Προς το περιεχόμενο

Tango Till They're Sore (Piano Cover)


LakyTag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρκετά καλό είναι το αποτέλεσμα!

Πάντως, νομίζω ότι θέλει κάπως πιο γρήγορο τέμπο (ταιριάζει στο κομμάτι - βέβαια δεν ξέρω πώς πάει το πρωτότυπο) καθώς και μεγαλύτερο τονισμό στις νότες ανάλογα με το ρυθμό (σε κάποια σημεία το έχεις ήδη κάνει) - δηλαδή πιο εκφραστικό παίξιμο μέσα στις φράσεις..

 

 

🔇🔇🔇

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε σχέση με το αρχικό, η ταχύτητα περίπου ίδια, οι τονισμοί όμως νομίζω καλύτεροι.

Μια ακόμη βελτίωση θα μπορούσε να γίνει αν φράσεις ή κομμάτια τους παιζόντουσαν με διαφορετική δυναμική (σιγά-μέτρια-δυνατά κλπ.) ή με κατάλληλη μετάβαση δυναμικής (κρεσέντο κλπ. - δηλαδή δυναμώνοντας σιγά-σιγά).

Το πιο απλό παράδειγμα είναι να παίζουμε πιο δυνατά τη μελωδία όταν ανεβαίνει σε ψηλότερες νότες και πιο σιγά όταν χαμηλώνει.

Η διακύμανση στις δυναμικές κάνει πιο ενδιαφέρουσες και τις επαναλήψεις σε κάθε κλίμακα (είτε σε κομμάτια φράσεων είτε σε ολόκληρες φράσεις ή και μέρη).

Αν δεν υπάρχουν σημειωμένες οι δυναμικές διακυμάνσεις στην παρτιτούρα (συνήθως είναι) πρέπει να τις επινοήσεις εσύ. Καθαρά θέμα μουσικού γούστου (αλλά και πρακτικών αναγκών καμιά φορά). Όσο μαθαίνεις το κομμάτι θα τις βρεις και πιο εύκολα.

Πολύ πιθανό να ξέρεις τα παραπάνω, απλά τα γράφω κι εγώ.

 

🔇🔇🔇

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Ακουσα κατευθειαν το 3ο που ανεβασες και το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο ηταν οτι κατι δε παει καλα με τα φωνητικα. Η τονικοτητα θα επρεπε να ειναι +1 τονο η και παραπανω γιατι στα χαμηλα χανεσαι, η φωνητικη ερμηνεια γενικα ειναι υποτονικη και θελει αρκετη δουλεια. Πιανιστικα καλο ηταν απλα θα ηθελε καπως πιο εντονο/αποτομο τονισμο ωστε να αποδωσεις ξεκαθαρα το ρυθμο που νομιζω ειναι σημαντικο γιαυτο το κομματι, αυτα που σου ειπε και ο John  δηλαδη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου