Προς το περιεχόμενο

Κεφαλή Bugera 1960 infinium


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας :),

σκεφτομαι την αγορα της παραπανω κεφαλης και θα εκτιμουσα διαφορες αποψεις και κριτικες. Χρειαζομαι εναν ενισχυτη για προβες με αρκετο headroom και καθαρο ηχο(οχι απαραιτητα τυπου fender-κρυσταλλινα καθαρα). Δεν με ενδιαφερει να εχει δευτερο καναλι κλπ. παρα μονο η χροια του καθαρου του ηχου, επειδη παιζω με αρκετα πεταλια. Πιστευω οτι ο συγκεκριμενος επειδη εχει vintage προσανατολισμο και 150 βατ θα με καλυψει. Εννοειται οτι κατεληξα σε αυτον επειδη το budget ειναι πολυ χαμηλο και νομιζω απο αυτα που εχω ακουσει οτι ειναι value for money εργαλειο. Σε δευτερο σκελος θα ηθελα να μου προτεινετε μια επισης φθηνη value for money καμπινα ειτε 2x12 ειτε 4x12.

Περιμενω με ενδιαφερον τις αποψεις σας.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1ον. Δεν είναι 150w, είναι 100w με peak στα 150. 2ον ο ενισχυτής είναι vfm... Μπορεί να μην είναι the real thing αλλά είναι πολύ κοντα,  το ppimv που έχει εμένα δεν μου αρέσει καθόλου αλλά για να παίζεις στο σπίτι είναι οκ, έχει headroom αρκετό και παρα πολύ ωραία καθαρά....μετα το 4 αρχίζει και βρωμιζει και βρωμιζει πολύ ωραία χωρις να τσιριζει και με πολύ ωραιω punch στα μεσαία χωρίς μπουκωμενα μπάσσα κλπ....δεν θα τον πας πανω απο το 4... Αν τον πας μάλλον θες ΩΡΛ :D . παίζω με μια  epiphone les Paul custom με 36th anniversary σε bridge kai neck σε μια 2χ12 με v30s. εαν είσαι Αθήνα μπορείς να έρθεις να τον δοκιμασεις πληρωνομαι με μπύρες :).  Σαν κατασκευή επισης είναι πολύ ποιοτική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ' ευχαριστω για την απαντηση.

Αυτο για τα 100w δεν το ηξερα, νομιζω δεν το γραφει και καπου ξεκαθαρα...

Ενα πραγμα που με ενδιαφερει ειναι να μπορει να παραμεινει καθαρος σε εντασεις προβας με δυνατο ντραμμερ, χωρις να μπουκωνει ή να παραμορφωνει ευκολα(δεν με ενδιαφερει να βγαλω σκληρο ηχο απο τον ιδιο τον ενισχυτη, γιατι χρησιμοποιω fuzzοπεταλα ..). Οσο για χρηση στο δωματιο δεν θα τον χρειαστω.

Α, ξεχασα να πω οτι η κιθαρα μου ειναι μια jazzmaster.

 

Μολις εφυγα απο Αθηνα αλλιως μια επισκεψη με μπιρονια θα στην εκανα ;)!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει αρκετό headroom, δεν νομιζω να μην σε καλυψει.. Οσον αφορα τα βατ...τα 100 είναι η ισχης η οποία μετριέται μέχρι να αρχίσει να παραμορφώνει απο εκεί και πέρα γράφει παραπανω.πχ ο αντίστοιχος μαρσαλ 100w  στο 10 αποδίδει πανω απο 180( peak) δεν ξέρω αν το εκανα κατανοητό, αν το γκογκλαρεις ενδεχόμενος να βρεις περισσότερες πληροφορίες. Ο ενισχυτής πάντως έχει headroom κάρτα και πολύ ωραία καθαρά....και ωραία γκαζια...και πολλά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον είχα κι εγώ και τον πούλησα γιατί δεν συνεργαζόταν καλά με τα πετάλια μου....

Από μόνος του τα σπάει...

Παίζεις Rock....MONO OMΩΣ!!!

Οτιδήποτε άλλο του δώσεις στο input δεν συνεργάζεται με ΤΙΠΟΤΑ...

Σε σχέση με άλλους clean ενισχυτές, βγάζει ένα mix που δεν μου άρεσε καθόλου...

Αυτό είναι μια προσωπικη μου γνώμη φυσικά..

Αν και η κοπελιά που τον πούλησα τον ξαναέβαλε στις αγγελίες  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε  satana θα με βοηθουσες αν γινοσουν λιγο περισσοτερο συγκεκριμενος για το mix που λες...αν μπορεις ανεφερε καποιες λεπτομερειες επιπλεον.

Επισης, για τα πεταλια εννοεις τοσο για τα drive οσο και για τα reverb, delays και γενικα modulation?  Τα χρωματιζει υπερβολικα και ακουγονται χαλια? τι ακριβως?

Για ποια ειδη μουσικης πιστευεις ειναι αταιριαστος? Εγω θελω να την παλευει απο καθαρες post rock μελωδιες μεχρι noise space και shoegaze καταστασεις(ολα αυτα βεβαια παντα σε σχεση με το συγκεκριμενο ευρος τιμης 300-500..δεν τον συγκρινω με πιο ακριβες κατηγοριες, ουτε περιμενω υπερβολικα πολλα απο το συγκεκριμενο μηχανημα..)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου δεν κανει το καθαρο του καναλι για πεταλια....Τον πηρα κι εγώ για το καθαρο να βαζω τα drive πεταλια μου κι ακουγοταν σαν ^%&%) και παιζω Hard Rock....Μοdulation κτλ δεν μ ενδιέφεραν, άλλωστε αυτα δεν χρωματιζουν και ΤΟΣΟ οσο ενα πεταλι drive...

Ειπα και πριν αν παιζεις Rock εισαι κομπλε....Μεχρι εκει...Το μηχανημα δεν συνεργαζεται..

Θα εχεις ακουσει που λενε για εναν ενισχυτη οτι ειναι φοβερη πεταλομηχανή....

Αυτος δεν είναι ....

Αν χρησιμοποιείς Full pedal board εχεις ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ....

Γι αυτο και δεν πουλαει το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BUGERA κι εχουν πεσει ΟΛΟΙ στα υπολοιπα μοντελα, νομίζω...Χτυπα τον 6260-6262(τον είχα κι αυτον) και κανει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ τωρα ησουν κατατοπιστικος, ευχαριστω ;)

 

Θα με βοηθουσε και μια συγκριση με τα αλλα heads της bugera (πχ 6260) με βαση τα κριτηρια που εβαλα παραπανω.

 

Εχει κανεις αλλος να πει κατι για το αν ο 1960 ειναι ή δεν ειναι pedal friendly?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα διαφωνησω στο οτι δεν ακούει καλά τα πετάλια, Κάθα ρα προσωπική μου άποψη βέβαια, οτι και αν του έχω βάλει στο input επαιξε μια χαρά απο light overdrive μέχρι  full gain fuzz/distortion και modulation ακούστηκαν μια χαρα χωρίς τζιτζίκια και τσιριδες με πολύ καλό articulation και αρμονικες, ξαναλεω οτι με το ppimv ενεργποιημενο όντως ακούγεται χαλιά χωρίς αυτό όμως είναι μια χαρά. Παιζουν ρολο και αλλά πραγματα πχ σε τι καμπίνα παίζεις με τι μεγάφωνα είναι τι μαγνήτες εχεις κλπ, εγώ τον έχω σε μια2χ12 με v30s και πρόσφατα τον δοκιμασα σε μια 2x12 με scum back H75 και μου πέσαν τα σαγόνια με την διάφορα, προς το καλυτερο, που είχε σε σχέση με τα v30 τον έχω δοκιμάσει και σε 2χ12 με g12T75 και κραταγα τα αυτιά μου απο τις τσιριδες και τα λασπωμενα χαμηλομεσαια-μπασα . παιζω απο soul-funk-rock και μεχρι στιγμης ο ενισχυτης κανει αυτο που πρεπει νακανει, βεβαια ο καλύτερος κριτής είναι τα αυτιά σου οποτε αν μπορείς να τον δοκιμασεις κάπου και να κρινεις αυτό θα ηταν το καλυτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ακομα ερωτηση...

Με δεδομενο το οτι ο 1960 ειναι 100w και δεν θα ανοιγεται πανω απο τη μεση (ή και λιγοτερο), ωστε να παραμενει καθαρος στην προβα, θα μπορει μια καμπινα 2x12 να κανει τη δουλεια της οπως αυτη?:http://www.thomann.de/gr/harley_benton_g212_vintage.htm   

ή θελει αναγκαστικα περισσοτερα watt και θα εχω προβλημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου