Προς το περιεχόμενο

Ηχογράφηση κιθάρας με maudio fasttrack


block

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να γράψω κιθάρα απο ενισχυτή με μικρόφωνο . Χρησιμοποιώ την maudio fasttrack usb έχει 1 είσοδο jack και μία xlr . Ποιά η διαφορά μεταξύ τον 2 εισόδων στην ένταση ? η xlr είσοδος έχει και κάποια ψευτοενίσχυση ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτησω κάτι γιατι λογικά απο την επομενη εβδομαδα θα εχουμε ένα υποτυπώδες home studio και ήθελα να μου διευκρινησετε κάτι σχετικά με την ηχογράφηση κιθάρας....

 

Οι ενισχυτές που έχουμε δεν είναι τπτ περιοπής....ενας fender-ακος 15 watt που θα τον χρησιμοποιούμε λογικά σαν μεσο προενόισχυσης...εναν randall που σε λίγο καιρό θα μας αφησει χρόνια...ενας Ibanez-άκος που είναι για μπάσσο + το καμάρι του εξοπλισμού μας μια tonelab....Ολα αυτά συν μια xenyx κονσολα με 4 εισόδους xlr.....

 

Το θέμα είναι τι συμφέρει να κάνουμε ηχογραφηση απο ενισχυτή με μάπα μικροφωνο...ή να γίνουν πολυκάναλα...καθε μια κιθάρα μέω της tonelab καρφί στην κονσόλα ή στην κάρτα ήχου??

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είναι μάπα τα μικρόφωνα και οι ενισχυτές σε αυτή την μοίρα που λες, άποψή μου είναι να πας απ' ευθείας καρφί στην κονσόλα, ή στην κάρτα, αναλόγως. Εξάλλου μια χαρά δουλειά κάνει η τονελαβ για απ' ευθείας.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Καλά δουλεύει η tonelab απευθείας, αλλά θα χρειαστεί να φτιάξετε καινούρια patches όταν θα πηγαίνετε για DI ελέγχοντας τις παραμέτρους και ακούγοντας από τα monitors και όχι από το ενισχυτάκι το οποίο (ορθώς) δεν είναι φασματικά ισορροπημένο.

 

(Καλά, μάλλον δεν σου λέω και τίποτα καινούριο):wink:

 

Επιπλέον, πιστεύω ότι ανεξάρτητα από το αν η ηχογράφηση είναι DI, είναι σκόπιμο να είναι ανοιχτός ένας γκαζωμένος ενισχυτής (Π.χ. να παίρνεις το R για DI και το L για τον ενισχυτή). Αφενός γιατί παίζεις με καλύτερη επίγωση των δυναμικών αλλά και γιατί στους high-gain ήχους μπορείς να κάνεις feedback που δεν γίνεται στο DI.

Πιστεύω, -αν και δεν το έχω τσεκάρει εμπεριστατωμένα- ότι ακόμη και σε εντάσεις χαμηλότερες από αυτές που απαιτούνται για feedbback η παρουσία ενός ενισχυτή που αλληλεπιδρά με την κιθάρα θέτοντάς την σε "συμπαθητική" ταλάντωση δημιουργεί πιο φυσικό ήχο στην ηχογράφηση από το "ξερό" DI. Μην σε νοιάζει αν ο ήχος από τον ενισχυτή είναι μάπα. Εσύ το DI θα κρατήσεις έτσι κι αλλιώς. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα που επεσε το ματι μου...Μια που λεμε για καρτα αυτη να κανω κ γω μια ερωτηση σχετικη...Οταν παω να γραψω με μικροφωνο δεν αντιμετωπιζω προβλημα στην ενταση του ηχου ενω αντιθετως οταν βαζω κιθαρα-->gt8-->καρτα αντιμετωπιζω μια ψοφια ηχογραφηση. με παρα πολυ echo, πολυ πισω γκαζια,κ γενικοτερα δινει μια αισθηση ψηφιακιλας..Γραφω με reason.Καμια ιδεα?

f you don't want it you won't  do it

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα που επεσε το ματι μου...Μια που λεμε για καρτα αυτη να κανω κ γω μια ερωτηση σχετικη...Οταν παω να γραψω με μικροφωνο δεν αντιμετωπιζω προβλημα στην ενταση του ηχου ενω αντιθετως οταν βαζω κιθαρα-->gt8-->καρτα αντιμετωπιζω μια ψοφια ηχογραφηση. με παρα πολυ echo' date=' πολυ πισω γκαζια,κ γενικοτερα δινει μια αισθηση ψηφιακιλας..Γραφω με reason.Καμια ιδεα?[/quote']

 

Πρώτον το ριζον δεν γράφει οντιο. Μετά αφού λες ότι με μικρόφονο δεν έχεις πρόβλημα δεν είναι θέμα κάρτας. Αλήθεια ποια έχεις; Το εκο κοίτα μην έχεις ενεργοποιημένο τίποτε. Και παίξε με τις ρυθμίσεις της τζιτι8. Διάλεξε εφε, προενίσχυση, καμπίνες κτλ, κτλ, κτλ. Αν χρησιμοποιείς μόνο εφε τότε λογικό είναι το ψόφιο του πράματος.

 

 

Τώρα harilatron απλώς θα συμφωνήσω. Με τον να έχει ενεργό και τον ενισχυτή, θα ακούει της δυναμικές του ριαλ ταϊμ, δίχως λατενσυ από την κάρτα (κάτι σαν την μονιτορ επιλογή που έχουν διάφορες κάρτες). Μάλιστα θα έλεγα στο 1 κανάλι του μείκτη να έχει την τονλαμπ και σε άλλο να πατσάρει τον ενισχυτή. Μετά στην μείξη μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα 2 σήματα, και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει από τον συνδυασμό.

Θυμάμαι 1 ηχολήπτη, που χρησιμοποιούσε μικρόφωνα σε διάφορες αποστάσεις από τον ενισχυτή, όπως ακριβώς αναφέρει και ο yameth στο άρθρο του, αλλά και 1 που ήταν στην πίσω πλευρά της καμπίνας.... 8O Πως είπατε; Στην μείξη όμως, παίζοντας με την ένταση των μικροφώνων, παρόλο που αυτό το πισινό ήταν θαμμένο αρκετά, όταν το αφαιρούσε χανόταν το "στίγμα" του ήχου!

 

Γιαυτό μιας και έχεις μηχανήματα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΟΥ και ποτέ δεν ξέρεις :wink:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

boukaw εχω την καρτα που αναφερει κ ο φιλοσ μας στο τοπικ.Τι λες οταν δεν γραφει audio to reason?@ προγραμματα χρησιμοποιω το reason k το cool edit.Να μπερδευτηκα?

Τεσπα,Οντως οταν βαζω την πεταλιερα χρησιμοποιω μονο το preamp κ οχι το to overdrive της οποτε μαλλον αυτο πρεπει να ειναι ( ηθελα να ξερα γιατι δεν το ειχα δοκιμασει????)Οσο για λοιπες ρυθμισεις σε εκο κτλ δεν εχω βαλει τιποτα..ΘΑ προσπαθησω να ανεβασω δειγμα ηχογραφησης για να καταλαβεις...Επισης κατι αλλο ..Ενταξει δεν ειμαι σουπερ εξπερ στα προγραμματα ..αλλα γιατι γραφει μονοφ?Οντως ετσι πρεπει γιατι περναει σε ενα καναλι η κιθαρα οποτε αμα θελω στερεο τις κανω αντιγραφη σε 2 καναλι?

f you don't want it you won't  do it

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μονοφ δεν το κατάλαβα *. Οντιο περνάς στο κουλ εντιτ προφανώς και όχι στο ριζον, γιατί πολύ απλά τα τελευταίο δεν έχει αυτήν την δυνατότητα. Χρησιμοποιείς μόνο το πριαμπ. Βάλε και καμιά καμπινούλα (pxMetal Stack) και θα δεις. Πες όμως και ποια κάρτα ήχου έχεις.

 

 

* Με το μονοφ εννοείς ότι στο κουλ εντιτ το κανάλι που φτιάχνεις λέει μονο ή αυτό το λέει η πεταλιέρα σου. Σορυ αλλά μπερδεύτηκα :oops:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου