Προς το περιεχόμενο

Η αγαπημένη σας μάρκα από πετάλια


gkourmoul1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Εγω παλι τα πρωτα 10 χρονια που επαιζα κιθαρα ειχα 2-3 πεταλακια, boss, danelectro, ενα dunlop wah και τετοια.  Μετα, λιγο οι δουλειες, λιγο τα forums :classic_rolleyes: πηρα αρκετα, ειδικα την περιοδο που το ευρω/δολλαριο ηταν 1.5 και μπορουσες να αγοραζεις καινουργια πεταλια απο proguitarshop και να τα δινεις εδω ανετα μετα αν δεν σου αρεσαν χωρις να χανεις λεφτα.

 

Για μενα δεν ηταν τοσο τι ηταν το δικο μου αγαπημενο (που να ξερω κιολας), αλλα τι ηταν κλασικο σε καθε ειδος που προσπαθουσα να παιξω Πχ, distortion, overdrive, chorus, compressor, wah, για τα περισσοτερα εφφε υπαρχουν ενα-δυο μαρκες και πεταλακια που εχουν αφησει το στιγμα τους. Οποτε αρχιζα με αυτα.

 

Μετα απο δεκαδες πεταλια, πολυ boutique αλλα και φτηνα, κατεληξα οτι ειναι θεμα τυχης το τι θα μου αρεσει και τι  θα δουλευει για το παιξιμο μου.  Επισης ειμαι απο αυτους που εχουν κανει φουλ κυκλο, και παρολο που εχω αρκετα ακριβα πεταλια, δεν θα τα ξανααγοραζα ευκολα γιατι πραγματικα σημερα, με τοση προσφορα,  κανεις μια χαρα τη δουλεια σου και με φτηνα.  Ενω ας πουμε για ενισχυτες και κιθαρες θα πηγαινα πιο ευκολα σε ακριβες λυσεις.

 

Τελικα μου αρεσουν μια χαρα τα κλασικα, ehx, mxr, boss, γιατι ακους κατευθειαν δισκους και γνωριμους ηχους. Γενικα θελει πολλη δοκιμη για να καταληξεις σε αγαπημενα πεταλια, ειναι κοσμος που εχουν περασει εκατονταδες απο τα χερια/ποδια του! :classic_smile:

 

drives.thumb.jpg.79d405bebf62dd6984c6af86d8525bc0.jpg

στη φωτο mad prof. mighty red distortion, rat, sansamp blonde, blackstone overdrive, zendrive, timmy clone, ocd clone, sunface fuzz, eternity, lovepedal low gain overdrive, bad monkey, rc booster και ruby red booster, οτι εχω κρατησει για drive..

 

Επεξεργασμένο από Alter
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέχρι στιγμής είναι η MXR και η DoD/Digitech. Είχα το Preamp 250 το οποίο ήταν μπόμπα και παλαιότερα το Hot Head και το Death Metal τα οποία και αυτά ήταν καλά (το Death Metal όχι τόσο στο γούστο μου, πολύ Σουηδικός ήχος) ενώ πέρασε και από τα χέρια μου το phasor που δεν το πολυαξιοποίησα, το polara που ήταν πολύ καλό αλλά οι πολλές επιλογές με έχασαν λίγο και το ventura vibe που πάλι δεν το χρησιμοποίησα .

 

Από την άλλη παλιά είχα το Fullbore metal που ήταν τούμπανο πετάλι με ήχο αλυσοπρίονο και τώρα χρησιμοποιώ το Badass mod σε ήδη βρώμικο ενισχυτή που τον φτιάχνει κατά απολύ.

 

Τώρα έχω παραγγείλει αυτό http://kma-machines.com/m_strokkur.html

περισσότερο για δωράκι χριστουγένων (ζαχαρώνω boutique πετάλια εδώ και χρόνια), όταν έρθει θα δω πως είναι.

 

Επίσης αυτό που μου φαίνεται πολύ καλό από τα demo είναι το Reaper της ENGL.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά ήρθε το Strokkur και ομολογώ ότι είναι αρκετά καλό. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο από το MXR του οποίου την θέση πήρε αλλά προς το παρόν με βολεύει. Μου αρέσει που δεν έχει gain (άχρηστο θα ήταν) αλλά αντίθετα έχει ένα booster knob και ένα range το οποίο ρυθμίζει το boost: αριστερόστροφα ρυθμίζει το tremble και όσο το πηγαίνεις πιο δεξιά τις πιο μπάσσες συχνότητες καθώς επίσης και άλλους δύο ρυθμιστες για tremble και boost (βέβαια εκεί δεν παρατήρησα μεγάλες διαφορές). Σε γενικές γραμμές είναι ένα ωραίο πεταλάκι αν και δεν ξέρω αν αξίζει 100% τα χρήματα του, δηλαδή αν με λιγότερα μπορείς να βρείς (σίγουρα θα μπορείς) κάποιο άλλο σε καλύτερη τιμή. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

BOSS anyone? :classic_biggrin:  Ναι την BOSS  θα έλεγα για τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν, αλλά και την KLON γιατί αν δεν ήταν ο Bill Finnegan πιθανόν να μην είχαμε τις -αναρίθμητες- επιλογές που έχουμε σήμερα. 'Ανοιξε τον δρόμο για όλους τους "μπουτικατζήδες". Παρεμπιπτόντως, λατρεύει την Ελλάδα. 😎 Καλές γιορτές σε όλους.

 

IMG_1957.thumb.JPG.8645d99ef8910db1cd62691908a07936.JPG

 

 

IMG_1939.thumb.JPG.6f77daebc8d78b8c755ae7fb343116ae.JPG

 

 

 

 

 

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποικιλία και πάλι ποικιλία, σε όλους τους τομείς, μου αρέσουν τα διαφορετικά και τα ανόμοια. Έχω πετάλια από πολλές εταιρείες, στα σχεδόν 30 χρόνια που ασχολούμαι με τη κιθάρα ακόμα δεν έχω αγοράσει Boss. Όταν άρχισα να παίζω τα Boss & DOD κυριαρχούσαν στην Αθηναϊκή αγορά και μιας τα DOD ήταν τα αουτσάιντερ τα προτίμησα, κακώς! Όπως και λίγο αργότερα προτίμησα Morley wah (και λόγω Burton φυσικά) για να μην έχω Cry Baby που είχαν όλοι. Πάντως αν και είναι της μόδας τα καλά λόγια για τη Boss αναγνωρίζω τη κληρονομιά της αλλά όσες φορές ασχολήθηκα δε τρελάθηκα. Ήμουν τυχερός που έζησα τη πτώση του δολαρίου και τη βαριεστημάρα των ΕΛΤΑ να φορολογήσουν. Μπουτίκ και πάλι μπουτίκ αλλά σε χαμηλές τιμές. Αν ήμουν 20 χρονών δε θα είχα ούτε πετάλια ούτε ενισχυτές, μόνο AXE FX ή Kemper. Bαριέμαι όμως να ασχοληθώ με τους εκατοντάδες ήχους και παραμετροποιήσεις που έχουν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου