Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση ricofon σε vocal booth με


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας .  Έχω ένα vocal booth αρκετά μικρό (περίπου 1,2 χ 2 χ 2,4 ύψος)και ντυμένο όλο με αυτό εδώ το ήχο απορροφητικό υλικό . http://www.thomann.de/gr/the_takustik_san30_noppenschaumstoff.htm ...

Το αποτέλεσμα ??? dead room...νεκρό ... μουντό . Σκέφτηκα να βγάλω το ricofon αφήνωντας απλά ένα δυο κομάτια και να αντικαταστήσω τα υπολοιπά με αυτό εδώ το υλικό .... http://www.praktiker.gr/p/plakes-orofis-dublin-sachets-38465 .. Τι λέτε θα κάνει καθόλου δουλειά ??? Θα αποκτήσει λίγο ζωντάνια ο χώρος αλλά πάλι χωρίς πολλές περιττές αντανακλάσεις ? Λόγο και σχήματος του υλικού από το πράκτικερ ίσως ?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα η αποψη μου ειναι ότι πρεπει λογω του μικρου χώρου (λιτρα αέρα κλπ) να "ζωντανέψει" λιγακι πραγματι το booth σου. Ισως μια λυση με ετοιμους μερικους φθηνους διαχυτές να ηταν η λύση στο προβλημα σου. Φροντισε όμως μην το παρακάνεις διότι μετά θα έχεις αρκετές ανακλάσεις και θα πάς στην άλλη "πλευρα" ... Ακόμη και εάν ξεκολήσεις μερικά ricofon σε ακολουθία πχ 1:1 ή 2:1 σε ένα απο τους 2 μεγάλους εσωτερικούς τοιχους , θα μπορέσεις να παρατηρήσεις αμέσως μια μικρή διαφορά στη συμπεριφορά των υψηλών-μεσαιων και υψηλών συχνοτήτων.

 

επίσης μπορεις να δεις μερικά σχεδια εδώ (εαν κανεις κατασκευές)

http://arqen.com/sound-diffusers/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ για την απάντηση . Κάτι σαν και αυτό λες να κάνει δουλειά ?

 

http://www.praktiker.gr/p/plakes-orofis-dublin-sachets-38465

 

Ξέρω ότι δεν είναι το ιδανικό αλλά από το τίποτα η από το τελείως μουντό σκέφτομαι να το τοποθετήσω .

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα, συγγνωμη για την τοσο καθυστερημενη απαντηση μου απλώς δεν μπαινω συχνα στο forum. Πιστευω πως αυτα τα υλικα αποτελουνται απο μαζα χαμηλής πυκνοτητας. Εσυ χρειάζεσαι "γρηγορη" ανακλαση σε τοσο μικρο room. Για να μπορεσεις να το πετυχεις αυτο χρειαζεσαι υλικο με μεγαλη πυκνοτητα ή μαζα. Πχ , ξυλο, μαρμαρο κλπ κλπ. Εσυ απλώς κανε το παραδειγμα που σου γραφω παραπάνω. Εαν δεις αποτελεσμα ηχητικά αλλα θες κατοπιν κατι ομορφο οπτικα, κοψε σε ενα ξυλεμπορικό επιφανειες πχ 30Χ30 ή στη διασταση που θες εσυ, απλό mdf με οποιαδηποτε επένδυση (πχ (οξια, καρυδια) και κολλησε το στα κενα του ξεκολημένου riccofon. Ολα αυτα βεβαια κατα προσσεγγιση και με την πρακτικη οδο και πρακτικο έλεγχο στην ακουστικη του δωματιου με καθε σου αλλαγη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου