Προς το περιεχόμενο

Di σε Πλήκτρα!


ManosSouranakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους! Έχω να καλύψω ένα live μεγάλο με Ορχήστρα 5 ατόμων. Μπουζούκι,Ανδρικά φωνητικά,Γυναικεία φωνητικά,Κλαρίνο και Πλήκτρα (2 synth σε μια βάση). Έχω 2 Di Box BSS AR 133 και το ένα θα το βάλω σίγουρα στο μπουζούκι και το άλλο θέλω να το βάλω στα πλήκτρα. Ο πληκτράς μου στέλνει δύο καλώδια Jack 1/4 οπου κανονικά τον συνέδεα σε ένα stereo κανάλι στην κονσόλα. Τώρα που θέλω να του βάλω di για να παίρνω balanced σήμα πώς θα πρέπει να το κάνω?

Θα πρέπει να βάλω 2 Di? Η μηπως μπορώ να συνδέσω το ένα jack στο input και το άλλο στο Link? Επίσης να ρυθμίσω το Di στα 0db,στα 20db ή στα 40db?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θες 2 DI για τα πλήκτρα. Το Link (ή Thru) είναι στην ουσία η έξοδος του οργάνου αυτούσια για να σταλεί σε αντίστοιχο ενισχυτή για μόνιτορ στη σκηνή.

 

Το Attenuation θα το ρυθμίσεις λογικά στα -20db

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον ο πληκτράς έχει 2 πλήκτρα σε stereo έπρεπε να σου βγάλει 2x2=4 καλώδια 1/4 καρφί σύνολο, τα οποία 4 όμως θα πήγαιναν σε 2 διπλές stereo εισόδους (ζεύγη δηλ).

 

Συνήθως στα κλαρίνα οι ήχοι είναι μονοφωνικοί οπότε δεν δουλεύουν stereo δουλεύουν mono, οπότε εφόσον σου δίνει 2 καλώδια χρειάζεσαι 2 di ένα για κάθε πλήκτρο πάνω-κάτω.

 

Αυτό που έβαζες 2 διαφορετικά πλήκτρα σε ένα stereo κανάλι ήταν λάθος, σε στέρεο πάει πάντα το ένα πλήκτρο, 2 πλήκτρα 2 εισόδοι στέρεο, 3 -3 κοκ, εάν ξαναδουλέψεις με καρφί θα βάζεις 2 διαφορετικά μονοφωνικά κανάλια με το balance στη μέση δηλ θα έχεις πάντα 2 διαφορετικά κανάλια ένα για κάθε πλήκτρο ξεχωριστά (απλα θα είναι ένα καλώδιο όχι 2 θα παίζει μόνο το Left-mono) αν και συνήθως παίζουν bridged mono οι ενισχυτές σε κλαρίνα, αλλά άλλο αυτό δεν θα ξαναβάλεις στερεο κανάλι σε 2 διαφορετικά πλήκτρα είναι λάθος.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά έβγαλα άκρη. Ο οληκτράς συνδέει τα 2 keyboard μεταξύ τους και μου στέλνει  2 καλώδια από jack στα πλήκτρα του σε xlr για την κονσόλα το οποίο το αφεντικό του μαγαζιού στο οποίο δουλεύει ο πληκτράς το έίπε (ενσωματωμένο DI)?!?!?!? Βρήκα ένα παθητικό στέρεο DI Radial D2 Pro το οποίο λέω να χρησιμοποιώ και στα ηλεκτρονικά drums που έχουμε κατά καιρούς στο πάλκο! Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου