Προς το περιεχόμενο

gibson lespaul 57 gold top ή custom 57


ex-bokos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βασικά ξέρω ότι πρόκειται για την ίδια ακριβώς κιθάρα σε ότι αφορά τα ξύλα με εξαίρεση το ότι η κάστομ έχει εβένινη ταστιέρα.

Την goldtop την δοκίμασα στο guitarstore (ασ είναι καλά τα παιδιά και που την έφεραν και που δεν δυσανασχετούν ποτέ στις παραξενιές μας για επιτόπου demonstration ακόμη και αυτών των πανάκριβων vintage specs οργάνων) - και έπαθα την ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ουδε μία σχέσης Κύριοι....κατάλαβα πως πρέπει να είναι και πως πρέπει να παίζει μια αληθινή GIBSON CUSTOM SHOP.

Μήπως έχει παίξει κανείς σας με την custom 57 black beauty?

Γνώμες?

Φιλιά σε όλους και Καλό Χειμώνα. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

H custom έχει πιο κούφιο ήχο (αν μπορώ να τον περιγράψω έτσι) με περισσότερα μπάσα και πρίμα και λιγότερα μεσαία απο μια standard, ενώ η εβένινη ταστιέρα έχει τελείως διαφορετικό feel στα δικά μου δάκτυλα. Η original black beauty έιχε επίσης πολύ χαμηλά τάστα γι αυτό και ονομάστηκε όταν κυκλοφόρησε και fretless beauty. Επίσης λόγω του επιπλέων καπακιού η custom είναι και πιο βαριά. Ο ήχος των δύο αυτών οργάνων είναι πολύ διαφορετικός πάντως και αν και πιο συνηθισμένη επιλογή θεωρείται η standard θα σου πρότεινα να ακούσεις κάπου και την custom αφου πρόκειται να δώσεις τόσα λεφτά.

Η προσωπική μου επιλογή πάντως ήταν η custom shop standard.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης λόγω του επιπλέων καπακιού η custom είναι και πιο βαριά

 

εδω κανεις λαθος η custom ειναι ΟΛΗ μαόνι ΧΩΡΙΣ maple καπακι αλλα με μαονενιο καπακι (που ειναι ελαφρυτερο απο το Maple της Gold Top) (οπως ηταν και οι original black beauty)

 

ειχα μια original του 1969 (το πρωτο reissue που εκαναν,την οποια μου την εκλεψαν) & ηταν η ελαφρυτερη LP που κρατησα ποτε...

 

Η αποψη μου ειναι παντως ειναι οτι αν ειναι να κανεις την...αμαρτια και να παρεις Gibson LP καλο ειναι να προτιμησεις την ΧΛΙΔΑ (δηλ. την custom) αλλο πραμα η αισθηση του εβενου πως να το κανουμε... :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαι μια -μαλλον άχρηστη- πληροφορία

Γιατί ο LesPaul επέμεν η καλύτερη του κιθάρα να είναι μόνο μαύρη και χρυσή?

Α) Χρυσο hardware, λόγω της χλίδας που προσδίδει ο χρυσός.

Β) Ολη η υπόλοιπη κιθάρα μάυρη, ετσι ώστε στα σκοτεινά live να διαγράφονται καλύτερα τα δάχτυλα του κιθαριστα στο σκοτεινό φόντο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου