Προς το περιεχόμενο

Κρίσιμος παράγοντας σε ένα PC για χαμηλό latency;


RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όντως οι κάρτες της TC ήταν αποτυχία, τραβάγαν τα βυζιά τους οι χρήστες  ;D Ray σε τι firewire controller την έχεις; Επίσης δεν μπορείς γενικά να κατέβεις στο latency; Δηλαδή, αν βάλεις ένα rig μόνο του stand alone πάλι δεν κατεβαίνει (χωρίς κοψίματα); Α, έχεις βάλει τους τελευταίους drivers;

 

 

To 11.6 θα ήταν καλά, αλλά αυτό είναι το θεωρητικό του 512, στην πράξη όπως έχεις καταλάβει ανεβαίνει πολύ, ειδικά οι εξωτερικές κάρτες έχουν και παραπάνω buffers, λογικά αυτό είναι το safe mode που αναφέρεις, και πρέπει να μειώσεις και άλλο το buffer για να πετύχεις πραγματικά αυτήν την τιμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πάντως ο μεγαλύτερος παράγοντας που επηρεάζει το latency είναι το buffer size που έχεις ορίσει είτε στο DAW είτε στην κάρτα. Όσο μικρότερο είναι το buffer size τόσο μικρότερο latency έχεις αλλά δεν μπορείς να τρέχεις πολλά plugins εκείνη τη στιγμή. Πρακτικά όταν θες να κάνεις ηχογράφηση, και άρα να έχεις χαμηλό latency, μειώνεις το buffer size. Όταν θες να τα επεξεργαστείς στη μίξη (που δε σε ενδιαφέρει το latency) ανεβάζεις το buffer size και του φορτώνεις τα plugins.

 

Ελπίζω να βοήθησα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πολυ σοβαρό μηχάνημα η lynx  ;)

 

+ εις την ν...:)

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Yup κι εγώ Lynx έχω εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια. Μάλιστα είχα την φτηνή της εταιρίας, όταν ήμουν Αγγλία (10+ χρόνια πριν) και οταν ήρθα εδώ και έφτιαξα το στούντιο, την αναβάθμισα... Δεν έχω κοιτάξει πισω από τότε... ΠΟΤΕ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όταν είχα lynx aurora με aes 16 τη δούλευα με windows xp με 2g ram  ,ειχε απίστευτα χαμηλό latency ακόμα και όταν έγραφα σε 192kh 24bit .

 

Κ γω οταν ειχα δοκιμασει την maudio profire 610 σε 192 KHz 24 bit, ειχα latency 2ms,βεβαια δεν δοκιμασα μετα αρκετα καναλια αλλα εβλεπα πως η δραστηριοτητα της cpu ανεβαινε ,σε σχεση με το 2-3% που ηταν. Το πως σε τοσο μεγαλη δειγματοληψια ,ειχε τοσο χαμηλο latency ειναι ακομα απορια μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πως σε τοσο μεγαλη δειγματοληψια ,ειχε τοσο χαμηλο latency ειναι ακομα απορια μου

 

 

Είναι εντελώς λογικό. Το Buffer της κάρτας καθορίζει το latency, και είναι μια "ποσότητα" δειγμάτων, ας πούμε 512. Όταν έχεις δειγματοληψία 44.1 kHz, το latency είναι 512 / 44100= 0,0116 second ( 11.6 ms). Αν όμως έχεις δειγματοληψία 192, τότε η καθυστέρηση είναι 4+ φορές μικρότερη  ;)

 

Το θέμα είναι βέβαια να ανοίγει και κάνα plugin,  ;D οπότε μετά αρχίζει το τριπάκι της CPU  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η απορια λυθηκε λοιπον  :). Απο οτι θυμαμαι ,ειχα ανοιξει midi καναλι με το novation v-station  και με ενα reverb της ssl. Θα ηθελα να ξανατσεκαρω τι επαιζε τοτε στο ableton που τα ειχα φορτωσει και τι επιπλεον μπορει να σηκωσει με αυτο το latency,αλλα λογω εορτων ειμαι μακρυα απο το pc μου. Παντως ο επεξεργαστης μου ακομα καλα κρατει (intel q9550 , quad)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου