Προς το περιεχόμενο

RIP "Magic Alex" Mardas (1943-2017)


TamTam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο "Magic Alex" Μάρδας, έφυγε σε ηλικία 74 ετών.

 

Περίμενα να περάσει μια μέρα, να βγάλουν την είδηση οι φυλλάδες της χώρας μας και μετά να αναρτήσω την παρακάτω συνέντευξη που μου είχε δώσει πριν από 8 χρόνια. Ο λόγος είναι ότι αν και "ελεύθερο" στο ίντερνετ, το υλικό περιέχει και φωτογραφίες που μου είχε παραχωρήσει για δημοσίευση από το προσωπικό του αρχείο, και δεν θα ήθελα με τίποτα να καταλήξουν δημοσιευμένες σε εφημερίδες τύπου πρώτο θέμα κλπ. (για τον λόγο αυτό και τις μίκρυνα σε ανάλυση)

 

Τα τελευταία χρόνια είχε απομονωθεί και είναι ζήτημα αν είχε δώσει ποτέ καμία συνέντευξη. Είχα προσπαθήσει προσωπικά να τον πείσω να φτιάξει μια αυτοβιογραφία και να βοηθήσω αμισθί σε αυτό το εγχείρημα, με editing και συγγραφή, αλλά δεν ήθελε ούτε να το ακούσει. Δεν δεχόταν, είχε πει, με τίποτα, να βγάλει χρήματα από το παρελθόν.

Σπουδαίος τύπος που δυστυχώς δεν τον γνωρίσαμε όσο θα έπρεπε και πήρε μαζί του όλη την απίστευτη αύρα και ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής μαζί με τις χιλιάδες ιστορίες που θα είχε να μας πει από τότε. Όλα τα επόμενα χρόνια, έλπιζα ότι κάποιος θα τον έπειθε τελικά να τις γράψει... Στο καλό...

 

Tam Tam Radio: The Beatles & the Stones, backstage με τον "Magic Alex"

 

Και το Β' μέρος, με όσα δεν γινόταν να δημοσιευθούν -και όχι μόνο λόγω χώρου.

Tam Tam Radio: Αλέξης Μάρδας: "Τα ‘60s δεν ήταν μια, αλλά πολλές επαναστάσεις"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ειχα δει πριν λιγο καιρό οταν ετυχε να γίνει συζήτηση στο avclub. Δεν πηγε το μυαλό μου οτι εισαι ο ιδιος...

καλη δουλειά.

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εξαιρετικά ενδιαφέρον (και τα σχόλια)! άντε να βρεις πού είναι τελικά η αλήθεια...

αν και μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα για τους beatles (μπητλομανής στην εφηβεία), κάποια στιγμή κουράστηκα από την ανάλωση σε βιογραφικές λεπτομέρειες και εκδόσεις με πρόβες κλπ. πλέον έκλεισα τα βιβλία στο συρτάρι, και ξανάστησα το πικάπ για να απολαμβάνω το έργο τους στην πρώτη εκδοθείσα μορφή.

αυτά δεν τα λέω σαν απαξίωση της δουλειάς σου, κάθε άλλο. αν κάποια στιγμή επιστρέψω στην εποχή αυτή, θα ήθελα να διαβάζω τέτοια κείμενα που σε βάζουν κατ'ευθείαν στο κλίμα.

το περίσσιο χαλάει το ίσιο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου