Προς το περιεχόμενο

Do You Read Me (Rory Gallagher) - Spyros Delta cover


Spyros Delta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Guru

*Αν δεν γνωριζεις το ονομα, ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους πρωτοπορους ηλεκτρικους κιθαριστες που εβγαλε η χωρα μας, μαζι με Σπαθα κλπ.

Gallagher ιδιως επαιζε και δεν καταλαβαινες διαφορά απο το οριτζιναλ.

Και Glimour επισης, ειχα ακουσει στο σινεακ να παιζει το shine on you με τους S.O.S. (Φωτοδήμο και Χήρα) την μπαντα του και τον Γιοκαρινη στα πληκτρα αν θυμαμαι καλα και ειχα παθει πλακα.

Και ειχε PHD σε hendrix.

Οταν ειχε ερθει ο Gallagher Ελλαδα, πηγε και τον ακουσε στην Πλακα που επαιζε (νομιζω στο Skylamp) μαζι με την μπαντα του και επαθαν πλακα.

Κρατησαν και επαφη, κι οταν πηγε αργοτερα ο Ψαροκολλας μονιμα Αγγλια, τον επαιρνε ο McKenna και ο McAvoy (η μπαντα  του Gallagher) για να κανουνε Gigs (οχι μονο gallagher) οσο μπαινοβγαινε στο νοσοκομειο με το συκωτι του ο Gallagher.

Μιλαμε για μεγαλο κιθαριστα.

 

Τι μου θυμίζεις τώρα!!

Δεν είχα πάρει χαμπάρι το θέμα καθότι έλειπα κάποιες ημέρες και μόλις το διάβασα...Εκεί γύρω στο 1980 (όταν αλήτευα στην Πλάκα και άρχιζα να ασχολούμαι με την κιθάρα) είχα την τύχη να δω ζωντανά αρκετές φορές τους SOS band -μεταξύ πολλών ακόμη- και να θαυμάσω τον Τζίμυ τον Βατικιώτη, έτσι τον ήξερα...τι να πω τώρα, απλά να υπερθεματίσω για το πόσο σπουδαίος κιθαρίστας υπήρξε. Δεν ξέρω αν ήμουν άγουρος αρκετά για να κρίνω με σύνεση, όμως δε νομίζω πως άκουσα/είδα έκτοτε κιθαρίστα-περφόρμερ στην Ελλάδα να με συναρπάσει το ίδιο...στο Σκάιλαμπ τους είχα δεί και δεν πίστευα αυτό που έβλεπα και άκουγα...

Αρκετά χρόνια μετά τον έψαχνα εναγωνίως να δω που είναι και τι κάνει, έμαθα τη διαδρομή του στα Αγγλικά στούντιος και απ'όσο ξέρω δεν έκανε κάτι σε επίπεδο μπάντας/λάιβ απο τότε, τουλάχιστον δεν μου είναι κάτι γνωστό...πριν λίγα χρόνια γνώρισα τον γιό του σ'ένα τζαμ στην Κύπρο (τώρα μόλις ήρθε στο μυαλό μου) και τα είπαμε λίγο αλλά δυστυχώς έχασα κάθε επαφή...τυχεροί όσοι είδαν εκείνους τους μουσικούς στα ντουζένια τους, νάσαι καλά αδελφέ που μου ξύπνησες τόσο όμορφες αναμνήσεις.

 

ΥΓ. Επί του θέματος, ρισπέκτ για το take, όπως είπε ένας συμφορουμίτης παραπάνω αληθινό και πολύτιμο μάθημα! Καί δωρεάν  ;)

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω παιδες.

 

Βρηκα ενα καταπληκτικο σπανιο βιντεο, οπου ο Gerry McAvoy εχει guest σε gig τον Βατικιωτη και λεει την ιστορια που πηγαν στο skylamp και τον γνωρισαν κλπ και οπου ο Τζιμης δεν γνωριζε οτι ειχε παει εκει και ο Rory και οταν πηγε στο τραπεζι τους, μολις τον ειδε λιποθυμησε  :)

 

https://www.facebook.com/tzimi.greek/videos/10203620756532074/

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι απο facebook. Δεν υπαρχει αλλου.

Αν δεν εχεις facebook account δεν νομιζω να μπορεσεις  να το δεις.

ααα πρεπει να ειστε και friends

Σας εβαλα δυσκολα. Δεν το σκεφτηκα. Σορυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου