Προς το περιεχόμενο

Live Fates Warning σε Αθήνα - 27/3/2010


dionisissab

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα την τύχη να βρεθώ με καλή παρέα στην μια εκ των 6 (ή 7) συναυλιών που θα έδινε αυτό το supergroup. Μεγάλη τιμή που το 1/3 των show που έκαναν έγινε σε ελληνικό έδαφος.

Απ' την αρχή οι ευχαριστίες του Adler ήταν συγκινητικές. Ξεκίνησαν παίζοντας όλο το δίσκο "Parallels". Ο ήχος (απ' τον εξώστη) ήταν πολύ καλός δείγμα του καλού ήχου που είχαν γενικά. Στο φόντο το εξώφυλλο του άλμπουμ με το λογότυπο της μπάντας. Η performance όλων των μελών συγκλονιστική, με όρεξη και διάθεση να μας κάνουν να περάσουμε καλά.  Μετά το τέλος και του The Road Goes on Forever έκαναν ένα μικρό διάλειμμα επιστρέφοντας με το καταπληκτικό Pale Fire απ' το Inside Out. Through Different eyes, Nothing Left to Say, Monument και Another Perfect Day ήταν μερικά απ' τα κομμάτια που ξεσήκωσαν το κοινό.

Ο Matheos πάντα ταπεινός και ήρεμος, ο DiBiase πληθωρικός, ο Frank Aresti φοβερός με απίστευτα δεύτερα φωνητικά (και σε ψηλές και σε χαμηλές συχνότητες) και ο Mark Zonder όπως όλοι τον ξέρουμε: απλά ΤΕΛΕΙΟΣ...

 

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στις 11.30 το βράδυ με πολλές ευχαριστίες και χαιρετισμούς απ' τον Adler και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και εμάς να φεύγουμε απ' το Fuzz γεμάτοι...

Η μπάντα αυτή έδειξε για ακόμα μία φορά (ακόμα και αν έχουν περάσει τόσο πολύ τα χρόνια) ότι μένει γερά στα πόδια της, μπορεί να ξεσηκώσει τον καθέναν και να καθηλώσει τον πιο συντηρητικό οπαδό της.

Thnx a lot Fates.....

"Να με θάψουν οι οχτροί γιατί με θάβουν οι φίλοι"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταπληκτική μπάντα, καταπληκτικοί μουσικοί, καταπληκτική απόδοση, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ LIVE!!!

 

Η αναφορά που έκανε ο Διονύσης, είναι άκρως κατατοπιστική. Δεν έχω κάτι να συμπληρώσω. Από τι να πιαστείς; Από τον ήχο που φλέρταρε με την τελειότητα, από τις εκδηλώσεις λατρείας του Ελληνικού κοινού, από τα μέλη της μπάντας που κοιτούσαν έκπληκτοι;

 

Δεν πίστευα ποτέ πως θα μπορέσω να δω τη μπάντα αυτή live και μάλιστα με αυθεντικό σχήμα. Από τις πιο αγαπημένες συναυλίες...Ευχαριστούμε FATES!

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά χωρίς παρεξήγηση.  :) Λατρεύω τους Fates και γι'αύτο φυσικά και ήμουν εκεί. Στο θέμα ήχου όμως θα διαφωνήσω. Και μου φαινεται περίεργο (αισθάνομαι ότι ήμουν σε άλλο live...) που το λέτε. Το μπάσο ήταν στο θεό (πολύ πολύ πολυ δυνατά) και γενικά το μπασοτύμπανο. Επίσης η φωνή θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά. Τέλος συχνωτικά υπήρχε ένα μπέρδεμα. Προσοχή δεν ήταν ΚΑΚΟΣ η ήχος αλλά ήταν και μακριά και απο ΚΑΛΟΣ! Απλά μέτριος.

 

Απλά μερικές φορές πιστεύω ότι η συναισθηματική φόρτιση για κάποια κομμάτια που αγαπήσαμε αλλάζει μια κατάσταση σε ονειρική. Γνώμη μου απλά.

 

Και μια παρατήρηση: το ξέρουμε ότι ο Matheos είναι χαμηλών τόνων κλπ (και πραγματικά μου αρέσει πολυ σαν κιθαρίστας) αλλά ρε φίλε ήμαρτον! Σήκωσε και ένα φρύδι! Στην πατρίδα σου ήρθες σκάσε και ένα χαμόγελο! Λογικά από τα in ear άκουγε όχι το live αλλά "εισπνοή... εκπνοή..." για να μην μπερδευτεί και πεθάνει...  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ήχος από εκεί που ήμουν (σ.σ. εξώστη), ήταν κάτι παραπάνω από καλός. Ίσως κάτω κρατούσε κάποια μπάσσα παραπάνω. Δεν ξέρω τι να εικάσω.

Η φωνή θα μπορούσε να ήταν πιο ψηλά λίγο, απλά μην ξεχνάς ότι έχει και κάποια χρονάκια παραπάνω ο Alder. (προς Θεού, δεν λέω ότι είναι γέρος ο άνθρωπος).

 

Τώρα για τον Matheos ίσως να έχεις και ένα δίκιο. Απλά δεν τον θυμόμουν ποτέ και να σηκώνει το φρυδάκι του όπου και να έπαιζε. :)

 

Υ.Γ. Ο panagiotis και ο Earendil δεν ήταν στο live; Δεν θα γράψουν κάτι; :( :)

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια πως να ακουστει δυνατα  ο alder αφου το πηγενε το ενα πισω απο το αλλο το τσιγαρακι  ;D ;D.  και η φωνη εχει τα ορια της ... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια πως να ακουστει δυνατα  ο alder αφου το πηγενε το ενα πισω απο το αλλο το τσιγαρακι  ;D ;D.   και η φωνη εχει τα ορια της ... 

 

Χαχαχαχα...! Έτσι, ξέρουμε εμείς! ;)

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υ.Γ. Ο panagiotis και ο Earendil δεν ήταν στο live; Δεν θα γράψουν κάτι; :( :)

 

πήγαμε πήγαμε... :P

Μια χαρά ήταν, πολύ ωραίο live. Όλα καλά εκτός από τον Alder στα τελευταία κομμάτια... :D  ;D

Βass is a state of mind...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βεβαίως και είχα πάει, ήμουν μαζί με τον Alchemist.

 

Εγώ κράταγα ούτως ή άλλως μικρό καλάθι καθώς η "No Exit - Inside Out" χρονική περίοδος στην οποία προφανώς θα εστιαζόταν αυτό το mini-tour (πιο πολύ "απευθείας ανάθεση" ;D) δεν είναι το φόρτε μου.

 

Ο ήχος ήταν...έτσι κι έτσι, δε μου πολυάρεσαν τα τύμπανα, που είχαν αυτό που χαρακτηρίζω ως "Ο ΈΝΑΣ ήχος (που ξέρει και εμπιστεύεται ο Έλλην λαϊβάς ηχολήπτης)".

 

 

Κλείνοντας, δεν είχα ιδέα ότι οι παλιοί Fates είναι μέρος της Γκρηκ-ποζερομέταλ-γουήδ-σουβλακομπύρα υποκουλτούρας. Ποοοολύυυυυ προσέλευση ρε παιδί μου...

Στα "κανονικά" τους live έχουμε καταντήσει να γνωριζόμαστε όλοι φατσικά, και πολλοί να θυμόμαστε και μικρά ονόματα. ;D :D

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πράγματι η προσέλευση μού προξένησε και μένα το ενδιαφέρον και ειδικά η σχετική άγνοια των περισσότερων σε κομμάτια όπως Through different eyes π.χ. που θεωρείται απ' τις επιτυχίες τους.

Εν πάση περιπτώσει, για τον ήχο που είπε και ο vandergraaf νομίζω ότι πάνω που είμασταν εμείς, ήταν μια χαρά. Ούτε πολύ δυνατά και μπορούσες εύκολα να διακρίνεις όλα τα όργανα.

Ο Alder ενθουσιάστηκε με τον κόσμο και προς το τέλος "πήγε με τα νερά τους". Αυτό ίσως να μην ήταν και τόσο ωραίο αλλά αυτά συμβαίνουν συχνά. Δεν είπαμε ότι ήταν όλα τέλεια. Κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο και το ξέρετε, αλλά ντάξει είμαστε για να τα πούμε και αυτά.

 

"Να με θάψουν οι οχτροί γιατί με θάβουν οι φίλοι"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου