Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για converters


Achilleasdbm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα  θελα  να μου απαντησει  καποιος γνωστης  του  θεματος  για την χρηση της μετατροπης...ας  πουμε  οτι εχουμε  μια πολυ καλη καρτα  με πολυ καλους  μετατροπεις , η χρηση του  μετατροπεα  εχει να κανει μονο με το να  φτασει ο ηχος στα αυτια  μας  πολυ καλα  με  ενα  αξιολογο ζευγαρι studio monitor?  η ειναι κατι που  φαινεται και στην εγγραφη μας? πχ μετατρεπουμε το midi σε audio, επεμβαινει το καλο convertion  της καρτας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το MIDI_το οποιο ειναι data_δεν μπορει να μετατραπει σε audio. MIDI και audio ειναι δυο διαφορετικα πραγματα. Οι converters μετατρεπουν το αναλογικο σημα σε ψηφιακο και αναποδα. Καλυτεροι converters = καλυτερος/πιστοτερος ηχος κατα την εγγραφη και αναπαραγωγη του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν  παιζω  ενα vst  πιανο  στο cubase  μπορω  να  το κανω  audio αρχειο  δουλευω  χρονια  ετσι! κανω ολα τα vst midi σε  audio και μετα κανω ενα υποτυπωδες mix στο cubase.  Mαλλον κατι δε  καταλαβα καλα. Παρολα αυτα ευχαριστω για την αμεση απαντηση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το midi απλά οδηγεί καποιο vst instrument στην περίπτωση σου. Ο ήχος προέρχεται εξ ολοκλήρου απο το vst και η midi πληροφορία του δείχνει τι θα παίξει. Πρόκειται καθαρά για προγραμματισμό.

 

Τώρα....

 

 

Μια καλή και γρήγορη κάρτα ήχου θα σου κάνει πιο γρήγορα convert όταν κανεις export, αλλά το βασικότερο πλεονέκτημα της ειναι οι καλοί ad/da converters. Κάθε φορά που υπογράφεις μια φυσική πήγε με καλώδιο η μικρόφωνο μετατρέπεται σε ψηφιακό και κάθε φορά που πατάς play ο ήχος αυτός μετατρέπεται σε αναλογικό ξανά.  Αν δεν έχεις καλα monitors μην περιμένεις να ακούσεις δραματικές διάφορες,  χρειάζεται ποιοτικότερη αλυσίδα. Και μην ξεχνάς ότι το audio chain μας ειναι τόσο καλό, οσο το χειρότερο κομμάτι του που συμμετέχει σε αυτό. Π.χ. Ενα κακό καλώδιο λειτουργεί ως bottle neck σε ενα σύστημα καλής κάρτας ήχου και ακριβών ηχείων.

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

"If I didn't build my own amps - I'd be playing a Cornford."

Mark Cameron

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου