Προς το περιεχόμενο

βελτιωση στην ηλεκτρικη κιθαρα


Rory123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδες καλημερα. Πριν καποια χρονια, μαθητης γυμνασιου ακομα ..., ειχα ξεκινησει μαθηματα κλασικης σε ενα συνοικιακο ωδειο για περιπου 1μιση χρονο τα οποια σταματησα εξαιτιας φοτωμενου προφραμματος ( διαβασμα, φροντιστηρια, προπονησεις κτλ). Εκτοτε παντα ασχολουμουν με την κιθαρα μονος μου και εξελιγχθηκα σε εναν βαθμο προσπαθωντας να παιξω οτι καθοταν στο αυτι μου ( απο κρητικη μουσικη, μπαλαντες, ελληνικα λαικα,  μεχρι pink floyd και ολα τα ενδιαμεσα) και πριν 1μιση χρονο αγορασα μια ηλεκτρικη και εναν ενισχυτη για να μαθω να παιζω ηλεκτρικη που τοσο ηθελα απο μικρο παιδι. Ολα ωραια στην αρχη εμαθα τα κλασικα τραγουδια back n black, nothing else matters , paranoid και τα σχετικα και σε οποια απο αυτα μπορουσα τα σολο κτλ, καθως και εκανα καποιες ηχογραφησεις( αθλιες ποιοτικα) παιζοντας και τη δευτερη κιθαρα. Ολα ωραια και ολα καλα, ομως πλεον εχω χασει το κινητρο καθως ουτε μεγαλη βελτιωση βλεπω και η απουσια θεωριας ειναι παραπανω απο αισθητη. Αυτη τη χρονικη περιοδο της ζωης μου δε μπορω να ξεκινησω μαθηματα, τουλαχιστον στο αμεσο μελλον, αλλα εχω την θεληση να μαθω καποια πραγματα εως οποτε μπορεσω να παω σε καποιον δασκαλο, καθως σπαραζει η καρδια μου να την βλεπω να καθεται, Μπορει καποιος να προτεινει καποιο βιβλιο, καποιες σειρες απο βιντεο, οτιδηποτε μπορει να βοηθησει στην εκμαθηση του οργανου.κυριως με ενδιαφερει να μαθω στοιχειωδη θεωρια, κλιμακες κτλ, να κανω πιο ρυθμικο το παιξιμο μου και να ανεβασω την ταχυτητα μου. ( εχω δυο βιβλια του νακα απο τοτε που πηγαινα ωδειο. την κλασικη θεωρια της μουσικης και το σολφεζ το κιτρινο συν καποια ακομα με παρτιτουρες κλασικης κιθαρας). Καθε απαντηση ευπροσδεκτη.

Επεξεργασμένο από RoryPatras
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κίνητρο, νομίζω, θα προέλθει από μια αλλάγή κατάστασης, στην οποία βρίσκεσαι. Είτε η αλλαγή θα αφορά νέα ακούσματα, είτε νέος δάσκαλος, είτε ένταξη σε γκρούπ, είτε νεο βιβλίο, είτε νέος ενισχυτής, είτε νέο ερέθισμα, γενικότερα.

Νομίζω ότι χρειάζεσαι έναν δάσκαλο για κάποιες ώρες, ώστε να σε κατευθύνει και να σε εμπνεύσει. Να βάλει σε μια σειρά αυτά που χρειάζεται να μάθεις, και να στα δείξει με τον σωστό και εύκολο τρόπο.

Και δάσκαλο να μη βρεις, όπως σου είπα, σημαντική είναι κάθε αλλαγή κατάστασης που θα κάνεις.

  • Like 2
  • Συμφωνώ 3

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σ αυτή τη φάση χρειάζεσαι ένα φιλαράκι να παίζετε μαζί. Μια ακόμα κιθάρα, ένα μπάσο ή πλήκτρα. Κάτι να βλέπει ο ένας απ τον άλλον και να μοιράζεστε ιδέες.

  • Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  όπως έγραψε κι ο dimsonic : '' ... σ αυτή τη φάση χρειάζεσαι ένα φιλαράκι να παίζετε μαζί. Μια ακόμα κιθάρα, ένα μπάσο ή πλήκτρα. Κάτι να βλέπει ο ένας απ τον άλλον και να μοιράζεστε ιδέες.''

 

Παρόλα αυτά μπορεί να σου φανούν χρήσιμα τα παρακάτω Site στην θεωρία

 

https://jaxenook.com/music-theory/

 

H κoπελιά εδώ κάνει μια πολύ ωραία γενική παρουσίαση της θεωρίας της μουσικής με πάρα πολύ χρήσιμες παραπομπές σε Site που την βοήθησαν.

 

Εγώ βρήκα πολύ χρήσιμο τον Jake Lizzio που σου λέει σε βίντεο πολλά πράγματα για την θεωρία της μουσικής. 

 

https://signalsmusicstudio.com/

 

 https://www.youtube.com/c/SignalsMusicStudio/videos

 

Επίσης και στο Site  https://www.activemelody.com/

 

θα βρεις εβδομαδιαία μαθήματα θεωρίας.

 

Εύχομαι να σε βοηθήσουν.

 

  • Like 1
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

από τα τραγούδια που ακούς και σου αρέσουνε, μάθε τα στην κιθάρα. Δες σε ποιά κλίμακα παίζονται και μάθε την. Ξαναπαίξε το κομμάτι, (βρες κάπου το backing track) και αυτοσχεδίασε.

Επίσης αν κάνεις subscribe σε διάφορα κιθαριστικά κανάλια στο YouTube, νομίζω πως βοηθάει.

  • Like 1
  • Συμφωνώ 1

I'd die without music...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου