Προς το περιεχόμενο

Ρύθμιση κλασσικής κιθάρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες κάνοντας αναζήτηση για σωστή ρύθμιση μιας κιθάρας, βρήκα πολλά πράγματα, τα οποία όμως αφορούσαν μόνο ηλεκτρική. Έχω 2 κλασσικές κιθάρες οι οποίες μάλλον χρειάζονται ρύθμιση. Ειδικά η μια, σίγουρα (έχει μεγάλη απόσταση το μπράτσο από τις χορδές). Περιμένω προτάσεις για κάποιον τεχνίτη ή κάποιο κατάστημα που μπορεί να το αναλάβει. Όποιος μπορεί plz help...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγόρασε έναν καβαλάρη για τη γέφυρα κάτω και λίμαρε τον (από το κάτω ίσιο του μέρος φυσικά) ώστε να τον χαμηλώσεις και να μειωθεί η απόσταση χορδών - ταστιέρας. Φυσικά στη κλασσική δε μπορεί να επιτευχθεί πολύ χαμηλό action . Αλλά με αυτό το τρόπο ίσως μειωθεί κάπως η απόσταση. Κράτα το παλιό σου καβαλάρη για να έχεις καβάτζα αν δεις οτι και με τη παραμικρή ελάττωση του νέου υπάρχει τρίξιμο στα τάστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

¶μα αυτό συμβαίνει επειδή είναι σκεβρωμένες την ψιλοέκατσες βασικά... μπορείς όντως να βγάλεις και να λιμάρεις στη βάση τον κάτω καβαλάρη κυρίως, και λίιιγο τον πάνω αμα λέμε άμα έχει κι απο κει αρκετή λάσκα, πχ αν πατώντας στο 2ο τάστο η χορδή έχει... σχεδόν μισό εκατοστό κενό απο το πρώτο. Το θέμα είναι οτι ακόμα και να βελτιώσεις το action έτσι, η κιθάρα μάλλον δεν θα κουδίζεται... οι αρμονικές θα είναι για τα πανυγήρια... καλύτερα είναι να την πάς σε τεχνικό, δεν είναι τόσο έυκολα όσο στην ηλεκτρική τα πράματα.

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες... Σκέφτηκα να την πάω σε κανα δυο επώνυμους που μου ήρθαν στο μυαλό αλλά σκέφτομαι πως μάλλον θα με "γδάρουν". Ξέρετε κανέναν εσεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να επικοινωνήσεις με τον μουσικό οίκο παπαγρηγορίου και αυτοι θα σου δώσουν πληροφορίες για τον Τριανταφύλλου.Είναι καλός τεχνίτης και σίγουρα δεν θα σου πάρει μια περιουσία.Αλήθεια τί κιθάρες έχεις?

If the house is rocking,don't bother knocking...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην κλασική ο τρόπος για να δείς αν έχει σκεβρώσει πατάς στο πρώτο τάστο με ένα δάκτυλο του αριστερού και με το δεξί πατάς στο 12ο της ίδιας χόρδής ( καλύτερα της 6ης) αν έχει πάρει το μπράτσο, στο 7 ή 8 ο τάστο θα έχεις μεγάλη απόσταση. Κανονικά η απόσταση θα πρέπει να είναι πολύ μικρή ανάμεσα στη χορδή και στο 7ο τάστο.

Αν έχει πάρει το μπράτσο μόνο επαγγελματίας μπορεί να στο φέρει και αυτό δεν είναι σίγουρο.Συνήθως πλανάρουν την ταστιέρα και περνάνε καινούργια τάστα. Το κόστος είναι περίπου 150 ευρώ, τουλάχιστον τόσα έχω δώσει εγώ παλιότερα σε 2 κιθάρες που είχα.

Τι κιθάρα εχεις; Αν είσαι αθήνα έχω υπόψη μου τρεις καλούς που φτιάχνουν και κιθάρες αλλά φαντάζομαι θα είναι ίσως πιο ακριβοί αν δεν σε ξέρουν.Αν έχεις σοβαρή κιθάρα μη την πας σε υπαλλήλους ¨πολυκαταστημάτων¨μουσικών ειδών ούτε σε ανθρώπους που σετάρουν ηλεκτρικές μονο δεν έχει καμια σχεση το ένα με το άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να επικοινωνήσεις με τον μουσικό οίκο παπαγρηγορίου και αυτοι θα σου δώσουν πληροφορίες για τον Τριανταφύλλου.Είναι καλός τεχνίτης και σίγουρα δεν θα σου πάρει μια περιουσία.

 

Τον οποίο μπορείς να τον βρεις επίσης και στο ωδείο στην οδό Κρίσσης στην Κυψέλη.

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες ευχαριστώ και πάλι. έκανα το τεστ που λέει ο φίλος akis147, η απόσταση χορδής - μπράτσου σε όλες τις χορδές είναι σχεδόν ανύπαρκτη. ¶ρα φαντάζομαι πως δεν είναι στραβό το μπράτσο. Η κιθάρα με το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι μια σχετικά φθηνή Esteve 1GRE3 E-C cutwaway, και με μικρότερο πρόβλημα, το ίδιο ακριβώς μοντέλο αλλα σε ηλεκτροκλασσική (Esteve 1GRE3 CE), η οποία ναι μεν έχει φοβερό ήχο για τα λεφτά της αλλά μετά από κάποιες ώρες με κουράζει, πράγμα που δε συμβαίνει με μια Alhambra 9C που έχω . Είμαι από Πάχη Μεγάρων και στην Αθήνα βρίσκομαι έτσι κι αλλιώς πολύ συχνά. Μιας και άνοιξα το θέμα με τις κλασσικές, να ρωτήσω και για μια ηλεκτρακουστική, μια SAMICK TMJ-5CE ( http://www.samickguitar.com/tmj5ce.html ) . Έχω την εντύπωση πως χρειάζονται και σε αυτή οι χόρδές "χαμήλωμα". Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αναλάβει και τις δυο κλασσικές, και την ηλεκτρακουστική; Αυτοί οι τεχνίτες, αναλαμβάνουν και μετατροπή κλασσικής σε ηλεκτροκλασσική;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις έβγαλα τις χορδές στην πρώτη Esteve που σας έλεγα και παρατήρησα το εξής 8O :( http://img174.imageshack.us/my.php?image=guitarestevevd1.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φτιάχνεται εύκολα απο μάστορα. Μην προσπαθήσεις να το κολλήσεις μόνος σου!!!

γενικά όταν αλλάζεις χορδές μη τις βγάζεις όλες ταυτόχρονα, εκτός αν υπαρχει ανάγκη να βγούνε όλες.Η διαφορά τάσης καταστρέφει(μακροχρόνια) την κιθάρα.

Αν η κιθάρα δεν έχει σκεβρώσει τότε μαλλον δεν μπορέις να κάνεις και πολλά για το ύψος των χορδών.Υπαρχουν διάφορες κλίσεις του μπράτσου ώς προς το ηχείο και αν η κιθάρα σου είναι φτιαγμένη έτσι ωστε να έχει ψηλό ¨action¨ το κατέβασμα του ύψους των χορδών λογικα θα προκαλέσει τριξίματα. Όλα φυσικα εξαρτώνται απο τον τρόπο παιξίματος, αν παίζεις δυνατά μην τις κατεβάσεις πολύ.

 

Υ.Γ. Το πρόβλημα αποκολλησης δεν οφείλεται στην ταυτόχρονη αλλαγη των χορδών, απλώς αναφέρω αυτό με τις χορδές γιατί είδα στη φώτο ότι είχαν βγεί όλες μαζί.

 

Υ.Γ.2. κατι σχετικό με το αρχικό ποστ, οι κλασικές κιθάρες δεν χρειάζονται ρύθμισμα-σερβις-αλλαγη λαδιων-μπουζι κ.α. εκτός αν υπαρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα

:wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου