Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για live setup


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά. Χρειάζομαι απαραιτήτως τις γνώσεις σας.

Μόλις φτιάξαμε μια μπάντα, με σκοπό τα live κλπ κλπ. To ζήτημα είναι ότι εγώ δεν έχω καθόλου εξοπλισμό για live. Δηλαδή, ό,τι εξοπλισμό έχω είναι για το pc. Πώς βγαίνω σε live;;;

Έχω από παλιά έναν ενισχυτή Park, και μια πεταλιέρα Rocktron Vooduvalve. Σκεφτόμουν να πουλήσω τη Rocktron και να χτυπήσω ένα Pod xt live, αλλά!

Με όσους μίλησα μου είπαν ότι τα περισσότερα μαγαζιά δεν σου βάζουν μικρόφωνο στον ενισχυτή μπροστά, οπότε πρέπει να παίξεις με τη δύναμη του ενισχυτή.

Να προσθέσω ότι χρειάζομαι ένα καλό lead, ένα καλό rythm crunch, και κάποια καθαρά. Ο προσανατολισμός είναι classic rock. Θα σας πω τί μου προτείνανε και θέλω τις γνώμες σας.

1. Αγορά Epiphone Valve Junior και για εφέ κανα δυο πεταλάκια

2. Αγορά Pod xt live και σύνδεση με τον Park

3. Αγορά Pod xt live και αγορά ηχείων

4. Aγορά του EPIPHONE VALVE STANDARD EPSTDSP και για εφέ κανα πεταλάκι

Η μπάντα αποτελείται από μια κιθάρα, πλήκτρα, μπάσο, ντραμς, φωνή, δηλαδή δεν υπάρχει άλλη μια κιθάρα οπότε πρέπει να καλύψω όλο το κιθαριστικό ακουστικό φάσμα.

 

Μπορείτε να βοηθείσετε την κατάσταση; Θα προτιμούσα να μη δώσω ένα σκασμό λεφτά, καθώς το setup θα είναι αποκλειστικά για live (για ηχογραφήσεις υπάρχει άλλο setup).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με τον ενισχυτή και το μικρόφωνο εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ πάντως.

 

Θα έλεγα να πας μια γερή βόλτα στα μαγαζιά και να δοκιμάζεις ενισχυτές με line out, και πεταλιέρες. Μετά αποφασίζεις συγκρίνοντας και με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό σου.

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον Wasted_Sunsets...

Το να μη σου βαλουν μικρόφωνο είναι πανσπάνιο. Κατα τα άλλα θα επιμείνω κι εγώ σε ένα μικρό λαμπατο (εώς 30 watt εισαι καλυμένος ακόμα και χώρις μικρ.) και απο κεί και πέρα αν θες και πεταλάκια, ψάχνεσαι. Αλλα με έναν λαμπάτο ενισχυτάκι θα έχεις μια πολύ γερή βάση για να προσθέσεις οτι γουστάρεις μετα και με πολύ καλή ποιότητα μάλιστα. ¶σχετο δεν μας είπες τι κιθάρα εχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξοπλισμός για Live.

Αν και είμαι drummer από την εμπειρία μου σε lives, μαζί μου φέρνω κι ας μη χρειαστεί τα ακόλουθα «εξαρτήματα» για καλό και για κακό κι ας βρίσκονται στο αυτοκίνητο.

Το ταμπούρο μου, το πετάλι μου, καλά μπακέτες δεν το συζητάμε, τα πιατίνια μου (φυσιολογικά ως εδώ), αλλά και 1 τουλάχιστο γερανό βάση πιατινιού, πένσα κατσαβίδι, χαρτοταινία, μονωτική ταινία 2ο κλειδί κουρδίσματος, ένα δέρμα 14΄΄ 2ο κοπανάκι κάσας και φακό.

Υπερβολή; Στο τελευταίο Live πριν από μερικές μέρες χρησιμοποίησα: Πένσα και κατσαβίδι για να του επισκευάσω μια βάση ride, αλλιώς και τα τρια group που συμμετείχαμε θα παίζαμε μόνο με 1 crash. Ταμπούρο και πετάλι δανικό στον πρώτο ντράμερ στο sound check, γιατί του μαγαζιού ήταν στη καβάντζα επειδή είχε άλλο live άλλη μέρα με γνωστό όνομα…..Τη βάση για το πιατίνι δανικό στο δεύτερο ντράμερ και με τις ταινίες στην βάση που επισκεύασα για να μη φεύγει ο άξονας δεξιά αριστερά. Κάποια στιγμή νόμιζαν πως είμαι κάποιος τεχνικός του μαγαζιού (μπράβο εξυπηρέτηση), αλλά μόλις τους εξήγησα χώθηκαν στη δουλειά. Με λίγα λόγια για το στήσιμο φάγαμε 1 ώρα και 15 λεπτά, για να μπορέσουμε να στήσουμε κάτι που δεν κινδυνεύει να χαλάσει το live κ.λ.π., κ.λ.π. Εντάξει δεν χρησιμοποίησα το κοπανάκι και το φακό.

Οι κιθαρίστες βγήκαν από μικροφωνισμένους ενισχυτές, αλλά είχαν φέρει και δικούς τους, γύρω στα 15-20 Watt και δεν έκαναν όπως είπε ο ηχολήπτης, γιατί δεν θα άκουγαν πάνω καλά αυτοί. Έτσι έβαλε τα μικρόφωνα πίσω πάλι στου μαγαζιού, τους combo. Μόνο ο μπασίστας ήταν κάπως κυριλέ, που ο ενισχυτής του ήταν μεγαλύτερος (του μαγαζιού) και νομίζω πως έβγαινε στη κονσόλα με DI box, αλλά είχε προβληματάκια στον ήχο λόγω της φθοράς του ενισχυτή.

Τέλος πάντων επειδή η κουβέντα για τη ποιότητα των λαϊβάδικων έχει ξαναγίνει σε άλλο σημείο εδώ μέσα, προτείνω τη λύση του άσε κι ας υπάρχει και το σετ που πρέπει να έχει μια μπάντα μαζί ίσως υπερβολικό, αλλά συνηθίσαμε το κουβάλημα πια, θα πρέπει να είναι: Καβάντζα χορδές first aid kit εργαλεία κιθάρα,λίγο πολύ για τους ντράμερ τα παραπάνω, και για ενισχυτές combo πάνω από 30-40 watt.

Επίσης όταν γίνουμε διάσημοι θα έχουμε και βοηθούς, για να μπορούμε να το απολαμβάνουμε και λίγο…..

Rockdrum

 

:lol:

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Έχω μια Ibanez jem 555. Η λύση Line 6 Spider 3, πώς σας φαίνεται; Που έχει και πολύ καλά presets και celestion ηχειάκι 12΄΄, 12 μοντέλα ενισχυτών, και 75 Watt rms;

Έχω κολλήσει με την line 6, επειδή η μπάντα είναι ουσιαστικά cover, και θα είναι εξαιρετικά εύκολο να επιλέξεις ήχους.

Θα προτιμούσα μια ολοκληρωμένη λύση (ενισχυτή, εφέ κλπ) μέχρι τα 500 ευρόπουλα. ΤΙ λέτε;

 

(ή κάτι τέτοιο;; http://www.thomann.de/gr/behringer_harley_benton_lx1200h_v_ampireg212_set.htm

ή τέτοιο http://www.thomann.de/gr/line6_spideriiihd75g412a.htm

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου