Προς το περιεχόμενο

Practice όργανο VS stage όργανο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Πνοή και Νύξη είπε

 Έχω λοιπόν μια Gibson Les Paul του '58 την οποία λατρεύω αλλά όποτε πάω να γράψω κάτι, τίποτα, χάλια. Ακούγεται σαν Βilly Gibbons η σαν Clapton. Οπότε έχω την βασική μου την Kumika μόνο για live και recording sessions σε προθήκη με humidifier και την 58άρα την παίρνω στις πρόβες ή την έχω σπίτι αντί για gripmaster ή την παίρνω camping για γύρω απ' τη φωτιά.


Βασικά... Practice όργανο VS stage όργανο.
(Θα έπρεπε να ) Υπάρχει διαχωρισμός; Αν ναι, γιατί; Αν όχι, γιατί.
 

Επεξεργασμένο από Tamtam
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ποιο practice vs stage όργανο βρε τώρα βρε,

Xίλιες φορές να ασχοληθώ με το θρεντ "Η κιθάρα μου δεν είναι τόσο καλή για εγγραφή σε studio, τι να κάνω?"

  • Χαχα 1

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι όμως, το ξέρεις ότι υπάρχουν και μουσικοί που δεν παίζουν ούτε με τα ακριβά τους πετάλια, επειδή... τα λυπούνται να τα βγάλουν on the road, και έτσι προβάρουν και δίνουν live  με τα δεύτερα;

 

Η περίπτωσή σου βέβαια είναι διαφορετική.

Επεξεργασμένο από Tamtam
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο καθένας μπορεί να κάνει όπως τον βολεύει και όπως αγαπάει. Εάν βολεύεται να προπονείται με ένα όργανο και με άλλο να βγαίνει στα live ας πράξει έτσι. Εάν βολεύεται με ένα όργανο να τα κάνει όλα ας τα κάνει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει κάτι παράξενο εδώ...

 

Εγώ έχω μια Squire Strat και μια Jackson RR. Εντάξει όσο ωραίο ήχο και να έχει η Jackson δεν είναι τόσο βολική στο παίξιμο (λόγω σχήματος) όσο η Squire. Την Jackson θα την βγάλω από τη θήκη μόνο εάν θέλω να ηχογραφήσω κάτι ενώ την Squire τη βγάζω οποιαδήποτε στιγμή για μελέτη ή για γρατζούνισμα. Εννοείται ότι ηχητικά είναι πολύ ανώτερη η Jackson.

 

ΥΓ: Και οι δύο κιθάρες δεν έχουν σεταριστεί ποτέ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, Tamtam είπε

Κι όμως, το ξέρεις ότι υπάρχουν και μουσικοί που δεν παίζουν ούτε με τα ακριβά τους πετάλια, επειδή... τα λυπούνται να τα βγάλουν on the road, και έτσι προβάρουν και δίνουν live  με τα δεύτερα ;

Αυτό μπορώ να το καταλάβω αν έχει κάποιος συλλεκτικά-ιδιαίτερα ακριβά πετάλια.

 

Αναφορικά με την κιθάρα, θα πω την προσωπική μου ιστορία αν και την έχω αναφέρει πολλές φορές. Έχω μια και μοναδική κιθάρα της σειράς, τπτ ιδιαίτερο. Πριν αρκετά χρόνια μελετούσα αρκετές ώρες και ήμουν πολύ εξοικειωμένος μαζί της. 5-6 φορές που έπαιξα live και περίπου 30 πρόβες, όλα καλά, χωρίς κάτι ιδιαίτερο. 

Τα τελευταία χρόνια παίζω ελάχιστα και καθόλου live αλλά πριν 2 χρόνια άλλαξα μπράτσο χάνοντας όποια εμπορική αξία μπορεί να είχε η κιθάρα. Πλέον με την συγκεκριμένη κιθάρα, νιώθω τόση άνεση-σιγουριά που με κάνει να νιώθω ότι θα μπορούσα να παίξω οπουδήποτε.

Επίσης αν ξεκινούσα ξανά να μελετάω ή να jamάρω δεν θα ήθελα να πιάσω άλλη κιθάρα παρά μόνο αν ήθελα άλλον ήχο.

Το ερώτημα είναι, το μπράτσο που άλλαξα την έκανε άλλη κιθάρα, ή είναι αυτή που είχα αγοράσει αρχικά;

Επεξεργασμένο από ekim
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω δοκιμασει τρεις κιθαρες on stage, tele, prs και strat. Η τελε απορριπτεται λογω βαρους και μανικιου (πολυ φαρδυ και τα δακτυλα μου κολανε στο λουστραρισμενο fretboard). Η prs 24 se custom ειναι η πιο ευκολοπαιχτη στο αριστερο χερι. Η special strat ειναι η πιο ευκολοπαιχτη στο δεξι χερι (δεξιοχειρας ειμαι), που σημαινει οτι εχει πιο προσβασιμα ρυθμιστικα. Επισης, ειναι εχει single coils. Τα τελευταια δυο μου εγγυωνται οτι θα δουλευω ελαχιστα τα πεταλια, εν μεσω τραγουδιου. Ο τελικος παραγομενος ηχος δεν εχει τοσο σημασια οσο ο χειρισμος και η ευκολιες κατα το παιξιμο. 

 

Αυτες οι δυο κιθαρες ειναι και οι βασικες που παιζω στο σπιτι. Ειδικα πριν το λαιβ, παιζω μονο με την κιθαρα που θα περφορμαρω. Θα μπορουσα ανετα να παιξω σε λαιβ και με την squier vm στρατ. Ακομα και με την σουπερ φτηνη squier bullet mustang θα επαιζα. Σουπερ ευκολη και ελαφρια. Τον ηχο τον φερνω στα μετρα μου ευκολα.

 

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

54 λεπτά πριν, Tamtam είπε


Βασικά... Practice όργανο VS stage όργανο.
(Θα έπρεπε να ) Υπάρχει διαχωρισμός; Αν ναι, γιατί; Αν όχι, γιατί.
 

Φυσικα και μελεταω το μερος που θα παιξω (ειτε λαιβ ειτε ηχογραφηση) με το οργανο ΚΑΙ με τον ηχο που προκειται να παιξω.

Αν παιξω με 3 οργανα, θα μελετησω στα ιδια 3 οργανα τα μερη που εχω να παιξω.

 

Δεν μπορω να διανοηθω οτι ενω εχω να ηχογραφησω ενα μπλουζ σολο με τη strat με τους μονους και τα 11αρια, πανω σε crunchy ηχο, θα μελετησω στην prs με τους διπλους και τα 9αρια, πανω σε high gain ηχο, ή το αντιθετο.

Επισης αδιανόητο να εχω ενα φτηνο οργανο αποκλειστικα για μελετη.

Αν το εχω, θα το εχω γιατι εχει κατι που χρειαζομαι και θα παιζω και με αυτο (και λαιβ και στουντιο).

 

Αν παμε σε μια φιλοσοφια γενικης μελετης πχ κλιμακες, φρασεολογια, τεχνικη κλπ, που θα παρει εως πολλες ωρες, θα προτιμησω να μελετησω σε ενα ανετο ευκολοπαιχτο οργανο.

Για συγκεκριμενα μερη ομως (κομματια, σολο κλπ), ειναι απαραιτητο αυτα που θα παιξω λαιβ ή στουντιο, να εχουν το πολυ 50% δυσκολια απο το 100% που φτανω στη μελετη.

Δεν μπορεις να αποδωσεις περισσοτερο στο λαιβ, λογω πολλων παραγοντων.

Αυτος ειναι και ο λογος που πρεπει να μελεταμε με το "δυσκολο" οργανο και τον "δυσκολο" ηχο που θα παιξουμε τα  συγκεκριμενα μερη που εχουμε να παιξουμε.

Επισης δεν βοηθαει το λαθος οργανο και ο λαθος ηχος, οση ευκολια κι αν παρεχουν, να παιξουμε οπως πρεπει να παιξουμε και να ακουσουμε τελικα αυτο που πρεπει να ακουσουμε.

Επεξεργασμένο από Spyros Delta
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ μια από τα ίδια με τον Σπύρο. Αν και δεν τον φτάνω ούτε σε τεχνική, γνώσεις ή καταξίωση, συνήθως προβάρω για ένα gig -αρκετές πρόβες πριν, με την ίδια κιθάρα που θα πάω να παίξω.
Βέβαια, δεν κάνω και κανέναν διαχωρισμό ποτέ, ανάμεσα στην κιθάρα για practice και στην κιθάρα για live, κι ας μην έχω ακόμη καμία πανάκριβη.
Εχω φροντίσει να μου πηγαίνουν όλες στο χέρι (ή συνήθισα - αυτό το νόημα έχει και το να προβάρεις/μελετάς με αυτή που θα πας να παίξεις) και αν εν τέλει επιλέξω αυτή κι όχι την άλλη, έχει να κάνει περισσότερο με διάθεση και με μούρλα της στιγμής -με ποια παίζω πιο πολύ εκείνη την εποχή, παρά με το ότι η μία μου ακούγεται καλύτερα από την άλλη.

Τέλος, υπάρχει και το ζήτημα του βάρους, που θα έλεγε και ο dimsonc.

Τα μαόνια LP μου τσακίζουν τη μέση και δεν μπροώ να χορεύω όσο θα ΄θελα στο live, δυσκολα θα πήγαινα όμως ποτέ να παίξω alternative ή hard rock χωρίς τον όγκο των humbuckers τους (σπλιτάρουν επίσης!)
Αντίθετα, η ελαφριά Squier Στρατ μου είναι η go to κιθάρα μου, αν με καλέσω να πάω π.χ. σε μια audition, ή σε ένα jam ή αν πρέπει να αλλάξω δυο τραμ και να περπατήσω και 800 μέτρα για να πάω σε μια πρόβα...
 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ελπιζω το θεμα να μην αφορα μονο κιθαρες - μπασα.

 

Σαν drummer να πω οτι το 95% της μελετης μου γινεται πλεον σε ηλεκτρονικα τυμπανα{ αν κ εχω την επιλογη να μελετησω σε φυσικα}. Οχι οποιοδηποτε ηλεκτρονικο- Μιλαω για roland.

Live παιζω παντα κ μονο με φυσικα.

Οι λογοι πολλοι.

Ειναι πιο ευκολο για μενα - δεν κινδυνευω να κουφαθω - δεν εχω τοσο μεγαλες φθορες σε μπακετες- μεμβρανες - πιατινια., μπορω να μελετησω οτι ωρα θελω χωρις να ενοχλω κανεναν.

 

Γενικα θεωρω οτι τα ηλεκτρονικα μας εχουν λυσει τα χερια οσον αφορα την μελετη- ενα θεμα που ανεκαθεν ειχαμε προβληματα εμεις οι drummer.

Μπορει να χανουμε λιγο απο το feel των φυσικων τυμπανων αλλα φιλοσοφια ζωης μου ειναι οτι καμια φορα για να πας μπροστα  - πρεπει να πας λιγο πισω..να κανεις μια υποχωρηση.

Προτιμω να μελετησω 6 ωρες σε ηλεκτρονικα παρα 1 σε φυσικα 

Επεξεργασμένο από vagelism
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου