Προς το περιεχόμενο

Cos_dr - "To the right direction" (created w/ Roland V-Synth)


cos_dr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

[soundcloud]

[/soundcloud]

 

    Ήταν ενθυμούμαι μεταξύ άνοιξης και καλοκαιριού του 2003, αν ενθυμούμαι καλά, εποχή που ήμουν ένας πανέμορφος, πανέξυπνος, καλλιεργημένος νέος με υπέροχο μαυρισμένο και καλογυμνασμένο σώμα, ένας μελαχρινός άγγελος που έκανε τα κορίτσια να σφάζονται για να τον έχουνε δικό τους και άμα τον γεύονταν, δεν ήθελαν ξανά να πάνε με άλλον άντρα και καθόμασταν αραχτοί στον κήπο του εξοχικού, εγώ και το κορίτσι μου, χαλαροί με φραπεδάκι, έτοιμοι να ξεφυλλίσουμε τα περιοδικά μας.

 

        Στα χέρια μου, περιοδικό  μουσικής τεχνολογίας με το V-Synth στο εξώφυλλο. Το Roland το V-Synth και το  V-Synth το Roland!!! Ω, το V-Synth λοιπόν, αυτό. Ναι!

 

        Από πολλές απόψεις μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Εκτός του ότι μου άρεσε σαν design, μου άρεσε και σαν concept. Μου άρεσαν αυτά που διάβαζα. Αυτό το πάντρεμα analog modeling, sample importing & manipulation με τη συνδρομή της  μεθόδου variphrase (εντυπωσιακή από τότε που βγήκε μέχρι και σήμερα και ίσως και αύριο αν τη συγκρίνουμε με έναν συμβατικό software και hardware sampler, λόγω κάποιων πρακτικών δυνατοτήτων που προσφέρει και δεν υπάρχει λόγος να αναλύσω αυτή τη στιγμή, είναι γνωστά πράγματα αυτά για όσους ασχολούνται), η υποστήριξη των effects, η δομή της αλυσίδας, τα απαραίτητα controls φτιαγμένα έτσι ώστε όλα να ελέγχονται πλήρως κατά το performance του χρήστη σε πραγματικό χρόνο με πρακτικό και εργονομικό τρόπο κλπ. μου έδειχναν πως αυτό το synth ………….. ήταν αυτό που ζητούσα τελικά.

 

        Όλα αυτά που προσωπικά ήθελα να υπάρχουν για εμένα και τα είχα πραγματικά ανάγκη, στοχευόμενα, συμμαζεμένα και νοικοκυρεμένα, αν μπορούσα να τα ζητήσω σε ένα όργανο, αυτά τουλάχιστο θα ζήταγα να μου φτιάξουν.  Αυτά ξέρουμε όλοι ότι είναι υποκειμενικά και οι προτάσεις ιδιαίτερα εκείνη την εποχή πολλές, αλλά αυτό ρε παιδί μου, πως το λένε, φώναζε εμένα, τουλάχιστο για χρήση στο home studio μου.

 

      Η πρώτη μου φυσική επαφή μαζί του, ήταν στο σπίτι ενός φίλου και συμφορουμίτη  λίγους μήνες μετα. Το «κέντησα» λίγο τότε και πράγματι μου έβγαλε ικανοποιητική αίσθηση. Όλα γίνονταν με ακρίβεια και ποιότητα. Και με ωραία καινοτόμα εργαλεία πάνω του για να προσθέσουν στο performance. Μια λέξη. Αμεσότητα. Και μια άλλη. Έμπνευση.

 

        Α, λέω, αυτό πρέπει να γίνει δικό μου. Το ερωτεύτηκα. Με ενέπνεε. Το γούσταρα πολύ. Και ξέρετε φυσικά οι περισσότεροι φίλοι πως άμα τον εξοπλισμό τον γουστάρεις, αυτό είναι κίνητρο που βγαίνει στη δημιουργία.

 

fup2k3.jpg

To Roland V-synth κοσμεί πλέον το home studio του cos_dr ως main synth και master keyboard

 

    Καθαρόαιμο synth, όχι εργαλείο για ολοκληρωμένες παραγωγές, εργαλείο παραγωγής και επεξεργασίας ήχων, ηχορρυθμικών sequences, performing platform. Κάπως έτσι.

 

      Κομματάκι ακριβό για την εποχή του αφ ενός μεν, αφετέρου δε επειδή για δημιουργία μουσικής χρησιμοποιούσα από τότε σχεδόν αποκλειστικά software που και την εποχή εκείνη έδινε απαράμιλλες και ανεξάντλητες πλήρεις δυνατότητες και ήμουν υπερκαλυμμένος (προτιμούσα δηλαδή από τότε να δίνω λεφτά στο music software και όχι στο hardware όσων αφορά τα πλήκτρα, το θεωρούσα δηλαδή το hardware πεθαμένο σε σχέση τιμής/απόδοσης/ευελιξίας για σπιτική μουσική παραγωγή), επειδή για τα live μου τότε δεν θα με βοήθαγε, είχα άλλον εξοπλισμό γι αυτό……………………………………… δεν μπήκα στη διαδικασία να το αγοράσω. Τι να το κάνω? Χέστο είπα.

 

        Όμως το είχα απωθημένο δεν το κρύβω. Για πολλά χρόνια. Κατά βάθος ήξερα ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα έρθει στα χέρια μου. Δεν ξέρω πως το ήξερα, αλλά το ένιωθα. Κάποια στιγμή θα το έχω. Να μου φύγει. Αφού το θαύμαζα τόσο πολύ. Ιδιαίτερα το variphrase ήθελα να το έχω. Σταδιακά απέκτησα τα 3-4 πράγματα που ήθελα, αλλά αυτό ιδιαίτερα μου έλειπε. Γιατί είναι πολύ πρακτικό από πολλές απόψεις. Και στις σημερινές εκδόσεις του πανίσχυρου και μεγαλοπρεπούς KONTAKT, στην εποχή που σε όλα τα daw’s πλέον, ακόμα και η κουτσή μαρία αλλάζουν τα φώτα με μεγάλη ακρίβεια στα samples π.χ.  τραβώντας τα απλά με το ποντίκι ή και με touch screen, το variphrase δίνει την ελαστικότητα που τα άλλα δεν μπορούν να δώσουν δίχως editing και mapping………….. οn the fly.

 

        Real time εναλλαγές τονικότητας, ταχύτητας κλπ. με μεγάλο εύρος  καθόλη τη διάρκεια αναπαραγωγής του δείγματος, με ακρίβεια χωρίς παραμορφώσεις, από ένα μόνο δείγμα. Από ΕΝΑ χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχα Only with Variphrase!!!!!

 

 

      Tώρα γράφω, γράφω…….. Τι γράφω. Περσινά ξινά σταφύλια. Κάτι μας είπες φίλε.

 

      Ε, εντάξει, κουβέντα να γίνεται μωρέ, για το χαβαλέ.

 

      Τέλος πάντων, μια σειρά αιτιοκρατικών γεγονότων, το έφερε με χρόνους με καιρούς στα χέρια μου. Για να μην φλυαρώ, αυτά που μπορώ να κάνω με τα άλλα που έχω σε software το επισκιάζουν.

 

width=600 height=337http://i63.tinypic.com/206k711.jpg[[/img]

Ο cos_dr  κρατά πανευτυχής στα χέρια του το Roland V-Synth με φόντο τη Λίμνη Πλαστήρα

 

 

    Όμως πάραυτα ηχητικά (κυρίως λόγω των εφφε και των φίλτρων του) έχει τον χαρακτήρα του. Εργονομικά έχει την άποψή του.

 

    Και αισθητικά είναι για εμένα ΚΑΒΛΑ.

 

    Δεν έχω πολύ χρόνο για την μουσική. Κατάφερα να ξεκλέψω λίγες ώρες να το ευχαριστηθώ. Να χαλαρώσω μαζί του λίγο. Να παίξω. Επειδή είχα διαβάσει τόσα χρόνια τα πάντα γι αυτό και έχω και μια άλφα εμπειρία από σύνθια, προσαρμόστηκα μαζί του αμέσως. Σαν να το είχα χρόνια. Το κάνω ότι θέλω. Και είναι αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή. Να το χρησιμοποιήσω για να φτιάχνω μινιμαλιστικά κομματάκια, ορχηστρικά και να χαβαλεδιάζω, να μαλακίζομαι δημιουργικά χωρίς άγχος κρατώντας παράλληλα επαφή με τη μουσική και τη δημιουργία της. Για αποφόρτιση κυρίως.

 

Γιατί όταν κλείνομαι στην home studio γωνία μου έστω και ελάχιστες ώρες το μήνα, ξεφεύγω. Εκφράζομαι ελεύθερα. Σταματημένα όλα γύρω μου, παίζω και ακούω αυτά που παίζω, που γράφω και αυτό με χαλαρώνει, με γεμίζει με χαρά, με αυτοπεποίθηση. Σαν να συναγωνίζομαι με τον εαυτό μου σε μια χαλαρή παρτίδα τάβλι και είναι υπέροχος τύπος ο εαυτός μου, κάνουμε πολύ καλή παρέα. Αν ήταν θηλυκός ο εαυτός μου και είχε παράλληλη φυσική υπόσταση, τόσο τον γουστάρω που θα τον είχα ήδη πηδήξει, γιατί και αυτουνού του αρέσω. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 

    Λοιπόν. Τέλος αυτά.

 

    Έφτιαξα, δοκιμάζοντας το νέο μου απόκτημα (Roland V-synth) ένα minimal κομματάκι. Η αρχή μιας δια βίου συμβίωσης με το όργανο, γιατί ξέρω ότι με αυτό θα πεθάνω και μέσω αυτού θα ασχολούμαι από εδώ και μπρός. Όσο αντέξει το όργανο στα χέρια μου. Και αν χαλάσει, πάλι το ίδιο θα πάρω ή θα προσπαθήσω να το φτιάξω.

 

    Όλα είναι βγαλμένα από το όργανον και μόνον.

 

    Το σεκάνς (σεκανς χαχαχαχαχαχα) έγινε στο Sonar χωρίς καμία άλλη επεξεργασία της/η μέρους της μίξης.

 

      Ευχαριστώ τον φίλο που μου το έδωσε σε πολύ καλή τιμή. Και εξαιρετικό παλικάρι-συμφορουμίτης!!!!

 

      Έτσι για το καλό. Όλοι να είστε καλά, να περνάτε καλά, να μην αγχώνεστε. Κάνει τεράστιο κακό το στρες και το άγχος. Μάθετε να το αντιμετωπίζετε. Ζητήστε βοήθεια. Κάντε καράτε, ταϊ τσί.

 

    Οποιαδήποτε σχόλια για το κομμάτι (demo like), για το V-synth, για εμένα……………….. ελεύθερα. Άμα θέλετε να συζητήσουμε κάτι, καμιά απορία, πρόταση, παράπονο πάνω στο θέμα………………..

 

χαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχαχαχ

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς, καλορίζικο το καινούργιο σου synth! Το βλέπω εννίοτε στις αγγελίες και στην keyboard και στην rack μορφή και με μια γρήγορη ματιά μου είναι αρκετά ελκυστικό. Τώρα ειδικά που το άκουσα μέσα από την δουλειά σου, μου αρέσει ακόμη περισσότερο.

Μεγειά σου!

Genius begins great works; labor alone finishes them... -- J. Joubert

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχας με πεθανες με τα descriptions κατω απο τις φωτογραφιες  ;D ;D

(το πως εφτασες στην λιμνη μαζι με το συνθ ειναι φανταζομαι περιεργη ιστορια δεν ξερω αν θελω να την ακουσω!)

εχοντας και εγω αποκλειστικα μονο software synths δν περιμενα οτι αυτο που ακουσα βγηκε απο κατι τοσο "παλιο"

ωραιο το κομματι και το αμανεδιαρικο lead προς το τελος μου αρεσε επρεπε να το απλωσεις κι αλλο!

τα beat ειναι απο καποιο lib του συνθ απο οτι καταλαβα?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλορίζικο το Synth, καλή συμβίωση μαζί του και καλούς απογόνους.... :D                     

    Minimal κομματάκι έ.....;  :o    Μακάρι να γράφαμε κι εμείς τέτοια ""απλά"" και ""μίνιμαλ"" ""κομματάκια""..... ::) :-X  Καλά, με την φάνκυ "κιθάρα", εκεί στο 2:00 με 2:30, έπαθα πλάκα...δεν πίστευα ότι ήταν συνθ!

   

  Άντε τώρα και με ένα τέτοιο....  Περισσότερο για τα live σου, να παίζεις τρέχοντας από την μια άκρη της σκηνής στην άλλη......κάτι σαν τον Angus!  Άσε που βγάζεις και καλύτερες φωτό κρατώντας το......

2512463419_c51c88a892_z.jpg?zz=1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγχαρητήρια και πάλι, διπλά αυτή τη φορά και για την φωτό μαζί. Κορυφαία φωτό, από τη μία σε ζηλεύω επειδή και εγώ εδώ και 17 χρόνια είχα ένα παράξενο κάψιμο για 2 συγκεκριμένα πλήκτρα τα οποία ποτέ δεν απέκτησα, το yamaha psr 9000pro και το casio mz2000! Ειδικά το 2ο! Αφού τελικά το απέκτησες αυτό που χρόνια ήθελες, μπράβο και πάλι, ελπίζω να ακούσουμε περισσότερα από εσένα+αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τα πραγματικά καθαρόαιμα Roland το v-synth- όχι σαν τις αηδίες των 80σ που βγάζει τώρα- αγαπημένο μου αλλά πανάκριβο τότε όταν είχε βγει ακόμη το θυμάμαι, μόνο με 8άωρο σε σκυλάδικο τα έβγαζες τα λεφτά να το πάρεις και άμα το έπαιρνες δεν έκανε για σκυλάδικο ήταν για πιο progressive πράγματα θα έπρεπε να το αφήσεις σπίτι ή πάνω-πάνω για πόζα ;D

 

αν και φορτώνεις τη κάρτα D-50 και γίνεσαι ηλεκτρονικός σκυλάς του 88 με μαλί χαίτη, άσπρο πουκάμισο κάλτσα άσπρη σκαρπίνι και καδένα playboy και Μ1 από πάνω :P

 

είχα ακούσει το GT από ένα φίλο σε λάιβ αλλά ήταν πολύ ηλεκτρονικός ο ήχος για τη μπάντα που είχαμε τότε επίσης και τα λεφτά να είχα με δυσκόλευε πολύ το interface πολλοί παράμετροι βρε παιδάκι μ χαμός στο ίσωμα τι να αποθηκεύσεις εκεί για palylist οπότε πάλι Τρίτωνας θα έπεφτε πάρε user να φαν και οι κότες >:D...

 

Πολύ διαφορετικό από τα XP series που δούλευα με μηχανή των JV αλλά η elastic τα σπαέι!

 

αν θυμάμαι σωστά πρέπει να ήταν από τα λίγα της Roland με touchscreen... με γειες κ τι κλιπάκι πολύ ωραίο!

 

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το compu-funk αποτέλεσμα πολύ μου άρεσε. Λες και έβαλες στο ίδιο μπλεντερ τον Alan Parsons στα ορχηστρικά του μαζί με τους Future Sound of London και βέβαια πολλή δόση cosdrίλας ( καλό είναι αυτό! )

 

Η αραβιά στο τέλος είναι το αναπάντεχο κέρασμα.

 

Με μια λέξη: ωραίο (ς) !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεταβιομηχανικό τεχνολογικό πανκ με 80s αναφορές. :o

 

Μεγειές παλικάρι.

Βάλε και καμιά τρομπέτα (με πολύ βάθος) στο κόλπο. 8)

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλοί μου φίλοι, εγώ και το v-synth μου σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Υποσχόμαστε πως θα δουλέψουμε δυναμικά στο μέλλον για να βγάλουμε ωραία κομματάκια και να περνάμε καλά. Ζωή να χουμε!!!! χαχαχαχαχαχαχα

 

 

 

Καταρχάς, καλορίζικο το καινούργιο σου synth! Το βλέπω εννίοτε στις αγγελίες και στην keyboard και στην rack μορφή και με μια γρήγορη ματιά μου είναι αρκετά ελκυστικό. Τώρα ειδικά που το άκουσα μέσα από την δουλειά σου, μου αρέσει ακόμη περισσότερο.

Μεγειά σου!

 

μιας και είμαι fan σου φίλε George είμαι σίγουρος πως και με το παίξιμό σου θα είναι ακόμα καλύτερο. Thanks!!!!

 

 

εχοντας και εγω αποκλειστικα μονο software synths δν περιμενα οτι αυτο που ακουσα βγηκε απο κατι τοσο "παλιο"

ωραιο το κομματι και το αμανεδιαρικο lead προς το τελος μου αρεσε επρεπε να το απλωσεις κι αλλο!

τα beat ειναι απο καποιο lib του συνθ απο οτι καταλαβα?

 

 

θα απλώσω τα επόμενα  ;D ;D ;D

 

Το beat το συγκεκριμένο μιας και ρωτάς είναι εργοστασιακά σχεδιασμένο σύμφωνα με τη φιλοσοφία λειτουργιών του οργάνου. Ήτοι έχουν επιλέξει ένα από τα drum kit που έχει, το έχουν προγραμματίσει/παίξει στον arpeggiator, κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής το έκαναν resampling εσωτερικά στο όργανο και έφτιαξαν ένα νέο δείγμα το οποίο μπορείς να χειριστείς με τα πλεονεκτήματα που δινει το variphrase συν να προσθέσεις φιλτρα και εφφε ή και ότι άλλο θέλεις.

 

Αντίστοιχα μπορείς να φτιάξεις οτι θέλεις δικό σου είτε απο τα δείγματα π.χ. κρουστών που έχει ή να βαλεις δικά σου δειγματα κρουστών ή  και ολοκληρωμένα ρυθμικά και να δουλευεις ανάλογα με πλεονέκτημα κυρίως αυτά που δινει το variphrase.

 

 

 

είχα ακούσει το GT από ένα φίλο σε λάιβ αλλά ήταν πολύ ηλεκτρονικός ο ήχος για τη μπάντα που είχαμε τότε επίσης και τα λεφτά να είχα με δυσκόλευε πολύ το interface πολλοί παράμετροι βρε παιδάκι μ χαμός στο ίσωμα τι να αποθηκεύσεις εκεί για palylist οπότε πάλι Τρίτωνας θα έπεφτε πάρε user να φαν και οι κότες >:D...

 

 

 

Δεν νομίζω οτι ενδείκνυται για live κλασσικών ρόκ  ποπ εντέχνων και σκυλάδικωνκαταστάσεων, οχι οτι δεν μπορεί να γίνει προσθέτοντας αντίστοιχους ήχους και κανοντας την ανάλογη δουλειά, αλλά δεν κάνει γι αυτό και δομικά σαν συνθ και λογω άλλων περιορισμών δεν θα υπάρχει το layering για performing τέτοιων ήχων.

 

Για πιο progressive bands θα μπορούσε να έχει χρησιμότητα και για πιο ambient καταστάσεις σαν δεύτερο όργανο, αλλά αλλού ειναι ο προσανατολισμός του.

 

  Καλά, με την φάνκυ "κιθάρα", εκεί στο 2:00 με 2:30, έπαθα πλάκα...δεν πίστευα ότι ήταν συνθ!  Άντε τώρα και με ένα τέτοιο....

 

Δεν ήταν σύνθ  ;D Είναι sample κιθάρας.

Να σου πω ενα σενάριο

 

Μπορείς να παιξεις ενα riff, οτι θές, σε ότι τόνο θές και οτι progression θες, στα bpm που θές, καλό είναι να είναι αξιακά σωστό, μετρονομημένο και να μου το στείλεις.

Εγώ αμέσως το ρίχνω στο synth και το προσαρμόζω αμέσως στο bpm που θελω χωρίς να αλλοιώνεται η χροιά του, επίσης να το παίξω στον τονο που θέλω με ενα πλήκτρο, να παιζω σχετικές πατώντας αντίστοιχα πλήκτρα και να αλλάζω το ιδιο το progression σου κατα τη διάρκεια της αναπαραγωγής του.

Σε πραγματικό χρόνο.

 

Αντίστοιχα μπορεί να το κανεις αυτό με οτιδήποτε, ρυθμούς, μπασογραμμές

Η ευκολία που γίνονται αυτά ΚΑΙ σε πραγματικό χρόνο χαρακτηρίζει αυτό το synth. Κάπως έτσι, με έχει πιάσει λογοδιάρροια με την ΚΑΒΛΑ. χαχαχαχα

 

Ευχαριστώ φίλε.

 

Θα βάλω και τρομπέτα, και πιπιζα.

Οτι του ριχνεις μέσα το παίρνει και το αλέθει.

 

Ευχαριστώ παιδιά

 

Με τις φωνές να δείτε τι κάνει αμα του ρίξεις μέσα.

 

Η μεγαλύτερη πρόκληση/εξάσκηση μου θα είναι με ενα θέμα κιθάρας που μου έχει δώσει ο πατριώτης harilatron παλιά να το δουλέψω και με συμβατικό τρόπο θα με παίδευε σε αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Ελπίζω να τα καταφέρω να κανω αυτό που σκέφτομαι όταν βρώ χρονο.

 

Το κομμάτι το έχω στο μυαλό μου ολοκληρωμένο. Το έχω τελειώσει.

Να το γράψω έμεινε και αυτο το synth μάλλον θα μου γλυτώσει πολύ χρόνο.

 

 

χαχαχαχαχαχχχαχαχαχαχαχαχαχα

 

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου