Προς το περιεχόμενο

Επιλογή οικονομικής superstrat


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συζητατε τσαμπα...

Μεταχειρισμενη απ τις αγγελιες του νοιζ και κλεινεις!!!

https://smart.noiz.gr/details.php?id=332713

 

δυστυχως αυτη ειναι στα χερια μου πλεον...θα βρεις ομως σιγουρα αναλογο εργαλειο σε σχεση με τα σκουποξυλα που σου πρότειναν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γεια σου φιλε , καταλαβαινω πως τρωγεσαι να αγορασεις νεα κιθαρα ( ποιος αλλωστε δεν τρωγεται εδω μεσα ) αλλα προσωπικα θα σου προτεινα να περιμενεις λιγο καιρο να ανεβασεις λιγο το μπατζετ σου και μετα να προχωρησεις σε αγορα (ασε που μπορει να σκασει και καμια καλη αγγελία  μεχρι τοτε ) . 

 

Αποψη μου οτι κανεις λαθος οταν αναφερεσαι στις συγκεκριμενες κιθαρες ως value for money , οι vfm  κιθαρες ανηκουν συνηθως στο μεσαιο μπατζετ ( ειδικα οι superstrats λογω τρεμολο )  και δε νομιζω οτι μια κιθαρα η οποια out of the box  θα χρειαστει αλλαγη μαγνητων , νατ , ηλεκτρικων, ποτς, κλειδιων ή/και τρεμολο μπορει να θεωρηθει ως τετοια . Αν συνυπολογισεις δηλαδη τις αλλαγες που ενδεχομενως θα χρειαστει θα δεις οτι ξεφευγεις αρκετα απο το αρχικο σου μπατζετ .

 

Καλησπέρα.

 

Εντάξει, λογικά αυτά. Και όντως τρώγομαι, όπως κατάλαβες. Απλά εγώ έλεγα, αν υπάρχει κάτι καλούτσικο σε αυτά τα λεφτά. Δεν περιμένω να είναι κάτι τρομερό, απλά όχι κακό.

Αν αλλαχτούν όλα τα παραπάνω, μιλάμε για αναβάθμιση που κοστίζει όσο ολόκληρη η κιθάρα (και παραπάνω). Καμία αντίρρηση. Και κατανοώ απόλυτα τη λογική αυτού που λες.

 

Βέβαια, από την άλλη, χωρίς να θέλω να γίνω πνεύμα αντιλογίας, σε αυτή την περίπτωση έχεις δώσει πχ 300 για την κιθάρα και άλλα 300-400, αλλά έχεις βάλει τα κομμάτια που θέλεις εσύ. Αντίστοιχα στα ίδια λεφτά 600-700 δηλαδή, αγοράζεις μία αναμφίβολα καλύτερη κιθάρα εξ αρχής, αλλά με τους μαγνήτες π.χ. που βάζει η κάθε εταιρεία. Θέλω να πω, δεν είναι προτιμότερη η πρώτη λύση; Ξεκινάς με κάτι φθηνό σαν βάση και χτίζεις/αναβαθμίζεις σταδιακά με κομμάτια δικής σου επιλογής. Απλά μια σκέψη κάνω.

 

Σαφώς, επίσης, υπάρχουν και αξιόλογες μεταχειρισμένες, απλά λόγω του ότι είμαι αριστερόχειρας, θέλει καλό ψάξιμο και υπομονή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς θα προτείνω Warmoth .

Να την φτιάξεις κατά το δοκούν.

 

:-\

 

 

Καλημέρα.

Βόλταρα και στο σάιτ της Warmoth.  ;)

Βρήκα και μία άλλη εταιρεία, Halo® Custom Guitars.

Βέβαια οι τιμές ξεφεύγουν τρελά εκεί, αλλά τζάμπα είναι το οφθαλμόλουτρο ναούμ...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Καλημέρα.

Βόλταρα και στο σάιτ της Warmoth.  ;)

 

Έχω εμπειρία και πολύ καλή άποψη για τη Warmoth. Το κακό για σένα είναι ότι δε μπορείς να εκμεταλευτείς το showcase για τις ελαφρά χαμηλότερες τιμές (τα αριστερά σώματα είναι ελάχιστα) αλλά δε θα χρεωθείς εξτρά αν παραγγείλεις αριστερό σώμα και μπράτσο. Οι τιμές μπορούν να γίνουν πολύ ακριβές αλλά για παράδειγμα ένα άβαφτο soloist σώμα ξεκινά από $165 ενώ διαθέτουν αρκετά ξύλα για μπράτσο που μπορούν να μείνουν χωρίς φινίρισμα και γλυτώνεις χρήματα.

 

Το καλό με τις partcaster είναι ότι αγοράζεις το σώμα τώρα και όταν έχεις χρήματα παραγγέλνεις το μπράτσο αργότερα. Εν τω μεταξύ ψάχνεις για μεταχειρισμένο hardware και μαγνήτες αν θες να κρατήσεις το budget σε χαμηλά πλαίσια. Πιστεύω ότι αναλόγως με τι θες, μπορείς να φτιάξεις μια καλή κιθάρα χωρίς να ξεπεράσεις τα 1000 ευρώ με ταχυδρομικά - τελωνείο μέσα.

 

Η ποιότητα αν "δεθεί" σωστά η κιθάρα και γίνει και το ανάλογο καλό setup είναι ανάλογη με ακριβές/boutique κιθάρες. Έχω βάλει τις δικές μου δίπλα σε Anderson, Suhr & PRS και δε μου έλειψε κάτι.

 

Το βασικότερο για μένα σε μια custom παραγγελία είναι να γνωρίζεις ακριβώς τι χρειάζεσαι, εγώ έριξα αρκετό διάβασμα στα neck specs/options πριν παραγγείλω τη πρώτη και έπαιζα πάνω από 10 χρόνια πριν κάνω τη παραγγελία. Θεωρώ ότι μου βγήκε σε καλό που δεν είχα τα χρήματα να τη παραγγείλω νωρίτερα γιατί θα ήταν διαφορετική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Κώστα αφού εσύ έπαιζες 10 χρόνια μέχρι να έρθει ο χρόνος να παραγγείλεις κάστομ γιατί λες στον ΟΡ να παραγγείλει χωρίς να ξέρει και μάλιστα σε ένα κόστος στα 1000 ευρώ τη στιγμή που ο ίδιος έχει θέσει ένα όριο στα 300 αυστηρά.

 

Φίλε gg.taxo πάρε μία από όλες αυτές που σου προτάθηκαν με σταθερή γέφυρα να παίξεις να γουστάρεις και να κάνεις την καύλα σου και όταν αισθανθείς έτοιμος για κάτι πιο ακριβό κάνεις την επόμενη κίνηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά ρε παιδιά ο άνθρωπος λεει μεχρι 300 ευρώ και του προτείνετε warmoth και verve? Τα κόστη πανε πάνω απο 1000 στην καλύτερη.

 

Το επιχείρημμα σωστό. Να λέγεται.

Αλλά από τις πολλές μοντίφες προβλέπω να φτάσει το κόστος όσο ένα πανωσήκωμα .

Λόγω του περιορισμένου των αριστερόχειρων επιλογών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Λίγη υπομονή να ανέβεις στα 500 ευρώ. Εκεί μπορείς να παίξεις από Ibanez RG, μέχρι Schecter C-1, Chapman ML1, ή ακόμα και τη νέα σειρά ML3, την οποία γλυκοκοιτάζω τελευταία.

 

Μη δώσεις τώρα 300 και σε λίγο καιρό δεις ότι δε σε καλύπτει. Αν όμως θέλεις απλά να πειραματιστείς με νέα είδη μουσικής ή παιξίματα, τότε όντως να πας σε κάτι πιο οικονομικό από αυτά που προτείνω.

 

Αν παρ'όλα αυτά θέλεις να παραμείνεις στα 300, οι Jackson που σου πρότειναν τα παιδιά είναι αρκετά οκ λύσεις, πάντα λαμβάνοντας υπόψιν την κατηγορία τιμής στην οποία κινείσαι.

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου