Προς το περιεχόμενο

Red Bull Music Academy, στο Παρίσι το φθινόπωρο του 2015


r2d2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Staff

Αrigatō Tokyo… Bonjour Paris!

 

To Red Bull Music Academy, με τις συναυλίες, τα club nights, τις εκθέσεις, τις ομιλίες, βάζει πλώρη για το Παρίσι το φθινόπωρο του 2015. Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ξεκινά στις  14  Ιανουαρίου και λήγει στις 4 Μαρτίου 2015. Ετοιμαστείτε!

 

Επιστροφή στην Ευρώπη, πρώτη φορά μετά το 2011. Το Red Bull Music Academy 2015 υποκλίνεται στο Παρίσι. Την πόλη του φωτός, την μητρόπολη νέων τάσεων και καινούργιων πραγμάτων στην  τέχνη, τη  μόδα, το ντιζάιν, το  σινεμά – και την μουσική. Η Γαλλική πρωτεύουσα τα έχει όλα στην πιο πλουσιοπάροχη εκδοχή τους.  Ο τόπος όπου γεννήθηκαν τα Μουσικά Κύματα Μαρτενό και το French Touch. Από το  Παρίσι έχουν ξεκινήσει γενιές και γενιές πρωτοπόρων της ηλεκτρονικής μουσικής, από τον Laurent Garnier ως τους Daft Punk, τον Mr. Oizo και το Sound Pellegrino crew. Συναρπαστική, δημιουργική και πολύχρωμη, η  club scene του Παρισιού κρατάει πάντα ψηλά τον πήχη στο nightlife. Πολιτιστική ιστορία, cult venues και «ναοί» της τέχνης.

 

Για ακόμη μια φορά ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα γεμάτο events, εκθέσεις, workshops, διαλέξεις, συζητήσεις και studio sessions. Και καλούμε όλους τους παραγωγούς και μουσικούς να μην χάσουν την ευκαιρία και να δηλώσουν αίτηση συμμετοχής από τις 14 Ιανουαρίου ως τις 4 Μαρτίου. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σύντομα. Εκτός του ότι δίνεται σε μερικούς από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς από όλο τον κόσμο η δυνατότητα να επιχειρήσουν συνεργασίες μέσα σε μια καλλιτεχνική «κυψέλη», μια σειρά από μοναδικά events, εγκαταστάσεις και διαλέξεις αποτελούν μέρος του προγράμματος του Red Bull Music Academy, όπως ακριβώς έγινε στο Τόκιο για το 2014.

 

Σαν καμπανάκι έναρξης στο ξεκίνημα της φάσης των αιτήσεων συμμετοχής, το Red Bull Music Academy θα κυκλοφορήσει, στις 13 Ιανουαρίου, την ετήσια Vαrious Assets συλλογή του. Ηχογραφήθηκε στο Red Bull Music Academy 2014 στο Τόκιο και αφορά μια επιλογή από κομμάτια 58 μουσικών παραγωγών από όλο τον κόσμο. Εμπνεύστηκαν, βασάνισαν τις ιδέες τους ,αντάλλαξαν απόψεις μέσα στα στούντιο του  Academy. Στο φετινό compilation  παίζουν ήχοι και μουσικές από  συμμετέχοντες στο Red Bull Music Academy του Τόκιο, όπως των Lafawndah, Zebra Katz, Xosar, WIFE, Palms Trax, Torus, Nightfeelings of Teengirl Fantasy, αλλά και του Larry Gus και πολλών ακόμη.

 

 

 

Σχετικά με το Red Bull Music Academy

 

To ταξίδι του Red Bull Music Academy ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια, και από τότε αυτή η ετήσια  μουσική γιορτή έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις του κόσμου.  Κάθε φορά, σε κάθε μια από αυτές τις διοργανώσεις επιλέγεται ένας χώρος και διαμορφώνεται ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό, σε σχεδιασμένες αίθουσες,  high-end στούντιο ηχογράφησης, ραδιοφωνικά στούντιο και χώρους συνάντησης, μέσα στους οποίους παρουσιάζονται και έργα από εγχώριους εικαστικούς καλλιτέχνες. Τη νύχτα, το Red Bull Music Academy έχει διαφορετικές προτάσεις:  μοναδικές συναυλίες, πάρτι  και events με υπογραφή, σε απροσδόκητα μέρη, σε cult χώρους της πόλης, σε μυστικά σημεία. Κάπως έτσι, δεν υπάρχει γωνιά στο σύμπαν του ήχου που να μην έχει εξερευνηθεί στις διαλέξεις της Ακαδημίας. Αυτό που ξεκίνησε πριν χρόνια από την πίσω αυλή μιας μικρής Βερολινέζικης αποθήκης, εξελίχθηκε σε  μια μεγάλη ετήσια γιορτή με πολλούς ήχους, φεστιβάλ και workshops σε κάθε ήπειρο. Το Red Bull Music Academy διοργανώνει περίπου 500 βραδινά events το χρόνο, με σκοπό κάθε ένα από αυτά να είναι πρόκληση για έμπνευση. Δίνει το παρών, με σκηνές όπου έχει τη δική της καλλιτεχνική επιμέλεια, στα πιο σημαντικά φεστιβάλ όπως στα Sonar, Montreux και Movement. Έχει το δικό του online περιοδικό (redbullmusicacademy.com), έναν online ραδιοφωνικό σταθμό (rbmaradio.com) 24 ώρες, επτά μέρες της εβδομάδας και  πάρα πολλές συζητήσεις με ανθρώπους της μουσικής που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ολόκληρες και από το κινητό του.

 

Ακολουθήστε το Red Bull Music Academy εδώ:

redbullmusicacademy.com

rbmaradio.com

facebook.com/redbullmusicacademy

twitter.com/rbma

instagram.com/redbullmusicacademy

@RBMA

#RBMAPARIS

Δεν γράφουμε Greeklish ούτε ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου