Προς το περιεχόμενο

Intel vs AMD για επεξεργασία ήχου.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας.

Δεν ξέρω αν το θέμα για κεντρικό επεξεργαστή έχει αναλυθεί παλιότερα.

 

Μιλάω για ταχύτητα, σταθερότητα αλλά και σχέση τιμής προς απόδοσης μεταξύ των 2 εταιριών.

Και όσον αφορά την επεξεργασία περιλαμβάνω και θέματα buffer/latency με vst instruments και χρήση DAW's γενικότερα.

 

(επίσης φαντάζομαι οτι τα ίδια θα ισχύουν και για επεξεργασία video/rendering αν και το site δεν ειδικεύεται σε τέτοια θέματα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα φιλε μου.

 

Προσωπικη μου αποψη ειναι να δωσεις σημασια στον δισκο.

 

Ενας SSD (Samsung, OCZ) θα εχει 0 latency για επεξεργασια και εγγραφη ενω για απλη αποθηκευση βαλε εναν απλο HD 7200RPM με 64MB Cache.

 

Τα μοντελα ναυαρχιδες INTEL CORE I5-I7 ΚΑΙ AMD PHENOM II X8 και πανω δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

 

Προσεξε τις μνημες 8GB RAM κατ ελαχιστο ειδικα με WINDOWS 7-8.1.

EBMM John Petrucci 7

Jackson DK2

Yamaha Pacifica

ENGL Powerball-Invad

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν ψαξεις σε παλιοτερα thread εχουν ειπωθει πολλα πραγματα για το θέμα.

 

Εγω μπορω να σου πω μιας και ασχολουμαι κατα κορον με τα vst instruments και το sonar, οτι ιδιαιτερα στους συχρονους επεξεργαστες και οι δυο πλατφορμες τα καταφερνουν καλα χωρις να υπαρχει κατι ουσιαστικο που να επιβάλλει την προτίμηση.

 

Κυριως απο το 2006 και μετα στο μουσικο μου pc δουλευω με amd και η επιλογη μου βασιστηκε στο κοστος και δεν ειχα προβλημα με την αποδοση.

 

Σε αυτο παιζει κυριως ρολο η καρτα ηχου και οι drivers, ο επεξεργαστης θα βοηθήσει στην ταχυτητα που ανοιγει ενα project (οχι τοσο οσο οι σκληροι δισκοι), στην καλυτερη αποκριση οταν το project φορτωνεται με audio εφφε, και στις περισσοτερες παραλληλες εργασιες με το project, π.χ. οπως εχω αμα θες να εχεις αλλα πραγματα ανοιχτα την ωρα που δουλευεις κατι που δεν προτεινεται αλλα οσο πιο γρηγορος και οσο πιο πολλους πυρηνες εχει ο επεξεργαστης τοσο καλύτερα.

 

Κερδος υπαρχει στο mixdown και στο rendering βιντεο που εκει οι ακριβοτεροι intel ειναι καλυτεροι,

 

Πριν λιγες εβδομαδες ξαναπερασα στους intel με τον ι7 4770κ οχι γιατι ειχα προβλημα με τον amd phenom 965 στα μουσικα αλλα ετσι και γιατι παραλληλα ειμαι και gamer και παιζω battlefield 4 lol

 

Οι intel της νεας γενιας ειναι και πιο οικονομικοι σε ενεργεια και γενικα εγω τους προτείνω ασχετα αν δεν τους προτιμουσα καθαρα για την τιμη σε σχεση με amd.

 

Η επιλογη ειναι δικη σου, με κανεναν συγχρονο amd τετραπυρηνο, εξαπυρηνο η οκταπυρηνο δεν νομιζω να εχεις προβλημα με τα vst σου και με το daw σου, τουλαχιστο οχι απο την πλευρα του επεξεργαστη.

 

Αλλα οι intei οι αντίστοιχοι............ ε....... ειναι intel ειναι καλυτεροι τι να κανουμε

 

Αμα ασχολεισαι και με το video καλυτερα να πας σε intel , μιλαμε βεβαια για videoproject βαρια με εφφε και τετοια  και προγραμματα οπως το vegas, to aftereffects κλπ που μαλιστα χρησιμοποιουν και υποβοηθηση για τα εφφε απο τις καρτες γραφικων, ο συνδυασμος με εναν καλο intel ειναι καλυτερος απο πλευρας χρονου rendering σε σχεση με εναν amd.

 

Απο την άλλη, ακριβως οπως ειπε και το michaeltsag μπορεις να επενδυσεις τα λεφτα που θα γλυτωσεις σε σχεση με εναν καλο intel απο εναν αξιο amd, Στο να παρεις εναν ssd στον οποιο θα περιεχονται τα προγραμματα (βοηθαει τεραστια στην αποκριση του λειτουργικου, των προγραμματων και των χρονων φορτώματος)  και απο εκει και περα για latency και buffering περαν απο την καρτα ηχου και τους drivers παιζουν και οι σωστες ρυθμισεις στο daw που χρησιμοποιεις.

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλιστα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις

και συνεχιζω ρωτόντας κάτι για τη συνδεσμολογία ( σε σχέση με το latency/buffer/clipping).

 

Eχει σημασία αν είναι PCI ή Pci-express η σύνδεση της κάρτας ήχου δεδομένου οτι οι δεύτερες επικοινωνούν πιο γρήγορα, θεωρητικά τουλάχιστο;

 

Και γενικά αυτές όντας εσωτερικές είναι ταχύτερες και πιο σταθερές απο εξωτερικές usb ή fireware (νομιζω αναμεσσα στις 2 τελευταίες προτιμώνται οι usb) ;

 

τι πιστεύεται;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οσον αναφορα το πρωτο σ ερωτημα...ιντελ καρφωτα..οι AMD λογω του οτι δεν εχουν δικο τους εργοστασιο εχουν και πολλα θεματα...σε θεματα μουσικης ειδικα σπαν νευρα..εχω τον phenom x6 1055t και κλαιω τα 980 ευρω π κοστισε το συστημα...πολυ αργος..αλλα δυνατος μεν..γ ν ανοιξει το κοντακτ εκανε 5-8δευτερολεπτα και τα προ τουλς ποτε δεν ετρεχαν σωστα..σκεψου οτι στο τελος τ παρατησα κ γυρισα στο core 2 duo μου...τωρα η συνδεσμολογια ειναι τα ψιλα γραμματα...εχω ολων τν ειδων κ διαφορα δ κτλαβαινω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου