Προς το περιεχόμενο

Ζέσταμα πριν τα drums...


Alexei

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εσείς τι κάνετε πριν παίξετε?? Τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε γενικά?? Δώστε συμβουλές για να ξέρουμε...

 

ριξε ενα τρεξιμο 2-3 χιλιομετρα και εισαι οκ. :twisted:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λες ε? Το χεις δοκιμάσει?? :lol: :lol:

κοιτα...δεν ειμαι drumer.ειμαι κιθαριστας και το εχω δοκιμασει!! σε συνδιασμο με καποιες αεροβικες ασκησεις και καποιες διατασεις στα σημεια που σε ενδιαφερουν..κανει δουλεια.με το τρεξιμο προθερμενεται σχεδον ολο το σωμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περα απο το τρεξιμο..... :roll: το καλυτερο πραγμα που μπορεις να κανεις ειναι απλα να παιζεις πιο ηρεμα στην αρχη ως που να ζεσταθεις.Και οχι μονιο εσυ αλλα ολο το γρουπ.Ενα τραγουδι για ζεσταμα στην αρχη νομιζω ειναι οτι πρεπει,...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
Λες ε? Το χεις δοκιμάσει?? :lol: :lol:

κοιτα...δεν ειμαι drumer.ειμαι κιθαριστας και το εχω δοκιμασει!! σε συνδιασμο με καποιες αεροβικες ασκησεις και καποιες διατασεις στα σημεια που σε ενδιαφερουν..κανει δουλεια.με το τρεξιμο προθερμενεται σχεδον ολο το σωμα.

 

Παιδιά σοβαρά τα λέτε ή κάνετε χαβαλέ? 8O 8O 8O

Ψαρώνω....προσωπικά το πολύ-πολύ να χτυπήσω κανένα frappe. :lol: :lol: :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ζέσταμα είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσουμε να παίζουμε καθότι αποφεύγουμε ένα σωρό κακοτοπιές όπως τραβήγματα, τενοντίτιδα (έξω από δώ!) και εξίσου σημαντικό καθώς χωρίς αυτό μπορεί να "κάψουμε" τους μύες μας.

 

Μερικές φορές δεν μας δίνεται η δυνατότητα να ζεσταθούμε παίζοντας απαλά στην αρχή καθώς μπορεί να παίζουμε live...

 

Μια εύκολη / γρήγορη ρουτίνα είναι η εξής:

1. λίγα τεντώματα, διατάσεις - εκτάσεις, όπως θέλεις πέστο -> δεν είμαι γυμναστής, ολόκληρου του σώματος (όπως κάνουν οι αθλητές στίβου πριν ξεκινήσουν) Σημ.-> ΑΠΑΛΑ κ' αργά

2. κάνω airdrumming ή παίζω με τις μπαγκέτες στους μηρούς μου

2α. συνήθως παίζω κάποιο roll ή paradidle απαλά και αργά μέχρι να νιώσω τους μύες των χεριών μου να ζεσταίνονται

3. παράλληλα παίζω όγδοα με τα πόδια ώστε να ζεσταθούν και αυτά λιγάκι

 

Πέντε λεπτά είναι αρκετά για κάποιον που δεν είναι εντελώς κρύος. ¶μα η εξωτερική θερμοκρασία κ' συνεπώς το σώμα σου είναι πολύ κρύο τότε θα χρειαστεί περισσότερη προσοχή καθώς και ώρα ζεστάματος.

 

Σημ.:

1.Το airdrumming θεωρείται ζέσταμα και άμα το κάνεις σωστά ακόμη και practice

2.Μπορείς να το κάνεις κ' χωρίς μπαγκέτες ακόμη (φτάνει να κάνεις ολόκληρη την κίνηση και με λίγη δόση υπερβολής -> το χέρι να σηκώνεται πολύ ψηλά και ύστερα να κατεβαίνει προς τα κάτω).

 

Γενικά όχι βίαιες κινήσεις κ' άμα μπορείς να μην αρχίσεις να κοπανάς με όλη σου τη δύναμη με το καλημέρα είναι καλό. Παρόλα αυτά άμα χρειάζεται να το κάνεις μεγάλωσε τη ρουτίνα για 10 λεπτά.

 

Οι αεροβικές είναι καλές για τους drummer (βλ. τρέξιμο) καθώς βελτιώνουν την αντοχή σε μακριά κ' κουραστικά σετ. Παρόλα αυτά δεν είδα ποτέ τον Vinnie Paul να τρέχει 8O

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σας κι από εμένα. Θα σας περιγράψω «όσο γίνεται» τις ασκησούλες που χρησιμοποιώ για δυνάμωμα και ζέσταμα. ΚατΆ αρχήν έχω πάντα πρόχειρα είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι ελατήρια για τις παλάμες. Τα γνωστά σε σχήμα V. Είναι τα ποιο ελαφριά που βρήκα να αγοράσω και τα πήρα έτσι για το λόγο, ότι απασχολώ τα χέρια μου συνεχώς και δεν με κουράζουν. Η διαφορά σε δύναμη, ιδίως στο αριστερό που στους δεξιόχειρες είναι πιο αδύναμο, είναι μεγάλη. Επίσης μια άσκηση που κάναμε κάποτε στο ωδείο και με συνοδεύει χρόνια, είναι αυτή που όρθιος, τεντώνω τα χέρια με το κάτω μέρος της παλάμης να κοιτάει προς τα επάνω. Σφίγγω γροθιές όσο μπορώ και έπειτα τεντώνω τα δάκτυλα με δύναμη, όσο μπορώ πάλι. Στην αρχή φαίνεται εύκολη αλλά μετά τις 20 – 30 επαναλήψεις με στόχο τις 60, είναι μανίκι.

Για τέντωμα με το αριστερό χέρι πιάνω τα δάκτυλα του δεξιού και τα τεντώνω προς τα πίσω. Το ίδιο και με το άλλο. Δυο τρεις φορές είναι αρκετές. ¶λλη παραλλαγή είναι με τα χέρια μπροστά και τις παλάμες να κοιτάνε προς τα κάτω, τοποθετώ την αριστερή παλάμη πάνω από τη δεξιά και πιέζω προς τα κάτω. Είναι το ακριβώς ανάποδο τέντωμα από την προηγούμενη. Το ίδιο και για το άλλο χέρι.

¶λλη άσκηση είναι να μπλέκω τα δάκτυλα του χεριού (στάση προσευχής) και να γυρίζω κύκλους για να ζεσταθούν οι καρποί. ¶λλη άσκηση είναι το τίναγμα της παλάμης και των δύο χεριών ταυτόχρονα σαν να τινάζεις βρεγμένα χέρια.

Επίσης, όρθιος με το δεξί χέρι τεντωμένο και τη παλάμη να ακουμπά στο τοίχο, πιέζω το σώμα (σπρώχνω τον τοίχο) και ταυτόχρονα το κεφάλι κοιτάει αντίθετα από το χέρι που πιέζει. Καλό για τον αυχένα. Για τους καρπούς επίσης, με βαράκι του 1kg, ακουμπώ το χέρι μου στο τραπέζι και κάνω άρσεις κρατώντας το βάρος. Με αυτό τον τρόπο, κινείται μόνο ο καρπός. Για τα πόδια, και για την αύξηση δύναμης στο πετάλι, όρθιος σηκώνω τις φτέρνες στον αέρα πατώντας μόνο στα δάκτυλα.

Η ιδέα του airdrumming είναι πολύ καλή και από τις αγαπημένες μου ασκήσεις.

Παραπάνω σας δίνω μερικά παραδείγματα από ασκήσεις που εφαρμόζω και έχουν δοθεί από γυμναστή, από γιατρό και από ειδικό στις πολεμικές τέχνες. Δεν έχω πρόβλημα τενοντίτιδας (μια που ίσα ίσα την προλαμβάνει) και δεν μου παίρνουν πάνω από 20-30 λεπτά. Είναι ασκήσεις ιδίως οι πρώτες που δεν χρειάζονται μπαγκέτες ή βάρη και είναι βολικές για ζέσταμα ιδίως πριν από live ή studio. Επίσης κάνω ασκήσεις με τις μπαγκέτες τόσο για τους καρπούς αλλά και σε κάποιο practice. Ακολουθώντας τις οδηγίες του παλιού δασκάλου μου, όσο λιγότερη αναπήδηση έχει το practice τόσο αναγκάζεσαι να δουλέψεις καρπούς, οπότε φανταστείτε τη διαφορά στο κανονικό set. Ζητώ συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να σας τις περιγράψω. Το θέμα είναι πως όποιες ασκήσεις και να γίνονται , πρέπει να εκτελούνται χωρίς άγχος, λίγο κάθε μέρα, να μη προκαλούν πόνο και να αφήνουν ευχάριστη αίσθηση μετά το πέρας τους. Να μην ξεχάσω πως οι ασκήσεις τεντώματος θα πρέπει να γίνονται και μετά το βασικό παίξιμο για χαλάρωση των μυών.

Ευχαριστώ.

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Εγω βαραω singles στα χερια και στα ποδια αυξανοντας σταδιακα την ταχυτητα και ημουν παντα οκ.Ιδιως πριν απο live εμφανισεις εχα μια practise kick και ενα ηλεκτρονικο ταμπουρο ωστε να κανω ζεσταμα χωρις να ενοχλουνται οι αλλες μπαντες και το κοινο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου