Προς το περιεχόμενο

4 overdrive pedals for Room 335


Yannis Methenitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

 

Αψογη εκτέλεση tου Room 335 solo απο τον μάστορα, Άρη Παπαδόπουλο εναλλάσσοντας 4 διαφορετικά overdrive:

 

Hermida Zendrive 2

Mad Professor Sky Blue Overdrive

Jam Pedals Tubedreamer 88

Xotic AC Booster

 

Βρείτε τις διαφορές σε χροιά, compression και δυναμικές.

 

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Moderator

Πολύ ωραίο, από ήχο το zen θα προτιμούσα.

 

Και γω.

 

Απλά μου έδωσε την εντύπωσε ότι στα άλλα 3 δεν πήρε το 100% τους λόγω χαμηλού (σε ένταση)-και απαλού (σε δυναμικές) παιξίματος (στο συγκεκριμένο κλιπ).

 

To zen ανταποκρίνεται (ως distortion) πιο καλά σε "χαμηλες" και "απαλές" συνθηκες παιξίματος (από όσο άκουσα /κατάλαβα) ...είναι πιο high gain. Αρπάζει πιο εύκολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτιμώ ελαφρώς το Zendrive από τα υπόλοιπα, αν και το RC Booster ακούγεται πάντα εξαιρετικά για αυτόν τον ήχο. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, στο συγκεκριμένο context (κιθάρα, μαγνήτες, ενισχυτής, παίξιμο, ήχος στον οποίο στοχεύει ο παίχτης) ακούγονται σχεδόν πανομοιότυπα και οπωσδήποτε ΔΕΝ θα μπορούσα να τα ξεχωρίσω σε ένα blind test. Και δεν νομίζω ότι δεν υπάρχουν άλλα ODs που (πάντα στο ίδιο context) δεν θα έκαναν την ίδια δουλειά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή υπενθύμιση ότι πάνω από ένα ορισμένο παικτικό επίπεδο κανένα καλό πετάλι δε θα ακουστεί άσχημα. Απλά δοκιμάζεις παραλλαγές της συνταγής και ανάλογα με το τί σου αρέσει, κρατάς ή πουλάς.

 

Προσπαθώ εν ολίγοις να πω ότι για εμάς που πήγαμε μέχρι το 2ο εξάμηνο μια Ανωτάτη Πεντατονική, οι διαφορές είναι λεπτές.  :D

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μικρες οι διαφορες, η αισθηση που θα αποκομιζει ομως αυτος που actually παιζει θα τις κανει λιγο πιο ευδιακριτες. Προσωπικη προτιμηση στο blue sky & zendrive

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω το Mad Professor Sky Blue Overdrive.

Y.Γ. Κι' εμένα μ' αρέσει πολύ το συγκεκριμένο. Έχει όμως ένα ντεσού (αν μπορείς να το πεις έτσι), πρέπει να είναι 1ο και να βλέπει μαγνήτη σαν τα germanium fuzzes.

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hello.

 

Άρης εδώ.

 

Μπορώ να συμφωνήσω με όλους σας σε ό,τι λέτε.

 

Προσωπικά, όλα αυτά τα πετάλια είναι από αυτά που τα βλέπεις και τα παίρνεις χωρίς 2η σκέψη. Αν και την ίδια εποχή που έκανα τις εγγραφές δεν είχα το ακόμα καλύτερο Jam Tubedreamer +. Αυτό ήταν καλύτερο από το 88 imho.

 

Αλλα ξανά πίσω, το AC booster και το sky blue μοιάζουν στον τρόπο που παίζουν χαμηλά. Καθαρίζουν υπέροχα (το AC με articulate χαμηλά και το Sky με διαύγεια ψηλά). Το Zendrive 2 παιδιά έφτυσα αίμα να βγάλω ήχο ειδικά με single coils αλλα και με HB όπως στο βίντεο πρέπει να παίζει δυνατά! το output για να ακούς το headroom. Αλλιώς χαμηλά είναι compressed.

Τέλος, η κιθάρα ήταν πολύ εντυπωσιακή αλλα λόγω ebony board δεν είχε την γλυκα της 335 στην ατάκα και ήθελε πολλή ακρίβεια στην τεχνική. Με αλλα λογια δεν συγχωρεί sloppy παίξιμο.

 

Ευχαριστώ για τα καλα σας λογια, το project το είχα ξεχασμένο στο σκληρο 2-3 χρονια και το έβγαλα πρόσφατα. Τα ακκορντα δεν είναι όλα τα σωστά αλλα δεν με απασχόλησε αυτό τόσο. Περισσότερο με ενοιαζε να ακουστούν οι χροιές.

 

Στο κάτω κάτω της γραφής, μπορώ να πω πως ΔΕΝ χρειάζεται κάποιος αυτά τα πετάλια για να παίξει με τέτοιους ήχους (ή και άλλους). Απλα το καλο πεταλι βοηθάει.

 

ΥΓ. Ο θεος Larry αυτά τα έπαιξε με Boogie Mark 1 όπως όλα τα υπόλοιπα στα 70s και όχι dumble και άλλες εξαλλιές που λένε διάφοροι. IMHO ο απόλυτος jazz-rock ενισχυτής είναι ο boogie mark1 και οποιος έχει έναν δέχομαι δωρεές...

 

Ευχαριστώ και πάλι.

 

Click subscribe καθως ολο και θα βγάζω προτζεκτάκια στο YT. Ευχαριστώ για τα likes.

 

Over and out.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου