Προς το περιεχόμενο

Jackson PS4 totally setup


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετω τη κοινοτητα!

 

Ισως να εχει απαντηθει το θεμα, εψαξα και εγω στα ποστ αλλα δε βρηκα αυτο που θελω.Κατατασω τον εαυτο μου στους αρχαριους οσον αφορα το setup της κιθαρας.Επειδη την εχω χρονια και δε την αλλαζω θα ηθελα να μου πειτε καποιον που να μπορει να τα αλλαξει ολα απο μαγνητες, ταστα, service στο μπρατσο, βεργα, τρεμολο και ελατηρια ρυθμιση και οτι αλλο μπορει να χρειαστει για να γινει καλυτερη και απο καινουργια.

 

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ήρθες

 

Να υποθέσω δεν έχεις κάνει ακόμη αναζήτηση και δεν έψαξες εδώ  ;) ;) http://www.noiz.gr/index.php?board=21.0

 

Αν δε γίνεις και πιο συγκεκριμένος τι σε χαλάει πιο συγκεκριμένα και θες να το αντικαταστήσεις και γιατί, θα βρεθούν αρκετοί να σε διαφωτίσουν.

Γιατί στα δικά μου μάτια φαίνεται σαν : να θες να κρατήσεις μόνο τα ξύλα και να φτιάξεις νέα κιθάρα

Καλές μουσικές να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω για την απαντηση!

 

Ψαχνω να βρω καποιον που να εχει εργαστει στη συγκεκριμενη κιθαρα και να μου πει τι θα ηταν καλυτερο να αλλαξω εαν χρειαζεται προ το καλυτερο.Λογω του οτι την εχω απο το 1998 ειναι σε μετρια κατασταση και απο συντηρηση σχεδον τιποτα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε μου συγνώμη κιόλας, αλλά δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Θες να αλλάξεις όλα τα parts της κιθάρας, για να γίνει όπως λές, καλύτερη. Άποψη μου είναι ότι οι εργασίες που θές να κάνεις υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος της καθεαυτού κιθάρας που έχεις, γιατί με μια γρήγορη αναζήτηση στο νετ είδα ότι είναι (σχετικά) φτηνή. Τώρα αν εσύ είσαι συναισθηματικά δεμένος μαζί της κ πιστεύεις πως αξίζει να της ρίξεις τόσα λεφτά πάνω της, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Πάντως η συμβουλή που σου δίνουν παραπάνω είναι σωστή πιστεύω.....βρές πρώτα τι σε χαλάει κ μετά πράξε ανάλογα. Δε μπορεί να στη δίνουν όλα......άλλωστε πόση συντήρηση πιστεύεις πως χρειάζεται ένα όργανο? set up μια στο τόσο κ είσαι jet.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Billllllk πριν απαντήσω, μερικές ερωτήσεις:

 

1. Made in Japan or Korea

2. Τι στυλ θες να παίζεις με την κιθάρα

3. Σε τι ενισχυτή παίζεις/έχεις παίξει

 

 

Και εξηγούμαι:

 

1. Έχω μια PS4 Japan και έχω παίξει και με μια "ίδια" Korea. ΚΑΜΙΑ σχέση, φαινομενικά ίδιες, αλλά η Κορεάτικη απλά....δεν...Αν μιλάμε για Japan, τότε αξίζει να την κρατήσεις και ίσως και να την "βελτιώσεις" λίγο, αν είναι για Κορεάτικη, θα σου πρότεινα να κρατήσεις λεφτά και να επενδύσεις σε κάτι άλλο

 

2. Η κιθάρα είναι μεταλλάδικη. Δεν λέω οτι δεν μπορείς να παίξεις κάτι άλλο, αλλά δύσκολα θα βγάλεις αυτό το κλασικό fender twang ή το gibson blues ήχο, και πάλι δεν θα είναι το ίδιο. Για classic rock/metal καταστάσεις όμως είναι ότι πρέπει.

 

3. Έχεις δοκιμάσει την κιθάρα σε άλλους ενισχυτές? Ίσως το θέμα σου να μην είναι η κιθάρα αλλά ο ενισχυτής/εφφέ που χρησιμοποιείς..θα σου πρότεινα πριν αλλάξεις οτιδήποτε να κάνεις μια βόλτα από κανα στούντιο και να την ακούσεις σε διαφορετικούς ενισχυτές. Αν και πάλι δεν σ'αρέσει αυτό που ακούς, προχώρα

 

Όσο για προτάσεις τώρα, εγώ έχω αλλάξει μαγνήτες στην δικιά μου (neck -> SD SH2 , bridge-> SD SH6) και πραγματικά είδα διαφορά, οπότε αν αποφασίσεις να αλλάξεις κάτι, θα σου έλεγα να ξεκινήσεις από αυτό.

 

Δεν υπάρχει γενικός κανόνας τι πρέπει να αλλάξεις, σε κάθε κιθάρα βλέπεις τι δεν σ'αρέσει και το αλλάζεις.

 

Οτι αποφασίσεις, καλή τύχη!

 

 

 

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω δει αρκετές PS4 στα νιάτα μου  ;D

 

Άμα την έχεις πολύ καιρό, τσέκαρε τη λειτουργία του "floyd". Αν γενικά σου δίνει την εντύπωση ότι κάπου σκαλώνει ή δεν επανέφερεται στο σωστό τόνο, τότε τσέκαρε τα knife edges του (δηλ. εκεί που ακουμπά τις δυο βίδες κάτω από τον bridge μαγνήτη).

 

Αν η κιθάρα έχει συναισθηματική αξία (πρώτη κιθάρα, κτλ) προτείνω αλλαγή του floyd σε κάτι πιο ανθεκτικό (που συνήθως επιδρά ευχάριστα στον ήχο) και μπορείς να διαλέξεις μεταξύ brass ή steel block, καθώς και μαγνήτες όπως είπε και ο Δισιζπάρτα (και για τη μέση μπαίνει άνετα ενας SSL5. Αν θες κάτι πιο versatile από τον Duncan Διστόρτιον τότε δες το συνδυασμό bridge:JB, middle:SSL1 ή 5, neck:Jazz.

 

Δες και δω:

http://www.seymourduncan.com/support/tone-wizard/

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την ίδια κιθάρα. Είναι πολύ καλό όργανο ιδιαιτέρως αν είναι φτιαγμένο στην Ιαπωνία. Το μόνο σημείο που θέλει βελτίωση κατ'εμέ είναι στα ηλεκτρικά (έχει θόρυβο). Οπότε αν την πας σε ένα κατάλληλο τεχνίτη και του ζητήσεις να σου κάνει τις πρέπουσες μονώσεις, το εργαλείο είναι σούπερ. Το jackson floyd rose αποδίδει πολύ καλά. Δεν είναι απαραίτητο να αλλαχτεί. Αρκεί να ξέρει αυτός που θα στο ρυθμίσει και να μην στο κάνει πιο ασταθές λόγω κακής ρύθμισης. (π.χ. πολλοί ρυθμίζουν το ύψος ενώ οι χορδές είναι πάνω.. λάθος... πρέπει να ρυθμιστεί άνευ χορδών).

 

Τώρα όσο αφορά τον ήχο, λόγω HSH διάταξης και σχετικά καλών μαγνητών έχει μεγάλη ευελιξία ως έχει! Δες π.χ. τον Ben Higgins στο youtube και θα καταλάβεις...

 

Από εκεί και πέρα αν θες ντε και καλά μα αλλάξεις τον ήχο, οι επιλογές είναι ατέλειωτες.. seymour duncan, dimarzio κλπ...  Καλή επιτυχία!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

παιδες μετα απο καιρο μπηκα και ειδα τα μηνυματα και τα σχολια και σας ευχαριστω!Τελικα δε προχωρησα σε οποιαδηποτε αλλαγη μιας και αγορασα την kvxmg jackson.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου