καμιά μελόντικα  ;D κάνα πιάνο και έτσι. Σε μια βδομάδα και σε ένα μήνα ούτε το "Φραουλίτσα" δεν μπορείς να παίξεις  ;D Υπομονή λοιπόν, και να κοιτάς μακροπρόθεσμα, να υπολογίζεις ότι σε κάνα εξάμηνο θα έχεις καταλάβει από μόνος σου το τι χρειάζεσαι περίπου.

 

Αν η υπόθεση είναι βιαστική, τότε ένα στούντιο είναι η καλύτερη λύση, και φτηνότερα θα σου έρθει και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ανώτερο. Διαφορετικά χαλάρωσε, και συνέχισε να ψάχνεσαι με αργό αλλά σταθερό ρυθμό. Ένα καλό βιβλίο περί audio θα ήταν ίσως η καλύτερη πρώτη αγορά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σαι καλα φιλε!το εκτιμω!θα συνεχισω να ψαχνομαι και οτι καταφερω!Απο οτι καταλαβα το να ηχογραφουνται πολλα οργανα μαζι και να μην γινεται μιξη στο μετεπειτα σταδιο του παιξιματος ειναι κοντρα στη φιλοσοφια της ηχογραφησης σε στουντιο γιατι αυτο ταιριαζει πιο πολυ σε live φαση..ομως απο την αλλη αν το κανω ετσι ισως να μην εχει το παραδοσιακο χρωμα και υφος που θελω γιατι θα ειναι κατι φτιαχτο και οχι κατι συλλογικο της στιγμης ετσι οπως επαιζαν και ηχογραφουσαν και οι παλαιοτεροι κρητικοι καλλιτεχνες οποτε με παιδευει λιγο και η ιδεολογια αυτη..σε αυχαριστω για τισ συμβουλες σου! να σαι καλα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα, αν είναι να μην κάνεις μίξη, πάρε ένα τέτοιο...

 

 

http://www.thomann.de/gb/tascam_dr100_mkii.htm

 

 

βάλτο στη μέση της παρέας, και ότι πιάσει. Μπορεί και να ακούγεσαι, μπορεί και να μην ακούγεσαι, μπορεί όταν μπιστάει η πίπιζα να μην ακούγεται τίποτα άλλο, μπορεί να ακούγεται και το πόδι που χτυπάει στο πάτωμα, πάντως μια καταγραφή θα την έχεις.

 

Άλλο όμως καταγραφή και άλλο παραγωγή, δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Οφείλω να ομολογήσω ότι προσωπικά θα με γοήτευε μια καταγραφή παραδοσιακών περισσότερο, αλλά δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω, απλά να έχεις υπόψη σου ότι αν θέλεις να προβάλεις κάτι προς τα έξω πρέπει να είναι κάπως προσεγμένο, ότι και αν σημαίνει αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε περιπτωση που θελω να ηχογραφησω με τον κλασσικο τροπο,να μιξαρω δηλαδη μετα..εχεις να μου προτεινεις καποιο πιο οικονομικο πακετο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Σταυρο η ηχογραφηση ολων των μουσικων μαζι, δεν ειναι καθολου κοντρα στην φιλοσοφια της ηχογραφησης σε στουντιο. Αντιθετα παρα πολλες καλες παραγωγες εχουν γινει ετσι.

Αν η μπαντα ειναι διαβασμενη,ο χωρος ακουστικα διαμορφωμενος, υπαρχει ο καταλληλος εξοπλισμος και φυσικα ηχοληπτης, τοτε το αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο απο το αν γραφατε ενας-ενας. Στην περιπτωση σου βεβαια νομιζω οτι λειπουν αρκετα απο τα παραπανω. 8)

 

Το βασικο (οχι απαραιτητα) μειονεκτημα της ζωντανης ηχογραφησης ειναι το bleed των μικροφωνων, η διαρροη δηλαδη του ηχου του καθε οργανου και φωνης σε ολα τα μικροφωνα που βρισκονται στον χωρο. Ετσι π.χ. οταν στην μιξη θα δωσεις πριμα σε καποια φωνη, οι συχνοτητες αυτες θα επηρεασουν και τα οργανα.

 

Απο εξοπλισμο παντως θα σου προτεινα μια καρτα με 8 in-out, μερικα μικρα πυκνωτικα (π.χ. AKG 451), δυναμικα για τις φωνες ενα καλο ξευγαρι monitor και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να επενδυσεις ενα ποσο στο να φτιαξεις την ακουστικη του χωρο σου. Ριξε μια ματια και στα μεταχειρισμενα και θα γλιτωσεις αρκετα.

 

Καλη συνεχεια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε περίπτωση που δεν κατάλαβα τι... κατάλαβες  :o ;D, άλλο πράγμα είναι το να μιξάρεις, και άλλο το να γράφεις ταυτόχρονα. Είτε γράφουν πολλοί μαζί είτε ένας ένας, μια μίξη θα πρέπει να γίνει για να ισορροπήσει το αποτέλεσμα.

 

Τώρα, με δυο χιλιάρικα που έχεις budget, για 8 κανάλια που θες, με πολύ καλά δυναμικά μικρόφωνα και value for money μονιτορς σε στυλ fostex + 8άρα κάρτα ήχου γίνεται δουλειά, διαφορετικά αν θέλεις πολύ καλά πυκνωτικά μικρόφωνα σαν τα 451 που προτείνει ο φίλος θα πρέπει να ανέβεις, υπάρχουν όμως λύσεις και εκεί π.χ. sontronics, το μεγάλο πρόβλημα όμως όπως είπε ο φίλος είναι ο χώρος, που εκεί τα πράγματα γίνονται δύσκολα...

 

 

Επίσης για πολύ καλά monitors, που είναι πάντα μια σοφή επένδυση, θα πρέπει πάλι να ανέβεις σε budget.  :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά τι του λέτε του ανθρώπου? αφού λέει θέλει για φυσικά όργανα το κυριότερο είναι η διαμόρφωση του χώρου πάνω από όλα για ανακλάσεις, αντηχήσεις κτλ δεν μιλάμε για παραγωγή house & rnb με daw στο σπίτι. Τι να γράψει λύρα με ανάκλαση στο 35% από τον τοίχο και το πάτωμα?....

 

Φίλε μου εγώ από την πλευρά μου έχω να σε συμβουλέψω να πας να νοικιάσεις ένα studio μαζί με τον ηχολήπτη και να αφήσεις τους επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά με τα λεφτά που έχεις γιατί τα έγχορδα και γενικώς τα φυσικά όργανα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ηχογραφηθούν σε ένα καλό αποτέλεσμα χωρίς να έχεις γνώσεις και εσύ τώρα ξεκινάς.... δεν ξέρεις καλά τι θα πει eq....

 

Εάν το δοκιμάσεις θα χαλάσεις τα λεφτά σου και δεν θα έχεις και καλό αποτέλεσμα και θα σου μείνει ο εξοπλισμός και στο τέλος πάλι θα αναγκαστείς να πας σε studio, νομίζω όλοι οι δρόμοι θα σε βγάλουν εκεί στο τέλος και θα ψάχνεις να τα πουλήσεις κοψοχρονιά και θα χάσεις και μέρος των χρημάτων.

 

Από εκεί και πέρα εάν θες 2-3 βασικά πράγματα για το σπίτι μια κονσολίτσα και ένα ζευγάρι μόνιτορς πάρτα χρειάζονται αλλά η δουλειά που χειάζεται από μέρος σου χρήζει επαγγελματικής προσέγγισης δεν γίνεται πρόχειρα.

 

Ίσως με την κατάλληλη προετοιμασία σε 1-2 χρόνια να είσαι έτοιμος να τι κάνεις μόνος σου αλλά γνώμη μου είναι για την ώρα άστο στους ειδικούς.

 

Αυτάααα και καλή συνέχεια!

 

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πράγματι, αν ο σκοπός σου είναι απλά να καταγράψεις το σχήμα σου, η καλύτερη λύση είναι αυτή. Αν θέλεις όμως να ασχοληθείς γενικότερα με την τεχνολογία, συνέχισε απλά τη μελέτη, και με τον καιρό θα δεις τι χρειάζεσαι, δε χρειάζεται κάνεις βιαστικές αγορές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου