Προς το περιεχόμενο

καινούργια ηλεκτρική κιθάρα!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα!!ασχολούμαι με την μουσική 4 χρόνια και πιστεύω πως ήρθε η ώρα για την καινούργια μου ηλεκτρική κιθάρα!!μπήκα σε πολλά sait αλλά κανένα δεν μπόρεσε να με βοηθήσει(μόνο να με μπερδέψει) και έμαθα ότι εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι με πολλά χρόνια στο είδος και με γνώση!! η μουσική που παίζω είναι alternative rock,nu-metal! θα ήθελα να μου συστήσει κάποιος ηλεκτρικές κιθάρες από διάφορες μάρκες που κατά την γνώμη του να αξίζουν!ψάχνω κάτι σε les paul κάπου στο χιλιάρικο!ξέρω θα μου πείτε όλοι πήγαινε να δοκιμάσεις!!θέλω να μου προτείνετε διάφορες και μετά να πάω να δοκιμάσω γιατί δεν ξέρω από που να αρχίσω :/ τέλος,πριν μια βδομάδα είχα αποφασίσει να αγοράσω αυτήν ---> gibson les paul studio 2015, αλλά καθώς το έψαχνα δεν είδα και τις καλύτερες γνώμες,οπότε το αφήνω πάνω σας!!ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ήλθες φίλε,

 

Με μια Epiphone Les Paul Standard στο χρώμα της αρεσκείας σου θα είσαι άρχοντας και θα σου μείνουν και 600Ε στην τσέπη.

 

http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_standard_honeyburst.htm

 

Καλές αγορές.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω ακουσει πως ειναι βαρια σαν κιθαρα :/ αμα θελω να τα δωσω τα 1000 οι gibson ειναι καλες;;ή πληρωνεις πιο πολυ την μαρκα;;και στα 800-900 ευρω τιποτα καλυτερο;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω ακουσει πως ειναι βαρια σαν κιθαρα :/ αμα θελω να τα δωσω τα 1000 οι gibson ειναι καλες;;ή πληρωνεις πιο πολυ την μαρκα;;και στα 800-900 ευρω τιποτα καλυτερο;;

 

Οι epiphone δεν είναι βαριές..Ίσα ίσα είναι πιο ελαφριές απο τις Gibson.

Το οτι οι les paul είναι βαριές απο μόνες τους είναι αλλο θέμα.

Με studio δεν έχω παίξει αλλά γενικά δε μου αρέσει η ιδέα να δώσω 1000 ευρώ και να είναι studio,όταν με 1200-1300 μπορείς να βρεις μεταχειρισμένη standard σε άριστη κατάσταση.

 

Αν δεν σε ενοχλεί το epiphone στο headstock και το χρώμα,εγώ θα έπαιρνα αυτή.

http://www.thomann.de/gr/epiphone_joe_bonamassa_ltd_edition_pb.htm

Έχει πολύ καλά χαρακτηρηστικά ,gibson μαγνήτες,σκληρή θήκη και θα κρατήσει και την αξία της αφού είναι περιορισμένης κυκλοφορίας.

Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι θα είναι ανώτερη απο τις gibson studio.

 

Αλλιώς θα κοίταγα για sg..Είναι ελαφρύτερη απο les paul ,εχει πιο ευέλικτο ήχο, και είναι και πιο ευκολόπαιχτη με καλύτερη πρόσβαση στα τελευταία τάστα.

http://www.thomann.de/gr/gibson_sg_standard_2014_hc.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αυτά που θες να παίξεις, νομίζω ότι κάτι τέτοιο ίσως να είναι καλύτερο

http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec401_vintage_black.htm

http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec1000_s_rosewood_emg.htm

http://www.thomann.de/gr/chapman_guitars_ml_2_tb.htm

όχι άλλο κάρβουνο!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλέ μου στα χρήματα που δίνεις μπορεις να πάρεις κιθάρα για μια ζωή.θα μπορούσες να βρεις μεταχειρισμένα μερικά απ τα καλυτερα και δοκιμασμενα οργανα σε αυτά τα χρήματα.ξεκινώντας να προτείνω τη fender american deluxe stratocaster.αν δε την εχεις δοκιμάσει ορμά.αν παλι επιμενεις για gibson μπορεις να βρεις σίγουρα την sg standard και αν κανεις την υπέρβαση βαζοντας ακόμη 150 ευρώ τη les paul standard.επίσης υπαρχουν κιθάρες όπως οι esp horizon,esp eclipse και schecter hellraiser.ακόμη υπαρχουν και πολλές ibanez πολύ καλες.γενικά ψάξε τα μοντέλα που προανεφερα.όλα εξαιρετικά,δοκιμασμένα και με πολύ πολύ καλη αξία μεταπωλησης ώστε αν αλλάξουν τα γούστα να μπορείς να τα πουλησεις.τέλος ξαναναφερω πως στα χρήματα αυτά η american deluxe,η sg και η  horizon ειναι το deal.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα η gibson les paul studio 2014, σε αντιθεση με καποιες παλιότερες, μου άρεσε. Για τη 2015 δεν ξέρω.

 

Σε καθε περίπτωση νομίζω πρέπει να εμπιστευτείς τον εαυτό σου, να πάρεις μια κιθάρα που θα δοκιμάσεις και θα σ'αρεσει η αίσθησή της (ήχος, να σε βολεύει η ταστιέρα, να σου βγαζει θέληση να παίζεις ρε παιδί μου).

 

Αν είσαι Αθήνα (ή και Θεσσ/νίκη φαντάζομαι θα έχει) Θα σου έλεγα να πας από Νάκα να δοκιμάσεις τις LesPaul-οειδείς Washburn (τις 700-800 ευρώ), που ειναι καλές για τις τιμές τους και πολύ βολικές. Το κακό είναι ότι εχουν μικρη μεταπωλητική αξια (αν θες να τη δώσεις αργότερα) γιατί δεν ειναι "τρανταχτή" μάρκα οπως πχ οι Gibson, οι Fender ή οι PRS.

 

Ακομη πιο ευέλικτη, βολική, κι επίσης καλή για την τιμή της (700-800 ευρώ) ειναι η Godin Summit (επίσης Νάκας). Είναι στυλ Les Paul αλλα με κάπως λιγοτερο "γεμάτο" ηχο επειδή ο λαιμός είναι βιδωτός (bolt-on) όπως στις περισσότερες Fender, όχι κολλημένος (set-neck) όπως στις Les Paul. Έχει σχετικά vintage μαγνήτες, το οποίο θα σε βολεύει για την alternative rock, κι επίσης ένα σύστημα που τους boost-άρει (σαν να τους κάνει active), το οποίο θα σε εξυπηρετεί για τη nu-metal.

Μερικά μοντέλα νομίζω ειχαν και coil-split (οι humbuckers να παίζουν και περίπου σαν μονοί μαγνητες), το οποίο πιθανότατα επίσης θα σε βολεύει για την alternative rock.

 

Αν δεν είσαι σιγουρος για το τι κιθάρα θες, αυτό που είπαν τα παιδιά, να πάρεις μια φτηνότερη κιθάρα κι ένα λαμπάτο ενισχυτη, είναι επίσης μια καλή πρόταση για αρχή. Ο λαμπάτος θα σου δώσει δυνατότητες στο παίξιμο που δεν έχεις με έναν solid-state (τρανζιστοράτο).

 

Μετά παίζουν κι ένα σωρό ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα (πχ εδώ στις αγγελίες του noiz) που με λίγα λεφτα παίρνεις καλύτερη κιθάρα (αρκεί να μπορείς να ελέγξεις την κατάστασή της φυσικά). Σε κάθε περίπτωση, για να ξέρεις αν σου κάνει ένα όργανο για τα χέρια σου και για αυτά που θες να παίξεις, πρέπει να δοκιμάσεις επισταμένως εσύ ο ίδιος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, επειδή όπως ανέφερε στο τελευταίο σχόλιο πρέπει να σε τραβάει να παίξεις, θα πάω να δοκιμάσω την esp Ltd ec 1000 γιατί μου αρέσει πάρα πολύ σαν κιθάρα, μακάρι να με βολέψει κιόλας!! Και για λαμπατο βλέπουμε :/ έχουμε χρόνο! Λοιπόν σας ευχαριστώ και πάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λογική του να κινηθείς σε κάτι μεταχειρισμένο ( σε καλή κατάσταση) είναι καλή ...

βέβαια ... αν δεν υπάρχει κάτι που σε ενδιαφέρει αυτην την στιγμή θα περιμένεις μέχρι πότε θα ελεήσει κάποιος χριστιανός και θα βάλει σε αγγελία την κιθάρα του ?  :P :P :P

 

Εχω δοκιμάσει les paul ,epiphone standard και gibson studio '13 και οι διαφορές είναι χαοτικές μπορώ να πω . Η studio θαρρώ πως αξίζει το χιλιάρικο ( αν το έχεις χαλαρά ! ) Θα'ναι για μένα μία αξιοπρεπής αγορά.

 

Η epiphone ήταν αρκετά βαριά ενώ η gibson έχει το modern weight relief και είναι ελαφριά.

Εκτός και αν υπάρχουν ανάλογα και epiphone με weight relief ( δεν το γνωρίζω).  ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου