Προς το περιεχόμενο

Διαφορές TR-8 vs TR 909 , 808 by Roland


thomp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια θα ήθελα να μάθω τις διαφορές ενος αναλογικού drum machine συγκεκριμένα του 909 του 84´ Με τη νέα σειρά  της Roland τα tr -8

Ξερω πανω κατω ειναι ένα θέμα αυτο με τις συγκρίσεις αυτες γενικως και στα συνθια

Πέρα λοιπόν απο ψυχολογικούς λόγους και συλλεκτικους λόγους προσφέρουν αυτα τα παλια αναλογικά μηχανήματα κατι το δυνατό τελοςπαντων η σε μιξεις ωστε να πηγαίνεις προς τα εκει ; Ξερω οτι κοστίζουν πολυ τα παλια και ειναι απαγορευτικά τα ποσά αλλα γίνονται συνεχεια κουβέντες για τον ηχο τους Που με βάζουν σε σκέψεις του να μη κοιτάω με κλειστα τα μάτια στα νέα πραματα μονο

Το βασικό θέμα μου τωρα ειναι οτι ψάχνω τον ηχο του 909 και το tr 8 εχει μια απόχρωση του 808 να ψάξω κατι μονο σε software ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το TR-8 περιέχει samples του 909 αλλά δεν είναι αποκλειστικά μόνο σε αυτή τη μονάδα, samples μπορείς να βρεις σε βιβλιοθήκες από πχ  workstation XP-JV series εώς Fantom X G, επίσης TD series & grooveboxes mc505, 909 κτλ. ακούγονται διαφορετικά ανάλογα το synth engine βέβαια σε κάθε όργανο χρωματίζει κάπως.

 

επίσης υπάρχουν samples από όλες τις σειρές της Roland TB & TR σε wav format uncompressed στο εμπόριο για επεξεργασία σε pc δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο Roland ούτε να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για aira ή για tr8 για να χρησιμοποιήσεις το 10% πχ αυτών.

 

για τις original μονάδες TR δεν το συζητάμε καν είναι μόνο για ντεκορασιόν σε στούντιο σε καμία περίπτωση για χρήση ένα knob να σπάσει πρέπει να τρέχεις σε όλο το ebay, χώρια ότι κοστίζουν μια περιουσία και πρέπει να είσαι ηλεκτρονικός να τα συντηρείς. έχουν κάνει πολύ καλή δειγματολοψία στα εμπορικά 24bit, 44,1 Khz δεν νομίζω να πετύχεις κάτι καλύτερο εσύ με δικά σου μηχανήματα.

 

τώρα αν θες να πάρεις ένα για συλλεκτικούς λόγους πάρε αλλά λίγο θα σου χρησιμέψει σε παραγωγή μπροστά ε βιβλιοθήκες logic & reason.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που το διάβασες αυτό με το φύσημα σε κάποιο forum?

 

Δεν είχα ποτέ την τύχη να έχω κάποιο TR ούτε έχω ακούσει από κοντά κάποιο είναι πολύ σπάνια. Ωστόσο είχα και έχω αρκετά Roland μηχανήματα τα οποία είχαν drum kits του TR και του 909 και του 808 όπως και basslines από TB κτλ και τα έχω ακούσει σε δισκογραφία 80-90 εκεί τα χρησιμοποίησαν πολύ.

 

πέρα από το ίδιο το μηχάνημα υπάρχει μία ολόκληρη επιστήμη των εφφέ από πίσω, οπότε μη νομίζεις ότι απλά εάν πάρεις τον ήχο ή το μηχάνημα το ίδιο θα φτιάξεις κάτι ιδιαίτερο θα ακούγεσαι σαν το 1984 ;D θες καμιά 10αριά ρακ εφφεδιέρες από πίσω για να τα κάνεις να ακούγονται και σωστά στη μίξη.

 

μπορείς να βρεις τους ήχους σε ένα mc-505, 909 αν θες-μεταχειρισμένα τα δίνουν τσάμπα το aira το θεωρώ υπερβολικά υπερτιμημένο για αυτά που προσφέρει, ανάλογα βέβαια και τον τρόπο που δουλεύεις αν είσαι του pc μπορεί τα mc να σε δυσκολέψουν, αλλά τα έχεις όλα εκεί να γράψεις-sequencer, μπάσα, riffs, synth με 8 bars μπορείς να κάνεις θαύματα όρεξη να χεις. τα παίρνεις και στο βουνό και γράφεις είναι πολύ εύχρηστα αρκεί να κάτσεις να τα μάθεις.

 

 

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για καλα samples 909 808 ψαξε τα  goldbaby

 

Απο εκεί και πέρα το TR8 χρησιμοποιεί την ACB technology  της Roland για τα αναλογικά μέρη του 909 (kick snare tom) και samples για τα λοιπά, όπως και το original

Aπο πλευράς ήχου είναι αρκετά κοντά και εαν ξεπεράσεις το ψυχολογικό θα σε καλύψει κατα 90% καθώς ειναι πολύ δύσκολο να τα ξεχωρίσεις in the mix

 

Επισης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα 909 που κυκλοφορούν ως μεταχειρισμένα έχουν ηλεκτρονικά μέρη ηλικίας 30+ χρονών που επηρρεάζουν το ηχητικό τους αποτέλεσμα, άλλους προς το καλό άλλους προς το κακό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ ...τωρα για παραδειγμα υπάρχει απο αυτούς εδώ στην ηχογράφηση το  παλιό μηχανημα .Θα εχει κάποιος μονο με software πχ τετοιο αποτέλεσμα με κάποια επεξεργασία ;Βρήκα κατι πιο απλό απο θέμα Μίξης για να μάθω τι γινεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για επαγγελματικό αποτέλεσμα χρειάζεσαι και καλά εργαλεία logic pro, reason -refill , qbase κτλ

 

σαφώς μπορείς να δουλέψεις σε περιβάλλον αποκλειστικά daw εφόσον μιλάμε για ηλεκτρονική/remix μόνο με controllers (midi keyboad) + samples άντε και κανα sp606 ή akai mpc για triggering samples. η akai έχει επίσης πολύ καλή βιβλιοθήκη δειγμάτων.

 

από εκεί και πέρα είναι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα budget και θέμα προσωπικού ήχου αντί να ψάχνεις 909 30ετίας παίρνεις ένα dave smith tempest και ησυχάζεις, τι κόστος όμως έχει ένα tempest ή ένα electron monomachine?

 

μη περιμένεις να έχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα με freeware vst και βιβλιοθήκες τις πλάκας, βέβαια δεν σου λέει κανένας να μη ξεκινήσεις από εκεί και να μη πειραματιστείς αλλά στο τέλος πάντα καταλήγει θέμα budget.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου