Προς το περιεχόμενο

Στα όρια της «τρέλας»!


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν από λίγους μήνες είχα κάνει μια ανάρτηση σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπιζα με τον λαμπάτο ενισχυτή μου: Laney VC 15. Εν συντομία από τον Φλεβάρη ο ενισχυτής εμφάνισε μια παραμόρφωση στον ήχο, τόσο στο καθαρό, όσο και στο βρώμικο κανάλι, όπως επίσης παρουσιάσθηκε και μια αυξομείωση στην ένταση του ήχου.

 

Περίμενα να αρθούν οι απαγορεύσεις για τις μετακινήσεις και έτσι στις 24 του Μάη πήγα τον ενισχυτή σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης κατόπιν επικοινωνίας με μέιλ και μέσω τηλεφώνου. Τους εξήγησα και διά ζώσης τι θέμα είχε ενισχυτής και τους τον άφησα να τον επισκευάσουν.

 

Παρασκευή μεσημέρι έφτασε στα χέρια μου. Μια μέρα νωρίτερα με ενημέρωσαν ότι αλλάξανε όλες τις λυχνίες (τρεις 12ΑΧ7 και 2 EL84, SOVTEK μου έβαλαν, του εργοστασίου ήταν TAD), ότι ρυθμίσανε το BIAS και ότι καθαρίσανε τα ποτενσιόμετρα. Μάλιστα μου είπανε ότι δοκιμάσανε τον ενισχυτή και όλα εντάξει. Χάρηκα κι εγώ!

Παρασκευή απόγευμα βάζω να παίξω και «παγώνω». Το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται. Αλλάζω καλώδια (έχω κάποια ακριβά της CORDIAL), πάλι τα ίδια. Επικοινωνώ κατευθείαν με το κατάστημα και μετά από λίγη ώρα με καλεί ο τεχνικός. Τον έχω σε ανοικτή ακρόαση, παίζω ένα ακόρντο στη κιθάρα και μου λέει και ο ίδιος ότι ακούει τον βόμβο. 

Με συμβουλεύει να δοκιμάσω σε άλλη πρίζα (όχι πολύμπριζο, να αλλάξω και καλώδιο). Πάω στο σαλόνι, δοκιμάζω εκεί και ο ενισχυτής φαίνεται ότι λειτουργεί κανονικά μετά από 10 λεπτά παιξίματος. 

Απόψε δοκιμάζω να παίξω κιθάρα και βάζω τον ενισχυτή στην ίδια πρίζα του σαλονιού με χτες. Και δυστυχώς, ξανά τα ίδια. Αλλάζω καλώδια, δοκιμάζω σε άλλες 2 πρίζες στο σαλόνι, αλλά και στη κουζίνα. Τζίφος!

Δεν είναι τα λεφτά που έδωσα (βέβαια οι περισσότεροι έχουμε τα ζόρια μας), αλλά αυτό που με στενοχωρεί πραγματικά είναι ότι δεν μπορώ να παίξω κιθάρα όπως θέλω και αυτή η κατάσταση με τον ενισχυτή με έχει «τρελάνει»!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασε τον σε αλλο οικημα, μπας και φταινε τα ρευματα. Δοκιμασε και με αλλη κιθαρα, αλλο καλωδιο.

 

Στο μαστορα εκανε τον θορυβο αυτον, πριν αλλαξει λαμπες?

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Δοκιμασε τον σε αλλο οικημα, μπας και φταινε τα ρευματα. Δοκιμασε και με αλλη κιθαρα, αλλο καλωδιο.

 

Στο μαστορα εκανε τον θορυβο αυτον, πριν αλλαξει λαμπες?

Σε ευχαριστώ. Αύριο, θα πάω να δοκιμάσω στο πατρικό μου. Η οικοδομή εκεί είναι πιο καινούργια σε σύγκριση με αυτή που εγώ μένω. 

Καλώδια άλλαξα (έχω 3 της CORDIAL και μετά κάρφωσα ένα της FENDER). Άλλη ηλεκτρική κιθάρα δεν έχω στο σπίτι, έχω μια ηλεκτροακουστική.

Ο μάστορας μου είπε ότι οι λυχνίες ήταν στα τελειώματά τους και ότι το μηχάνημα το βρήκε αρκετά καθαρό όταν το άνοιξε (τον ενισχυτή δεν τον έχω βγάλει από το σπίτι).

Επεξεργασμένο από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου