Προς το περιεχόμενο

Mac mini setup


george_hatzel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καταρχή ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

 

 

whiteNoise >>> to logic σου δουλευει καλα με το mac mini?τα περισσοτερα plug ins που εχεις ανοιξει συνχρονος??

 

 

δεν είμαι έμπειρος χρήστης και δεν έχω πειραματιστεί ακόμα με τα plug ins, οπότε δεν μπορώ να πω, sorry.

 

για να καταλάβεις το μόνο που κάνω είναι να γράφω ένα-ένα τα midi track, το σώζω μετά σε ένα ενιαίο midi file, το ανοίγω στο Bandstand και να το μετατρέπω σε wav.

 

βάζω την "τραγουδιάρα" να τραγουδήσει μαζί με το wav, (μέσα από το pc προς το παρόν με ένα απαράδεκτο μικρόφωνο που βρήκα εδώ στο σπίτι των 5 ευρώ) και επεξεργάζομαι τα 2 track σε ένα wav editor ονόματι "Reaper".

 

είναι όπως καταλαβαίνεις καθαρά εραστιεχνική η χρήση που κάνω, για το κέφι μας και μόνο. Η ποιότητα του wav της φωνής είναι για κλάματα (με πολλά παράσιτα κλπ).

 

θέλω να χρησιμοποιήσω το mac για την μουσική καθώς είναι πρακτικά αθόρυβο (ένα θρόισμα κάνει μόνο) σε αντίθεση με το pc μου που χαλάει τον κόσμο με τους ανεμιστήρες και σκληρούς του. άσε που δοκιμάζοντας το AKOUSTIC και στα δυο μηχανήματα, ανακάλυψα ότι ενώ στο mac έχει άμεση απόκριση, στο pc (AMD Athlon XP2000, 1,67GHz με 1GB RAM και Soundblaster live) κάνει 1-2sec μέχρι να ακουστεί ο ήχος. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το διορθώσω στο pc αυτό, αλλά σε γενικές γραμμές μου φαίνεται ο mac πιο "μουσικός" από το pc.

 

 

φαντάζομαι όμως πως για έναν πιο "έντονο" χρήστη, μάλλον θα χρειαστεί μεγαλύτερος επεξεργαστής. έχε υπόψη σου ότι για τα νέα mac με intel, αρκετές εφαρμογές δεν υποστηρίζονται ακόμα. αυτό θα λυθεί σύντομα, απλά το αναφέρω για να μην πας σήμερα και πάρεις το mac, και μετά ψάχνεις απεγνωσμένα για sortware :)

 

 

 

 

Αγαπητέ Γεράσιμε, ευχαριστώ για τις αναλυτικές οδηγίες, διαβάζοντας και άλλα forum διαπίστωσα πως οι κάρτες M-Audio είναι οι πιο απροβλημάτιστες για mac, οπότε θα πάω είτε για την Firewire Solo που προτείνεις είτε για την Firewire 410. Θα ήθελα μόνο μια επιβεβαίωση ότι δεν χρειάζομαι έξτρα προενισχυτή ανάμεσα στο RODE mic και στην M-Audio κάρτα.

 

 

Ευχαριστώ πολύ,

 

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ Γεράσιμε' date=' ευχαριστώ για τις αναλυτικές οδηγίες, διαβάζοντας και άλλα forum διαπίστωσα πως οι κάρτες M-Audio είναι οι πιο απροβλημάτιστες για mac, οπότε θα πάω είτε για την Firewire Solo που προτείνεις είτε για την Firewire 410. Θα ήθελα μόνο μια επιβεβαίωση ότι δεν χρειάζομαι έξτρα προενισχυτή ανάμεσα στο RODE mic και στην M-Audio κάρτα.

 

[/quote']

 

Η 410 είναι καλύτερη, αν αντέχεις οικονομικά. Όχι, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Και οι δύο έχουν προενίσχυση και phantom power.

 

Καλή δουλειά!

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου