Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρακουστική κιθάρα, ηχογράφηση της και τα ηλεκτρικά της


tassos1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά ανέβασα μια πολύ πρόχειρη ηχογράφηση (

http://www.noiz.gr/modules/My_Uploads/user_folders/tassos1978/MONDTANZ.mp3 ) για να μου δώσετε τα φώτα σας σε κάποια πράγματα. Αγόρασα πρόσφατα μια κιθάρα, αυτή που ακούγεται στο κλιπ. Με ενδιαφέρει να ηχογραφώ καλά μέσω της κονσολίτσας μου στο PC. Επειδή το περιβάλλον του δωματίου δεν είναι και το πιό αθόρυβο (ακούγεται λίγο το PC), έχω αποκλείσει τη χρήση πυκνωτικού μικροφώνου γιατί πιάνει τα πάντα. Τα ηλεκτρικά μέρη της κιθάρας δε με άφησαν καθόλου ευχαριστημένο. Στο κλιπάκι έχω ηχογραφήσει πολύ πρόχειρα (ακούγονται ακόμη και λάθη αλλά έπαιξα κάτι εκείνη τη στιγμή χωρίς να το προετοιμάσω) την κιθάρα όπου παίζω με δάχτυλα. Το πρώτο μέρος είναι με σκέτο το μικρόφωνο. Το δεύτερο χωρίς μικρόφωνο, μόνο με το line in και στο τρίτο μέρος, λίγο και από τα δύο. Οι απορίες μου είναι: με παίρνει να της βάλω άλλα ηλεκτρικά μέρη, ή δε θα δω ποτέ μεγάλη βελτίωση; Αν γίνεται, ποιά μέρη προτείνετε; Αν δε γίνεται, υπάρχει κάποιος τρόπος - συνδυασμός ωστέ να βγεί καλύτερο αποτέλεσμα; Προέρχομαι από το χώρο της κλασσικής κιθάρας και πράγματικά δεν ξέρω τι μου γίνεται σχετικά με ακουστικές / ηλεκτρακουστικές!

 

Κάρτα ήχου: EMU 0404

Mixer: Behringer UB802

Mic: SHURE C607

Κιθάρα: Samick Greg Bennett TMJ-5CE (EQT-2010 4 band active EQ)

( http://www.samickguitar.com/tmj5ce.html )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μα καλα δε φτανει που δε σου αρεσει ο vangellis , εχεις και το θρασος να ζητας και την γνωμη μας για το κλιπακι σου? τσ τσ τσ τσ .....!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

 

ουτε κι εγω ξερω απο ακουστικες ,και μαλλον δε θα σε βοηθησω. αλλα εχω μια απορια. που ακριβως εβαλες το μικροφωνο? ακουω κοντα τις μπασες χορδες και τις αλλες τις ακουω απο το υπερπεραν.

καλα οταν παιζει σκετη με τα ηλεκτρικα ακουγεται χαλια αλλα ισως αν ασχοληθεις να το φτιαξεις σχολαστικα με ενα graphic eq και κανενα κομπρεσορα και ενα καλο reverb θα ακουστει ισως αξιοπρεπως μεσα σε μια μιξη . (καλα τα τριξιματα που ακουγονται δε προκειται να τα εξαφανισεις με κανενα eq )

βεβαια δε ρωτησες αυτο που σου απανταω. ρωτας για τα ηλεκτρικα .

δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα απο γνωστους (και απο το νοιζ) εχω ακουσει τα καλυτερα για fishman . κανε ενα search σε αον λαιν μαγαζια και θα βρεις . περιμενε να σου προτεινουν αυτοι που ξερουν. λογικα θα ξεθυμωσουν οπου να'ναι... :lol: :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

που ακριβως εβαλες το μικροφωνο? ακουω κοντα τις μπασες χορδες και τις αλλες τις ακουω απο το υπερπεραν.

 

Ευχαριστώ για την απάντηση! Το μικρόφωνο όντως κοιτούσε απο πάνω προς τα κάτω' date=' άρα ήταν πιο κοντά στις μπάσες χορδές! Και δε φτάνει αυτό, παίζοντας ακουστική με τα δάχτυλα, ο αντίχειρας χτυπάει πιο δυνατά τις μπάσες κι ακούγονται περισσότερο! :oops: Θα κοιτάξω τα ηλεκτρικά που λές!

 

α ξεχασα.

ωραιο παιξιμο!

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου