Προς το περιεχόμενο

single bass drum technique,single bass drum pedal και κάθισμα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά.Πρίν απο ένα χρόνο περίπου απέκτησα μεταχειρισμένα τα ηλεκρονικά τύμπανα

της yamaha,DTXPRESS IV,που νομίζω πως πλέον δεν υπάρχουν καθόλου στην αγορά,

γιατί είναι παλιό μοντέλο.Κατά τη γνώμη μου,θεωρούσα και συνεχίζω να θεωρώ καλό το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σετ,γιατί παλιότερα έχω παίξει αρκετές φορές σ'αυτό και μου άρεσε,και γι'αυτό αποτέλεσε αιτία στο να το αγοράσω πριν απο ένα χρόνο περίπου,όπως ανέφερα και στην προηγούμενη πρόταση.Μαζί με το σετ των ηλεκτρονικών τυμπάνων υπήρχαν ένα πεντάλ μπότας Millenium PD-122 Pro και ένα κάθισμα Millenium MDT1 Drum Stool Round.Όσον αφορά το πεντάλ,έχει σκουριά στο ελατήριο του και σε βίδες του,ενώ το κάθισμα όταν το ανεβάζω και το κλειδώνω για να κάτσω,αφού κάθομαι πέφτει στο κλείδωμα του και έτσι βρίσκομαι στην πιο χαμηλή θέση.Βρισκόμενος υπερβολικά χαμηλά στο κάθισμα παίζω την μπότα με τεχνική heel down,γιατί οποιαδήποτε άλλη δεν με βολεύει καθόλου.Πέρα απο το συγκεκριμένο κάθισμα,τις περισσότερες φορές που έχω παίξει ντραμς σε διάφορα σετς,η τεχνική heel down με βόλευε.'Ομως παίζοντας beats,που έχουν μέσα δέκαταέκτα στη μπότα,απο 75 bpm και πάνω δεν μπορώ να παίξω τις συγκεκριμένες αξίες,γιατί ο κόπανος του πεντάλ δεν φτάνει στη μπότα.Βέβαια τώρα πρόσφατα έχω δει διάφορα βίντεο στο ίντερνετ,που λένε πως η τεχνική heel down είναι λάθος και πως μια καλή τεχνική,για να παίξεις δέκαταέκτα ή τρίηχα στη μπότα,είναι η heel toe double stroke.

Μετά απο όλα αυτά θα 'θελα να ρωτήσω τα εξής,για την προσωπική μου εξάσκηση στο σπίτι:Το γεγονός που δεν μπορώ να παίξω δέκαταέκτα και να ελέγξω διάφορες άλλες νότες στη μπότα οφείλεται στο οτί:

1)Το πεντάλ μπότας Millenium PD-122 Pro έχει σκουριά σε διάφορα σημεία του;

2)Το κάθισμα Millenium MDT1 Drum Stool Round,βρίσκεται μόνιμα χαμηλά και δεν μπορεί να ανέβει ψηλά;

3)Η τεχνική heel down είναι λάθος;

4)Και στα 3 τρία;

Αν πιστεύετε πως υπάρχει πρόβλημα σε μία απο τις τρείς ή και στις τρείς παραπάνω περιπτώσεις,τότε θα 'θελα να με συμβουλεύατε στο τι να κάνω απ' εδώ και πέρα.

YouTube Κανάλια 

Tzei Tzi - Drum Covers , Τ.Ε.Λ.Ο.Σ. - One Man's Band , Winter'Sweat - Music Upload

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φιλος!

 

το λοιπον εχουμε και λεμε.

 

1)Αν νιωθεις οτι η σκουρια επιρειαζει το πεταλι ως προς την λειτουργια του και  επιδοση του και ως συνεχεια το παιξιμο σου, τοτε θελει καθαρισμα (δηλαδη βρισκεται σε κινητα μερη οπως ελατηριο, αλυσιδα,στα ρουλεμαν του αξονα,η στο μεντεσε πισω στο τακουνι) παρε ενα

αντισκωριακο (wd40 ειναι πολυ καλο) και ριξε κατα βουληση αστο καποια ωρα να μαλακωσει

η σκουρια, παρε ενα μαλακο πανι και  σκουπισε το καλα και μετα λαδωσε τα κινητα μερη με

ενα ψιλο λαδακι π.χ λαδι ραπτομηχανης, μπει μπι οιλ (οχι λαδι φαγητου η αυτοκινητου).

Το ελατηριο ισως να εχει ξεχειλωσει με τον καιρο και τη χρηση και να θελει αντικατασταση.

Ισως και να μην χρειαζεται τιποτα απο ολα αυτα και να πρεπει να το ρυθμισεις σωστα που ειναι και το πιο βασικο.

 

2)Αν γενικα νιωθεις αβολα, περιεργα, εχεις τιποτα ενοχλησεις στα γονατα η στη μεση τοτε πρεπει αμεσως να πας σε κατι πιο ψηλο.

Σε πρωτη φαση μπορεις να δοκιμασεις να παιξεις αν εχεις σπιτι σου με ενα πιο ψηλο σκαμπο να δεις τι γινεται.

Ο πιο βασικος κανονας και το σημειο που θα πρεπει να ξεκινησεις, ειναι τα ποδια σου (οι μηροι) να ειναι παραλληλα με το εδαφος δηλαδη η σταση του σωματος να ειναι σε γωνια 90 μοιρων, απο εκει και περα θα αποφασισεις αν θα πας πιο ψηλα η χαμηλα.

Συνηθως οι περισσοτεροι βολευονται απο αυτο το σημειο που ανεφερα και λιγο πιο ψηλα απο κει και περα ειναι τι σε βολευει και τι εχεις συνηθισει.

Υπαρχουν και περιπτωσεις που καθονται εξαιρετικα χαμηλα η ψηλα.

Εαν εισαι σιγουρος οτι θες να συνεχισεις με το συγκεκριμενο σπορ, τοτε θα σε συμβουλευα να διαθεσεις ενα καλο ποσο για  καθισμα (κατα καιρους υπαρχουν και πολυ καλες περιπτωσεις μεταχειρισμενων στις αγγελιες του νοιζ), θα μελετας και θα παιζεις ανετα και ξεκουραστα περισσοτερες ωρες και χωρις να νιωθεις οτι παλευεις με το σετ, πιστεψε με θα νιωσεις αλλος ανθρωπος .

Σε περιπτωση που στην παρουσα η οχι φαση  δεν μπορεις να διαθεσεις χρηματα για καθισμα

τοτε μπορεις να δοκιμασεις τα εξης

 

α) η πρωτη και πιο προχειρη λυση ειναι να αρχισεις να προσθετεις μαξιλαρια κατα προτιμηση στρογγυλα, σιγουρα δεν μπορεις να βαλεις και πολλα αλλα θα κερδισεις λιγο υψος, μπορεις να τα ασφαλισεις δενοντας τα με ταινια πανω στο ιδιο το καθισμα.΄

 

β) σφιξε το σκαμπο στο υψος που νομιζεις οτι σε βολευει και χωρις να κατσεις παρε ενα

σκουποξυλο βαλτο παραλληλα με το υψος  του σκαμπο  και μετρα ακριβως απο το εδαφος

μεχρι το κατω μερος του καθισματος (δηλαδη μεχρι εκει που ερχετε σε επαφη το καθισμα με την σωληνα), κοψε το σκουποξυλο και χωστο με στην σωληνα.

 

γ) αν εχεις προσβαση σε εργαλεια οπως δραπανο (τρυπανι)   σημαδεψε στη μεση και κατα

μηκος το σωληνα (που βρισκεται κατω απο το καθισμα και οχι το σωληνα που δενει πανω το τριποδο) ανα 2 με 3 ποντους  και ανοιξε μερικες τρυπες απο την μερια εως την αλλη (η διατομη της τρυπας μην ειναι πολλη μεγαλη  μεχρι 6-8 χιλιοστα ειναι μια χαρα)

βρες μια μακρια βιδα που να ειναι λιγο πιο στενη απο τις τρυπες που εχεις  ανοιξει ρυθμισε το καθισμα στο υψος που θες και περνα την βιδα αναμεσα.

Προσοχη!!! αν δεν το εχεις με τα εργαλεια και νιωθεις οτι θα σφαχτεις μην το κανεις και ζητα απο καποιον να σε βοηθησει.

 

3)Η τεχνικη heel down που χρησιμοποιεις ειναι μια χαρα τεχνικη οπως ολες οι αλλες απλα

δεν ειναι για ολες τις περιστασεις.Κυριως χρησιμοποιειται σε μουσικα ειδη π.χ οπως jazz και

γενικα στυλ που εχουν χαμηλες εντασεις και μικρες δυναμικες.

Με αυτην την τεχνικη μπορεις να εχεις αρκετη ταχυτητα και κοντρολ αλλα οχι πολυ δυναμη τουλαχιστον οχι οση θα εχεις με την heel up τεχνικη.

Να εχεις υπομονη και επιμονη και η ταχυτητα θα ερθει με τον καιρο, κυριως να δωσεις σημασια στην σωστη εκτελεση των ασκησεων και οχι στην ταχυτητα.

 

4)Εαν το πεταλι σου δεν λειτουργει και δεν το εχεις ρυθμισει  σωστα, το καθισμα σου βρισκεται τοσο χαμηλα και η σταση του σωματος βρισκεται σαν να κανεις την αναγκη σου

σε τουρκικη τουαλετα η σε μπιντε :P και για αυτο τον λογο σε περιοριζει να χρησιμοποιησεις

αλλη τεχνικη, τοτε ναι εχεις προβλημα και στα τρια.

 

Η συμβουλη μου ειναι εξης, επιδιορθωσε η αντικαταστησε τον εξοπλισμο σου, πρωτο και κυριο  το καθισμα για να ερθει το σωμα σου σε πιο σωστη θεση  και να εισαι πιο ανετος πισω απο το σετ.

Καθαρισε και ρυθμισε σωστα το πεταλι σου (εαν δεν επαρκει αυτο αντικαταστησε το) για να σου επιτρεψει να μαθεις να χρησιμοποιεις και αλλες τεχνικες.

Συνηθως περα απο καποιες σωστες ρυθμισεις στο πεταλι δεν φταιει τιποτα αλλο παρα μονο

το ποδι μας που δεν μπορει να παιξει πιο γρηγορα.

Να εχεις υπομονη και επιμονη και κυριως να δινεις εμφαση στη σωστη εκτελεση των ασκησεων και οχι στην ταχυτητα που ουτως η αλλως ειναι κατι που θα ερθει με τον χρονο

και τον κοπο  που θα σπαταλησεις  πισω απο το σετ.

Μην αφησεις τον εξοπλισμο να σταθει εμποδιο στην προοδο και την δημιουργηκοτητα σου.

 

τςςςςςςςςςςςςς  καλα τι ειπα παλι ο ανθρωπας   ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ο ROSPI κάλυψε το θέμα απόλυτα.

 

Μερικές παρατηρήσεις κ από μένα:

 

1. Πετάλι: Οπωσδήποτε να "ξεσκουριάσεις" το πετάλι σου με τη χρήση του ανάλογου spray.

 

Επίσης πρέπει να το ρυθμίσεις προσεκτικά έτσι ώστε να μην έχεις πρόβλημα να παίξεις οποιαδήποτε αξία. Συμβουλέψου το παρακάτω λίνκ:

http://web.archive.org/web/20080130165651/www.pearldrum.com/2002_techspeak/bassdrum_pedals.asp

 

Αν μετά και πάλι νιώθεις οτι η κίνηση δεν είναι φυσιολογική και σε περιορίζει ότι ρυθμίσεις και αν κάνεις, τότε σκέψου το ενδεχόμενο να το αλλάξεις με ένα καινούριο/μεταχειρισμένο. Μπορείς να συμβουλευτείς το σχετικό άρθρο:

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=557

 

2. Σκαμπώ: Εδω δυστυχώς τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Όλα τα "φτηνά" σκαμνάκια αργά ή γρήγορα θα εμφανίσουν αυτό το πρόβλημα που περιγράφεις. Δεν πρέπει να θυσιάσεις για κανένα λόγο τη σωστή στάση του σώματος σου, γιατί εκτός από λάθος τεχνική μπορεί να προκαλέσεις και προβλήματα σε γόνατα/μέση κτλ.

 

Πρέπει λοιπόν για αρχή να βρεις κάποια πατέντα να στερεώσεις το σκαμπό σου στη σωστή θέση και μελλοντικά να προχωρήσεις σε αγορά κάποιου καινούριου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ROSPI και ippex,ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε,στο θέμα που άνοιξα.

Οι απαντήσεις σας ήταν πλήρεις(κυρίως του ROSPI  :)).

Θα κοιτάξω αρχικά την περίπτωση με το κάθισμα,να δω τι μπορώ να κάνω

και έπειτα με το pedal. Thanx again! 

YouTube Κανάλια 

Tzei Tzi - Drum Covers , Τ.Ε.Λ.Ο.Σ. - One Man's Band , Winter'Sweat - Music Upload

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου