Προς το περιεχόμενο

korg karma pedal


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερίζω τα πλήθη και θα ηθελα να πω ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν. Είμαι αυτοδίδακτος ερασιτέχνης πληκτρας και για να μη με πείτε τεμπέλη επειδή είμαι και 35 ετών δε κατάφερα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο πιάνο αν και έφτασα στη μέση των σπουδών μέσα σε ενα έτος λόγο του ότι διάβαζα μόνος επειδή έσπασα τα χέρια μου στο ποδόσφαιρο........γκαντεμιά. Τέλος πάντων έτυχε να έχω στα χέρια μου ενα karma. Λάθος όργανο σε λάθοςχέρια. Και το λέω αυτό γιατί δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να το αξιοποιήσω.

 

Θα ηθελα λοιπόν να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιο πετάλι που με το πάτημα του να μπορώ να αλλάζω ήχο. Για άλλα όργανα γνωρίζω πως υπάρχει.Επίσης μια τελευταια ερώτηση ίσως πιο δύσκολη.Παίζω ελληνική μουσική και θελω να παρω ενα δεύτερο όργανο μεταχειρισμένο βεβαίως και με πολύ λίγα χρήματα.Αυτό που με ενδιαφέρει ειναι να εχει καλα pads.Θα μπορούσατε να μου πείτε που να κινηθώ;Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι, μπορεις να αλλαζεις ηχους με foot switch πεταλι στο korg karma για να προχωρας ηχους προς τα πάνω η προς τα κάτω, αλλα μια λειτουργια αν θυμαμαι καλα τη φορα. Το επιλέγεις απο το μενου αυτο, απο τα global settings

 

Το karma εχει καλα pads.

Δευτερο οργανο για ελληνικα καλο ειναι  το Roland ΕΧR GR

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την πίσω μεριά γράφει Damper, Switch, Pedal το damper είναι για sustain pedal, το Pedal για volume/expression. Υπάρχει και το EC5 αλλά είναι μόνο για arranger δεν είναι διαθέσιμο εδώ απλά σαν πληροφορία το δίνω.

 

Εκεί που λέει switch μπορείς να συνδέσεις ένα ποδοδιακόπτη και από το Global>Menu>Controller θα δεις κάπου Foot Switch Assign εκεί επιλέγεις program up ή program down κάνεις Write Global Setting για να το κρατήσει στη μνήμη και αυτό ήταν όλο. Ο διακόπτης θα πρέπει να είναι απλός όχι τύπου sustain pedal ή volume για να λειτουργήσει αλλιώς μπορεί να μη στο διαβάσει το όργανο.

 

Εμπειρικά στο live δεν βολεύει καλύτερα μέσω των Banks& touchscreen (που δεν έχεις αλλά τεσπά). Η παραπάνω διαδικασία είναι για το Triton Classic αλλά και το Karma είναι Triton σειρά οπότε τα μενού θα πρέπει να είναι κοινά (χονδρικά).

 

όσο αφορά το δεύτερο όργανο προορίζεσαι για arranger/drumachine ή για synth/workstation? όλα τα synth προσφέρουν καλά pads ανάλογα το ποσό που θέλεις να διαθέσεις, για μεταχειρισμένο φαντάζομαι μιλάμε έτσι?

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ για τις αμεσες απαντήσεις.....Το δεύτερο όργανο θελω να ειναι Synth.Απλά για κρατηματα.Το karma εχει ωραία pads όμως δε μπορεί να κάνει και τις δύο δουλειές....του έχω περάσει πολύ ωραίους ήχους.Σας ευχαριστώ και πάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για pads θα μπορούσες να πάς στο korg micro x, έχει 25 πλήκτρα μόνο αλλά εκπληκτικούς ήχους και σε pads ήχους πάντα προτιμώ τα korg από άλλες μάρκες, έχουν αυτό το κάτι τα pads της korg. Θα μπορούσες να πάς και σε κάποιο παλιό δεκαετίας 90 korg όπως το x5d αν είναι μόνο για pads.

Φυσικά θα μπορούσες να πάς και για κάποιο yamaha motif (μείνε μακριά από το Mm6) ή κάποιο roland synth ή και κάτι άλλο, οι επιλογές είναι τεράστιες, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις στο youtube να ψάξεις και να ακούσεις ήχους pads από διάφορα όργανα και να δείς τί σου κάνει κλίκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση....πιστεύω και εγω ότι τα pads των korg είναι ενα κλικ επάνω τουλάχιστον για τα γούστα μου.Υστερούν ίσως σε φυσικούς ήχους (έτοιμα δείγματα).....δε μιλάω βέβαια για Kronos-oasys κτλ.μιλάω για ως εκεί που αντέχει η τσέπη μας.....όσο για τις επιλογές που υπάρχουν για το σκοπό μου οι ιδέες σου ειναι πολύ καλές.....βλέπουμε και κάνουμε.Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου