Προς το περιεχόμενο

fender bassman 1977 - Τι καμπινα?


Postgaze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,

Προσφατα αγορασα ενα κεφαλι bassman 100 του 1977 και ψαχνω καμπινα για να το κουμπωσω. Υπαρχει η επιλογη να μου φτιαξει ενας φιλος που ασχολειται μια 2x12 απο το μηδεν με οτι ηχεια θελουμε. Η αλλη επιλογη ειναι να παρω μια καινουρια, ωστοσο με ψηνει και το custom. Το κεφαλι εχει εξοδο 4 ohm και απο ενα μικρο ψαξιμο ειδα οτι δεν υπαρχει γενικος κανονας, αλλα διαφορα σεταπ με 2x12, 4x12 ή και 15αρια ηχεια. Εσεις τι θα προτεινατε για ηχεια(εχω κατα νου καποια, κυριως απο eminence και celestion). Επισης, πειτε μου και τι αλλο να προσεξω..πχ impendace κλπ.

Ευχαριστω ;)

 

*ξεχασα να προσθεσω καποιες χρησιμες πληροφοριες.. Προοριζεται για ηχους κοντα σε post rock/ post punk / shoegaze / noise. Επισης, θα του κολλαω μια jazzmaster και πολλα πεταλια, απο οπου  παιρνω και τις παραμορφωσεις. Το budget κυμαινεται σε φυσιολογικα πλαισια. Για οτι αλλο εχω ξεχασει να παραθεσω, πειτε μου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα καλοπαιχτο το εργαλειο!

 

Η επιλογη ειναι αναλογα με το τι παιζεις και τι θελεις να ακουσεις απο τον ενισχυτη σου.

 

Για παραδειγμα αν παρουμε υποψη οτι οι Fender δεν ειναι και τοσο middy ενισχυτες και εσυ θελεις british rock καταστασεις τοτε θα σου προτεινα τα V30 της celestion. Αν παιζεις πιο all round μουσικες θα σου προτεινα τα delta pro η τα commonwealth της eminence. Αν παιζεις πιο βαρια πραγματα ακουσε τα gt-75 της celestion. Μπορεις να βαλεις και διαφορετικα μεγαφωνα στην ιδια καμπινα για περισσοτερο ευρος.

 

Οτι και αν κανεις, καλο θα ειναι να το συνολικο φορτιο των μεγαφωνων να μη ξεπερναει τα 4Ωμ, η να ειναι λιγοτερο απο 4Ωμ, για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Καλο θα ηταν και και η συνολικη ισχυ των μεγαφωνων να ειναι μεγαλυτερη απο αυτη του ενισχυτη για να εχεις και αερα.

 

Ενα καλο tip για fender ενισχυτες ειναι το εξης: Επειδη αυτοι οι ενισχυτες εχουν τονους μπασα, οσο ανεβαζεις ενταση χαμηλωνε τα, ετσι ο ενισχυτης θα παραμεινει περισσοτερο καθαρος. Γλυτωνεις ετσι το στραβοκοιταγμα του μπασιστα ::) Για να λεμε και την αληθεια δε τα χρειαζεσαι κιολας!

 

Αυτα απο μενα ελπιζω να σε βοηθησα καπως. 

 

Υ.Σ. Αν δε ξερεις τι κανεις, ασε καποιον που ξερει να το κανει για σενα!

Play loud 'till neighboors start cryin'

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα φιλε aldebaran ευχαριστω για τις προτασεις!

(παρεπιπτοντως fuku cosmonaut, ετσι?)

 

Ενταξει καποιες βασικες γνωσεις υπαρχουν για ohm κλπ, απλα εννοουσα οτι για παραδειγμα καποιοι βγαζουν δυο τελικες λαμπες, ριχνουν την ισχυ σε 50w και συνδεουν σε 8 ohm καμπινα...(νομιζω αλλοι μπορει να μη ριχνουν την ισχυ και κανουν το ιδιο). Απλα θα ηθελα να ξερω τι αλλαζει στον ηχο και τη συμπεριφορα του ενισχυτη οταν αλλαζουν αυτες οι παραμετροι, παντα με ασφαλη τροπο. Εννοειται δεν θα κανω κατι χωρις να ρωτησω/ειμαι σιγουρος, θα το προσεξω πολυ.

 

Στο αρχικο ποστ προσθεσα καποιες πληροφοριες για τα ειδη και το υφος που θελω τον ενισχυτη. Ενας φιλος προτεινε για παραδειγμα em. tonker ή cannabis rex ή και καποιο mix... Τι λες?

Η βασικη ιδεα ειναι μαλλον δυο 12αρια απο 8ohm το καθενα ωστε να βγαζουν μαζι 4 ohm..Αν κανω λαθος διορθωστε με.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον επαιζα σε ενα προβαδικο αυτον τον ενισχυτη .<φοβερος και καθαρος μεχρι τερμα.Προτιμω κατι σε τουιν βεβαια αλλα ηταν πολυ καλος με πολυ περισσοτερο ογκο απο τουιν ,που ειναι και λογικο.Αν ειχε και μια σουστα επανω θα ηταν σουπερ.Θυμαμαι επαιζα πανω σε μια 2χ12 μπερινγκερ αν θυμαμαι με συμπαθητικα vintage μεγαφωνα επανω και ακουγοταν μια χαρα.

  Σορυ που δεν βοηθαω πολυ απλα ηταν ενας ενισχυτης που αν ειχα την δυνατοτητα θα τον ειχα σιγουρα.Καμια φορα οταν παιζεις και θες το απολυτο καθαρο ακομα και σε μεγαλες σχετικα εντασεις ειναι ταμαμ.Προσεχε τα μπασα οπως σου ειπε και ο προηγουμενος για ειναι ΜΠΑΣΑ.Καλα παιξιματα και ευχομαι το καλυτερο match με την καμπινα.

Fuzzz Offff!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου