Προς το περιεχόμενο

Ασκήσεις για tapping και τρέμολο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απλώς θα ήθελα λίγες συμβουλές και ασκήσεις για αυτά τα 2.

 

Tapping

Την προηγούμενη φορά ο δάσκαλός μου μου έδειξε τη βασική ιδέα για αυτό.Είναι σαν ένα πολύ μεγάλο legato.Με το δεξί πατάς το τάστο και τραβάς και με το αριστερό αρχίζεις τα legato(hammer on\pull offs)

 

Τρέμολο

Δεν εννοώ να τραβάω το τρέμολο της ηλεκτρικής εδώ!! :D

Το τρέμολο το θέλω για την κλασσική για ένα κομμάτι που μου έβαλε ο δάσκαλος το rechuerdos di alhambra.μου είπε να το κοιτάξω σαν νότες και να εξασκήσω λίγο το τρέμολο με μια άσκηση που μου έβαλε:

--000-000-000

0---------------

-----0---------

-----------0----

και αλλάζεις μπάσα.

Εγώ επειδή θα ήθελα να του πάω κάτι καλύτερο από νότες μόνο ψάχνω μία καλύτερη άσκηση για τρέμολο(για αρχάριους και αν υπάρχει) εννοείται βέβαια ότι την προηγούμενη θα την κάνω συνέχεια αφού είμαι noobaki 8) και θα προσπαθώ να το πετύχω και στο τραγούδι

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω επειδή δεν κατάλαβα τι συμβουλές ακριβώς θέλεις αυτό που έχω να πω είναι ότι επιβάλλεται το πρώτο cd Van Halen και ότι Video του Eddie βρεις για να γουστάρεις λίγο legato φράσεις.Τα υπόλοιπα είναι 3 πραματάκια.Μελέτη μελέτη και μελέτη :wink:

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για tremolo που μπορώ να σου πω μόνο, καθώς είμαι κλασικός (τουλάχιστον επίσημα :)) το ΠΙΟ κλασικό κομάτι που χρησιμοποιείται παγκοσμίως για να αρχίσεις να παίζεις είναι αυτό που ανέφερες, και είναι και καταπληκτικό κομάτι! Οπότε απλά παίξε αυτή την (απλή και προφανή) άσκηση (trem στην πρώτη και άλλαζε τις μπάσες) ώστε να αποκτήσεις μια σχετική άνεση, και μετά χτύπα την Alhambra αλύπητα! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσον αφορά την τεχνική του τρέμολο στην κλασσική για να καταφέρεις να πετύχεις ομοιογένεια στον ήχο σου,φρόντισε να μελετάς σε ανοιχτές χορδές ,όπως σου είπε ο δάσκαλός σου,όλους τους δυνατούς συνδιασμούς.Δηλ pima,piam,pmia,pmai,paim και pami.Ακόμα μην ξεχνάς να παίζεις σε μία χορδή,σε δύο χορδές κλπ.Επίσης να τονίζεις όχι μόνο τον αντίχειρα αλλά κάθε δάχτυλο ξεχωριστά.Με άλλα λόγια θεώρησε πως το ''ένα'' είναι μία ο αντίχειρας,μιά ο δείκτης και ούτω κάθε εξής.Παίζε αργά για να προσέχεις να παίζεις δυνατά κάθε δάχτυλο και να μην ακούγεται ''κουτσό'' το τρέμολο,που είναι και το πιο συχνό λάθος.Για το tapping οι προλαλλήσαντες τα είπαν με μία λέξη .eddie και ξερό ψωμί.. :wink:

If the house is rocking,don't bother knocking...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμμέσως πλην σαφώς έχει δίκιο.Δηλαδή το ''κλασσικό'' τρέμολο παίζεται pami,ωστόσο υπάρχουν κιθαριστές που χρησιμοποιούν pima,ενώ στο φλαμένκο είναι πεντάρι το τρέμολο,(piami).Οι τρόποι που σου πρότινα να εξασκήσεις στηρίζονται στην λογική του να δυναμώσεις κάθε δάχτυλο και το τρέμολό σου να ακούγεται σαν 4 νότες αντί για 1+3 ή 1+2+1.Να μην τονίζεις δηλ μόνο τον αντίχειρα ή να ακούγεται δυνατά μόνο ο αντίχειρας και ο παράμεσος.

If the house is rocking,don't bother knocking...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις του gmoll. Πάντως νομίζω για αρχή ξεκίνα με pami και τονισμένο τον αντίχειρα. Πάντως το βασικό είναι αυτό που έγραψε ο gmoll, η αρχή είναι να παίζεις όσο γρήγορα μπορείς ώστε να ακούγεται σωστός και ομοιογενής ο ήχος. Δηλαδή πρώτα κοίτα την ποιότητα του ήχου και μετά την ταχύτητα. Μην κάνεις το λάθος να βιαστείς, γιατί θα συνηθήσεις ένα κακό tremolo και για να το διορθώσεις θα σου πάρει δεκαπλάσιο χρόνο ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου