Προς το περιεχόμενο

Setup σε archtop κιθαρα???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες thanx για τις απαντήσεις σας αλλα υπάρχουν διαφορα προβλήματα.

Την κιθάρα για πολυ ακριβια την κουρδίζω με το guitar rig 2.Ενω κατάφερα και το έφερα to intonation πρώτον διαπίστωσα όταν τέλειωσε οτι η γέφυρα ήταν πιο κάτω πιο κοντά στα ηλεκτρικά δηλαδη δέν ήταν σε έυθεία με το μπράτσο με αποτέλεσμα η μι η κάτω να είναι οριακά στο μπράτσο και έτοιμη να βγεί όταν πατηθεί σε κάποιο ταστο και η μι η μπάσσα να έχει άπλετο περιθώριο.Πρέπει να το ξαναφτίαξω.Το δευτερο που μου προέκηψε είναι οτι επειδή χρησιμοποιώ middle προς high action όταν το ρύθμισα τρίζει απο 12 και κάτω αν το χαμηλώσω τριζει γύρο απο 5-7 ταστο.

Έχω φάει μεγάλη πίκρα.Επίσης διαπίστωσα ότι το nut πάνω εχει μια κλήση απο την μι την μπάσσα προς την μι την κάτω κατηφορική.Δεν είναι ευθείο οπότε δεν ξέρω τι θά κάνω.Το μπράτσο το τσέκαρα ενώ εχουν περάσει 3 μέρες πατώντας πρώτο και τελευταίο ταστο και δέν είδα να έχει "πάρει" καθόλου.

Δεν ξέρω πως να την φέρω στα ίσια της την κιθάρα.Βοηθάτε να το παλέψω λίγο γιατι και έξω να την πάω πρέπει να μάθω καποια στιγμή να την σετάρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator
Την κιθάρα για πολυ ακριβια την κουρδίζω με το guitar rig 2.Ενω κατάφερα και το έφερα to intonation πρώτον διαπίστωσα όταν τέλειωσε οτι η γέφυρα ήταν πιο κάτω πιο κοντά στα ηλεκτρικά δηλαδη δέν ήταν σε έυθεία με το μπράτσο με αποτέλεσμα η μι η κάτω να είναι οριακά στο μπράτσο και έτοιμη να βγεί όταν πατηθεί σε κάποιο ταστο και η μι η μπάσσα να έχει άπλετο περιθώριο.Πρέπει να το ξαναφτίαξω.

 

Τη γέφυρα την ρυθμίζεις μπρος - πίσω.

Οχι πάνω - κάτω!

Μέτρησε αρχικά την απόσταση από το 12ο τάστο όπως σου είπα και τοποθέτησε την ωστε οι χορδές να είναι παράλληλες με το μπράτσο και όχι με κλίση.

 

Για τα υπόλοιπα διάβασε το κατατοπιστικό άρθρο για σετάρισμα εδώ.

 

Αν παρ' όλα αυτά δεν σου κάθεται... ε τελικά γι αυτό υπάρχουν και οι μάστορες. :wink:

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρίξε μια ματιά στο άρθρο για το setup

Θα βοηθήσει στο θέμα της βέργας που ειναι μαλλον ο λόγος που τρίζει. Όσον αφορα το κόκκαλο, πρέπει να έχει μια κλίση από τα μπάσα στα πρίμα, αφού το διαμέτρημα των χορδών μικραίνει.

Τώρα, μετακινώντας τον καβαλάρη μάλλον σου έφυγε λίγο προς τα κάτω, ενώ σκοπός ήταν μόνο το μπρος-πίσω, χαλάρωσε τις χορδες και φέρτον σωστά.

Κυρίως, πριν πειράξεις οτιδήποτε, να είσαι σίγουρος για το τι είναι αυτό που κάνεις και τι αποτέλεσμα περιμένεις...

 

EDIT: +1 με πρόλαβες Yameth!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
Πρέπει στο διπλασιασμό να προσθέσεις 2mm περίπου' date=' και αυτό γιατί όταν πατάς την χορδή αυξάνεις την απόσταση από τον καβαλάρη.

Ελπίζω να βοήθησα[/quote']

 

Βασικά ανεβαίνει ο τόνος γιατί κάνεις ένα mini-bend (κάθετο στο γνωστό bend). Από τη φυσική θέση της χορδής, την τραβάς (προς τα κάτω εν προκειμένω) μέχρι να πατήσει στο τάστο και της αυξάνεις την τάση. Όσο πιο ψηλό το action τόσο πιό έντονο το τράβηγμα αυτό. Η μικρή αυτή αύξηση της τάσης, αντισταθμίζεται από αντίστοιχα μικρή αύξηση του μήκους της χορδής στο ελεύθερο τμήμα της ώστε ο τόνος να παραμείνει σταθερός. :wink: :wink: Το 2mm που γράφει ο andreoulis, όπως καταλαβαίνεις πρέπει να διαφοροποιηθεί κατά περίπτωση... :wink: :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το τρίξιμο είναι μάλλον θεμα βέργας.Ρύθμισε τη με βάση το άρθρο για το σεταπ και προσπάθησε ξανά.

Εγώ το μόνο που έκανα είναι να κάνω 2-3 δοκιμές μετακινώντας τη γέφυρα μπρός πίσω διατηρώντας την καθετότητα της με τις χορδές.Δεν είναι τίποτα να κουρδίσεις ξεκουρδσίσεις 2-3 φορές!Εξάλλου την επόμενη φορά θα τις αλλάξεις 1-1 τις χορδές οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνεις την ίδια διαδικασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου