Προς το περιεχόμενο

loop pedal help


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.Ακούστε πως έχει η φάση: συμμετέχω σε μια μπάντα που κυμαίνεται σε post metal/rock/experimental ύφος και επειδή είμαι ο μόνος κιθαρίστας ένιωσα την ανάγκη να αγοράσω ένα πεταλάκι που  να δημιουργεί λούπες για να γεμίζουν τα κομμάτια μας και για να γίνω βέβαια καλύτερος κιθαρίστας.Τα χρήματα που διαθέτω είναι γύρω στα 100 ε και το πεταλάκι το θέλω και για χρήση live προφανώς.Ποιο θα μου προτείνατε;Η καλύτερη λύση πιστεύω πως είναι αυτή: http://www.thomann.de/gr/tc_electronic_ditto.htm καθώς δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω, αλλά ψάχνοντας πήρε το μάτι μου και αυτό: http://www.thomann.de/gr/digitech_jamman_solo_xt.htm το οποίο δεν έχει τεράστια διαφορά στην τιμή αλλά έχει πολλές περισσότερες δυνατότητες για ενασχόληση στο μέλλον και παρα πολλές παραπάνω λειτουργίες.Ποιο θα μου προτείνατε από τα δυο σε σχέση ποιοτητας ήχου/τιμής/δυνατοτήτων;Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγνώμη για την λογοδιάρροια......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα! Τεράστιο θέμα ανοίγεις αν και νομίζω σίγουρα κάπου θα έχει ξανασυζητηθεί.

Γενικά οι λούπες live είτε  τις παράγει ένας κιθαρίστας, ένας πληκτράς ή ο οποιοσδήποτε είναι ταυτόχρονα και μαγικό και σπαστικό θέμα (κυρίως για τον drummer).

 

Κοίταξε να δείς αν πραγματικά το θέλεις ώστε τα λουπαρισμένα τμήματα να παίζουν το ρόλο 2ης , 3ης ...100ής ( ;D) κιθάρας, χρείαζεσαι έναν τρόπο να στέλνεις τον μετρονόμο, την λούπα στον drummer για να ακούγεται δεμένο το όλο σύνολο.Εδώ ανοίγει άλλο μεγάλο θέμα κατά πόσο αυτός (o drummer) είναι συνηθισμένος - διατεθειμένος να παίζει με αυτόν τον τρόπο.

Ξέρω ουκ ολίγα άτομα που είτε μπερδεύοταν είτε απλά δεν γούσταραν (προσωπική άποψη ήθελαν και άλλο δουλειά ως drummer αλλά πάμε αλλου  ;) ).

 

Οπότε ψάξου για loopers που να μπορούν να στείλουν σήμα προς τον κρουστό.

Στην ουσία σκέψου πως είναι η ίδια αναλογία με effects όπως delay ή tremolos που σε πολλές περιπτώσεις θέλουμε να είναι on -time, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα μεγενθύνεται καθώς μιλάμε για κανονικά parts που πρέπει να ακούγονται όμορφα :D

 

Τελευταία φορά που έχα χρησιμοποιήσει loops σε live είχα το looperάκι της boss (το οποίο αποθηκέυει και έτοιμες λούπες πχ από πριν και έχεις την δυνατοτητα να την χρησιμοποιήσεις και στο λάιβ, πάλι εφόσον σιγουρέψετε ότι με κάποιον τρόπο θα είστε στο ίδιο τέμπο με τη λούπα  :D).Το jamman είναι σε αυτήν την κατηγορία και από ότι έχω ακούσει τα αξίζει τα λεφτά του αλλά καλύτερα να σου απαντήσει και κάποιος που το έχει παίξει.

 

Μετά καλά να μαστε, και άν δεν σε φοβίζουν οι λούπες, θα συζητήσουμε και για λάπτοπ  ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α) Από προσωπική εμπειρία, είναι πρακτικά αδύνατο να ακολουθήσει ένα μηχάνημα ένα rythme section σε συνθήκες live. Eκτός αν είστε οι U2 και αποτελεί για σας πλήρη και αποκλειστική απασχόληση το να παίζετε με μετρονόμους στα αυτιά.

Μπορεί να το πετυχαίνουμε στο στούντιο, αλλά σε live είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο.

 

β) Εγώ είχα προτιμήσει κάποιο looper που να μπορώ να του "περνάω" προηχογραφημένα εφεδάκια - είτε κάποια που ετοίμαζα στην κιθάρα (ανάποδα delay , layers ήχου κλπ) είτε που τα περνούσα από το laptop στο πετάλι και ήξερα π.χ. στο live ότι η λούπα Νο7 έχει μέσα βροχο-κεραυνούς που χρειάζομαι για το τάδε intro. (ως παράδειγμα το αναφέρω - το internet είναι γεμάτο free data sounds).

 

γ) από αυτή την άποψη, για μένα το Jamman XT (το καινούριο), υπερέχει (και έναντι των άλλων Jamman) διότι είναι στέρεο - που σημαίνει ότι ένα εφέ χώρου ας πούμε μπορεί να βγαίνει στο PA ή σε δυο ενισχυτές ακόμη και αν ο ένας είναι άσχετος με την κιθάρα σου που θα περνάει μέσα από αυτό, και ακόμη, όπως είδα στα ντέμο του στο ίντερνετ, μπορείς να αλλάξεις λούπα (να πάς από την 3 στην 4 ας πούμε) χωρίς να σταματήσει να παίζει , μετά να ξαναγυρίσεις στην 3 κ.ο.κ. πράγμα που δεν μπορείς να το κάνεις με κανένα άλλο looperάκι στα χρήματά του.

Επίσης, μπροείς να παίξεις και ανάποδα τις λούπες του (καινουριο feature και αυτό...)

¨Εχει δε μέγιστο χρόνο κάθε loop track τα 10 λεπτά! Οπότε,

¨"πλάτες", ήχοι, soundscapes κ.λπ. χωράνε μια χαρά για να βγάλεις ένα κομμάτι στο live και οι Pink Floyd να ήσουν που λέει ο λόγος...

 

Ελπίζω να βοήθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου