Προς το περιεχόμενο

Ναι πάλι, επιλογή πρώτης ηλεκτρικής.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ, όποιος έχει όρεξη ας ρίξει καμιά ιδέα. Παίζω κιθάρα κλασσική και ακουστική αλλά έχω παίξει ελάχιστες ώρες ηλεκτρική με διάφορες φίλων. Δεν έχω εμπειρία και δυνατότητα να βγω στα μαγαζιά και να παίξω ώστε να διαλέξω γι αυτό ζητώ τη γνώμη σας. Λογικά θα κινηθώ προς μπλουζ ροκ αλλά βασικά την θέλω για εξάσκηση. Υπάρχει και ένας ενισχυτής της κακιάς ώρας αλλά μάλλον στον υπολογιστή με βλέπω... Αν θέσουμε ένα όριο τα 400€ τι θα προτείνατε; Προτίμηση συγκεκριμένη δεν υπάρχει, έχω δει τη σειρά classic vibe της fender, tele/strat/... δεν ξέρω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν είναι δυνατόν να μην ΄εχεις καμία "αρχική προτίμηση". Όταν ακούς "ηλεκτρική κιθάρα", ποια έιναι η πρώτη που πετάγεται ως εικόνα στο μυαλό σου; Ή καλύτερα, ποιός κιθαρίστας είναι  ο πρώτος; Προς τα κει πρέπει να κινηθείς ώστε να πάρεις μια κιθάρα που θα σημαίνει κάτι για σένα. Με 400Ε κονδύλι μπορείς να πάρεις αξιόλογη πρώτη κιθάρα, όποιος τύπος κι αν σου αρέσει.  Κι αν τα ηχεία του υπολογιστή σου είναι των 40 ευρώ κι όχι των 15Ε, θα καλυφθείς με μια κατάλληλη κάρτα ήχου και ένα λογισμικό προσομοίωσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Clapton, Gilmour, Eric Johnson etc... Είχα περάσει και από το Νάκα κάποια στιγμή και έπαιξα την Classic Player 50s αλλά είπα να κρατηθώ λίγο και να πάρω κάτι φθηνότερο με ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν έχω παίξει ποτέ με κάτι εκτός από στρατοκάστερ. Επίσης ήμουν έτοιμος να παραγγείλω την squier classic vibe tele 50s bb ή την αντίστοιχη thinline αλλά είπα ας κάνω και μια ερώτηση πριν. Τέλος υπάρχει μια scarlett 2i4 μαζί με το ableton + Guitar Rig και Amplitube.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Δεν είναι δυνατόν να μην ΄εχεις καμία "αρχική προτίμηση". Όταν ακούς "ηλεκτρική κιθάρα", ποια έιναι η πρώτη που πετάγεται ως εικόνα στο μυαλό σου; Ή καλύτερα, ποιός κιθαρίστας είναι  ο πρώτος; Προς τα κει πρέπει να κινηθείς ώστε να πάρεις μια κιθάρα που θα σημαίνει κάτι για σένα. Με 400Ε κονδύλι μπορείς να πάρεις αξιόλογη πρώτη κιθάρα, όποιος τύπος κι αν σου αρέσει.  Κι αν τα ηχεία του υπολογιστή σου είναι των 40 ευρώ κι όχι των 15Ε, θα καλυφθείς με μια κατάλληλη κάρτα ήχου και ένα λογισμικό προσομοίωσης.

 

Agree!Πλέον σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν εξαιρετικές κιθάρες,οι οποίες είναι ό,τι πρέπει για αρχάριο και αν αργότερα θέλεις να ασχοληθείς περαιτέρω,μπορείς με 2-3 upgrades να έχεις ένα ''επαγγελματικό'' όργανο.

 

Η κάρτα και τα προγράμματα που έχεις είναι εξαιρετικά,πάρε και μια Strat εφόσον αυτοί οι παίκτες σου αρέσουν και θα είσαι μια χαρά.

 

http://www.thomann.de/gr/fender_sq_classic_vibe_strat_50s_swg.htm

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς στρατ λοιπον θα πάρεις, τώρα εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα την affinity squier στα μισά περίπου φράγκα και αυτό εδώ το φοβερό εργαλείο που για κάποιο λόγο το δίνουν σε αστεία τιμή τώρα στο γερμανό και θα ήμουν ο πρώτος του χωριού  http://www.thomann.de/gr/fender_mustang_ii_v2.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Classic Vibe και είσαι άρχοντας. Μήν κατέβεις φτηνότερα (Affinity κτλ) γιατί όπως λες αυτό συνεπάγεται πράγματα. Ειδικά αφού παίζεις και κλασσική τα χέρια σου θα το καταλάβουν.

 

Αν σε ικανοποιεί το παίξιμο μέσω υπολογιστή είσαι οκ, αλλιώς θα κοιτάξεις σύντομα και για ενισχυτή. Δοκίμασε και την CV Tele πάντως μια που πας προς τα εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Classic vibe και ξερο ψωμι!!

 

(Αν και στο νετ με ψαξιμο λενε καλυτερη η classic vibe 50's απο την 60's με rosewood μανικι...)

 

Εγω παντως με την tele cv μου, υπερευχαριστημενος (την οποια τη παιρνω και παιζω σε live ;) )

 

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, δε το λέω για να κοκορευτώ απλά για να εξηγηθώ. Πριν τρία χρόνια πήρα το πτυχίο μου στην κλασσική οπότε παίζω. Το θέμα είναι να περπατήσω λίγο στα χωράφια της ηλεκτρικής για να έχω μια καλύτερη ιδέα. Δεν θέλω απλά μια entry κιθάρα για κάποιον αρχάριο, θέλω μια καλή κιθάρα που θα μου μείνει και θα με βοηθήσει να μελετήσω τεχνικές και να δω τι γίνεται. Δεν ενδιαφέρομαι να κυνηγήσω κάποιο στυλ ή κάποιον κιθαρίστα. Το οικονομικό μπορεί να κινηθεί και προς τα πάνω, απλά διστάζω. Μου άρεσε από παλιά η classic vibe σε fiesta red.  :P Γιατί όχι τέλε; Ενισχυτή έχω έναν Marshall MG30DFX που για την ώρα δε με ενοχλεί, στο μέλλον να μαστε καλά θα πάρουμε κάτι καλύτερο σε λάμπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού έχεις και το μαρσαλάκι είσαι μια χαρά για ξεκίνημα. Δοκίμασε Classic Vibe Strat και Tele και πάρε όποια προτιμάς. Δε σε βλέπω να καίγεσαι για τρέμολο οπότε δε μας απασχολεί αυτό. Οι CV θα σου μείνουν. Αν θέλεις να πας προς τα πάνω ανοίγουν πολύ οι επιλογές, άλλοι θα στα πουν καλύτερα από μένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου