Προς το περιεχόμενο

Ηχοαπορροφητικά και υγεία


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήρθανε τα υλικά που παρήγγειλα για "ντύσιμο" του δωματίου αλλά λογάριασα χωρίς τον ξενοδόχο...

 

http://www.thomann.de/gb/eq_acoustics_classic_wedge_tiles_60_grey.htm

www.thomann.de/gb/eq_acoustics_classic_wedge_tiles_60_grey.htm

 

Με το που τα άνοιξα μαζί με τη μυρωδιά ξεκίνησε και η μουρμούρα, "Και που θα τα βάλεις, και τι μαυρίλα είναι αυτή, και τι βρώμα είναι τούτη, και θα πεθάνειςεκειμεσασκεψουκαλατιπαςνακάνεις, ΜΑΚΟΥΥΥΥΣ;!;" αλλά από τη μεριά μου βλέπω ότι όντως έχουν ένα δίκιο γιατί σχεδόν 14 ώρες τη μέρα περνάω στο δωμάτιο οπότε αν όντως είναι επικίνδυνα για την υγεία έστω και λίγο, μακροπρόθεσμα μπορεί να το μετανιώσω... πικρά.

 

Γνωρίζει κανείς αν είναι 100% ασφαλή στη χρήση και αν δεν είναι τι θα προτείνατε ως εναλλακτική, απόλυτα ασφαλή λύση.

 

2 φωτογραφίες αν βοηθάνε σχετικά με το υλικό

https://www.dropbox.com/s/ja49fu491gy9dzf/PA291524.JPG?dl=0

https://www.dropbox.com/s/2q5c9kvgrt4s6hh/PA291511.JPG?dl=0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρητικα, καθώς ειναι αφρωδες υλικο, ειναι πολύ ασφαλεστερα απο τον πετροβαμβακα/υαλοβαμβακα που αμφισβητειται η ασφαλεια του (κυριως κατα τον χειρισμο τους και των ελευθερων ινων που ελευθερωνουν)

 

Τωρα, αν μυριζουν ειναι λογο του οτι ηταν κλεισμενα τοσο καιρο στην κουτα. Οποτε, βγαλε τα εξω στον αερα σε μπαλκονι να αεριστουν.

 

Επισης, αν δεν σου αρεσει το μαυρο χρωμα, εγω αυτο που σκεφτηκα να κανω με κατι δικα μου της auralex, ηταν να φτιαξω πλαισιο απο ξυλο, να βαλω απο πισω διατρητο πινακα, και να το ντυσω με απλο υφασμα, ετσι ωστε να ειναι σαν πινακας.

 

Για το τελος, δεν θα σου προτεινα να φτιαξεις ή να παρεις μπασσοπαγιδες/ broadband παγιδες απο υαλοβαμβακα/πετροβαμβακα, μιας και απο οτι καταλαβα ειναι και ο χωρος σου...

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ, θα καλυφθούν τα υλικά οπότε δε τίθεται θέμα με το χρώμα. Θεώρησα ότι η μυρωδιά είναι και λόγω του ότι ήταν συνεχώς κλειστά αλλά και άοσμα να ήταν δε σημαίνει απαραίτητα κάτι αυτό, αρκετά χημικά είναι βλαβερά χωρίς οσμές.

 

Επίσης το ασφαλέστερα δε σημαίνει και ασφαλή. Για μπασοπαγίδες λέω να τα βάλω διπλά και με λίγο κενό από τον τοίχο οπότε θα έχω κάπως απορρόφηση περισσότερων χαμηλών.

 

Ένα μήνυμα που ρώτησα στην εταιρία είπαν πως είναι πολυέστερ το υλικό και επομένως "απόλυτα ασφαλές"

 

Ίσως ακούγομαι λίγο υπερβολικός αλλά δε θα ήθελα να καταλήξω guinea pig ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

... Για μπασοπαγίδες λέω να τα βάλω διπλά και με λίγο κενό από τον τοίχο οπότε θα έχω κάπως απορρόφηση περισσότερων χαμηλών.

 

Χμ, για μπασσοπαγιδες...δεν νομίζω...

 

Δεν λειτουργούν έτσι οι μπασσοπαγιδες. Οι μπασσοπαγιδες κυρίως μπαίνουν στις γωνιές του δωματίου σχηματίζοντας τρίγωνο ως προς τους τοίχους. (Ρίξε μια ματιά νετ)

 

Επίσης, τα ηχοαπορροφητικά αυτα ειναι mid-high absorbent. Η αλήθεια ειναι πως για να λειτουργήσουν ως μπασσοπαγιδες τοποθετώντας τα παράλληλα ως προς τους τοίχους, το κενό απο πίσω τους θα έπρεπε να ειναι, μπορει και 1-2 μέτρα απόσταση απο τους τοίχους... :P

 

Απλα θα κατεβούν λιγο στις συχνότητες, αλλα δεν θα θεωρούνται μπασσοπαγιδες.

 

Η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή (αν και δυστυχώς και αρκετα ακριβέστερη) ειναι οι αυτές καθ´ αυτές μπασσοπαγιδες πχ, auralex.

 

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου