Προς το περιεχόμενο

A tremolo called sophia!


otto##

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Ωραίο. Ενσωμάτωση tremolo stabilizer (πχ trem-setter η tremol-no) σε 2-point fulcrum με την προσθήκη μηχανισμού fine-tuning.

 

Σκέψεις:

Μου αρέσει αισθητικά για ορισμένα είδη οργάνων. Όχι φρέσκο αλλά αλλιώτικο στο μάτι. Δίνει μια αίσθηση σπανιότητας.

 

Τoo much fuss nothing το fine tuning wheel. Στην ουσία δημιουργείς μια σειρά από κινητά μέρη για να ρυθμίζεις το tension γυρνώντας μια βίδα με το χέρι αντί για δύο με κατσαβίδι. Eπίσης, καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στο ήδη περιορισμένο εύρος του cavity, αλλά και στην τσέπη του υποψήφιου κατόχου.

 

Τα trem stabilisers καθιστούν το τρέμολο non-floating αφαιρώντας το πλεονέκτημα του touch response. Eιναι πολύ χρήσιμα σε περίπτωση που έχουν βίδα 'παγώματος' για να γίνεται το τρέμολο σταθερό on-the-fly για drop tuning πχ, και να επανέρχεται εύκολα. Επίσης, στέκονται εμπόδιο στη σωστή επαναφορά σε pitch μετά τη χρήση του λεβιέ-ειδικά σε μεγάλο εύρος. Όσο περισσότερα components υπάρχουν μεταξύ κλειδών και ελατηρίων του trem, τόσο περισσότερα πράματα μπορούν να παν στραβά.

 

Η καινοτομία περισσότερο αφορά την ενσωμάτωση του stabilizer και την προσθήκη ενός -ala Ibanez- fine tuner παρά τον τρόπο λειτουργίας του στην ουσία.

 

 

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ηχητικά τι να λέει άραγε? (σε Α/Β) Δεδομένου οτι δεν χρησιμοποιεί block μια και οι χορδές πιάνουν στα saddles. Σίγουρα έχουν περισσότερη μάζα συγκριτικά με τα αρχέτυπα, αλλά όχι όση ένα κλασσικό block (ανεξαρτήτως υλικού κατασκευής).

 

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου