Προς το περιεχόμενο

Single coil sized humbuckers για middle και neck με 250Κ pots (όχι scooped/SC voicing, 95% για καθαρό ήχο)


ΑpussyΑ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού ανοίχτηκε και το can of worms των μαγνητών (α ρε Κωστή) για να δούμε αν κάποιος έχει καμία ιδέα για την ανώμαλη περίπτωση μου.

 

Εδώ και μερικά χρόνια, έχω αποκτήσει μία φυσική απέχθεια προς οτιδήποτε ακούγεται σαν μονοπηνιακός (αυτό το κλασσικό scooped χαμόγελο) όπως επίσης και στον εγγενή θόρυβο αυτών.

 

Ξεκινώντας την αναζήτηση, τελικά το πίο εύκολο ήταν οι bridge με το μοναδικό όριο να μήν είναι υπερβολικά "middy" για τα γούστα μου. Μετά από αγορές και δοκιμές, κατέληξα πριν απο χρόνια σε έναν Dimarzio Norton S (πολύ ισορροπημένος για τα δικά μου δεδομένα, σχεδόν flat, 500K αλλά με dedicated Tone pot συνήθως στο 4-5 για καθαρό ήχο) για την κιθάρα την οποία αγγίζω πλέον 99 στις 100 φορές που θέλω να παίξω, εναν Pro Track στην 2ή "ενεργή" κιθάρα (middy αλλά πολύ παιχνιδιάρικος και αυτός με 500αρια και dedicated Tone pot, επισης στο 4-5 για καθαρό) και τέλος ένας Tone Zone S που μου είχε ξεμείνει για την 3η κιθάρα που έχει πάρει σύνταξη εδω και πολλά χρόνια (με 500Κ ειναι ο πιο middy που έχω ακούσει σε σήμειο να μην τον αντέχω και να μήν γινεται tame ουτε με dedicated tone pot, με standard strat wiring με 250άρια και dedicated Tone pot είναι ο πιό γλυκός μαγνήτης που έχω ακούσει σε birdge θέση). Μέχρι εδώ καλά λοιπόν, το quest για bridge ήταν σχετικά ευκολο και ανώδυνο.

 

Και πάμε στα δύσκολα τώρα και εδώ μιλάμε μόνο για τις 2 "ενεργές" strats.

 

Μέχρι τότε που έκανα την αναζήτηση, έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανους συνδυασμους με Cruisers (neck και bridge μοντέλα) και Fast Track 1 σε middle και neck. Αυτές οι κιθάρες έχουν τα Obsidianwire HSS harnesses τα οποία και θέλω να κρατήσω (treble bleed circuit, o bridge βλέπει πάντα 500Κ pots και τον αντίστοιχης τιμής tone cap, οι middle και neck βλέπουν πάντα 250Κ pots κοκ, το Tone #2 ειναι για τον bridge, το Tone #1 ειναι shared για middle και neck).

 

Οι μεν Cruisers δεν μου κάνουν και δεν θέλει πολλή συζήτηση, έχουν καθαρά single coil voicing (scooped), το ήξερα, τους είχα πάρει για να έχει η 2η διαφορετικό ήχο αν χρειαστεί (δεν έχει χρειαστει οπότε δεν).

 

Ο Fast Track 1 στην middle δεν θα έλεγα οτι με ικανοποιεί ιδιαιτερα, σίγουρα καλύτερος από τους Cruisers για τα δικά μου γούστα αλλά και πάλι όχι, scoopάρει εκνευριστικά στην συγκεκριμένη θέση για τα γούστα μου. Για την θέση neck είναι πολύ καλύτερος αλλα και πάλι μου την δίνει γιατι πάλι υπάρχει αυτο το χαμογελάκι με περισσοτερα πρίμα και μπάσα από ότι θα ήθελα (ή για να το πω πιο σωστά, με πολύ λιγότερα μεσαία από ότι θα ήθελα). Κάπου εκει πέρα μέσα ακούω πάλι SC και καλά κάνει γιατί η εταιρεία δεν τον διαφήμισε και ποτέ για κάτι διαφορετικό αλλά..

 

Προσπάθησα να βρώ στην Ευρώπη τον Dimarzio Satch Track για αυτές τις θέσεις αλλά δεν...από εκει και πάνω (σε output) στα μοντέλα που ξέρω της συγκεκριμένης εταιρείας το output αυξανεται δραματικά και με τα 250Κ λίγο χλωμό να μην μπουκώσουν όλα (ειχα κάνει περισυ μια δοκιμή με τον Norton S στο neck, με την καμία).

 

Και επειδή ήδη αυτό το post είναι ήδη σεντόνι, πάμε σε ένα TLDR για να μην τα ακούσω:

 

- Παρακαλώ για προτάσεις για single coil sized humbucker (γιατι δεν θέλω να ξαναγυρίσω στον θόρυβο των SC) μαγνήτες για τις θέσεις middle και neck, να "λειτουργούν/παιζουν" με 250Κ pots, όχι single coil/P90 voicing, όχι scooped, αν μη τι άλλο να είναι ανάποδο χαμόγελο (μεσαία με λίγότερα πρίμα και μπάσα) ή έστω flat (αν και δεν ξέρω αν ένας flat μαγνητης θα δουλευε στην neck θέση).

- Κανένας περιορισμός σε εταιρεία αρκεί να μπορώ να τους βρω εντός EU τουλάχιστον, εμφάνιση κοκ είναι αδιάφορα.

- Προορίζονται για 95% καθαρό ήχο.

- Δεν με ενδιαφέρουν τα split coil κοκ, όλοι οι SC sized hums που έχω δοκιμάσει ή έχω αυτή την στιγμή μου αρέσουν απείρως περισσοτερο σε full humbucker mode (ναι, και στις ενδιαμεσες 2 και 4 θέσεις, ούτε και το πολυπόθητο "quack" με ενδιαφέρει).

- Δεν θέλω να αλλάξω (προς το παρόν τουλάχιστον) το wiring, οπότε τα 250Κ pots σε middle και neck αν και περιοριστικά, θέλω να παραμείνουν.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

ΥΓ: κάποια στιγμή θα δοκιμάσω τον Pro Track στην θέση middle τουλάχιστον να πάρω μια ιδέα για το άν μπορεί να "δουλεψουν" μαγνήτες σντίστοιχου output και voicing στην συγκεκριμένη θέση με το συγκεκριμένο wiring.

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Από που αγοράζεις τέτοιους μαγνήτες χωρίς τελωνείο...?

 

Από πουθενά   :)

Θες μαγνήτη του μακαρίτη?

Θα πλερώσεις  τελωνείο  :)

Ευτυχώς είναι φτηνοι.

 

https://www.wildepickups.com/products/l45s

 

https://www.wildepickups.com/products/l-48tl

 

Αν θες hi fi μαγνήτη  look no further.

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οτιδήποτε από DiMarzio μπορεί να γίνει παραγγελία στον Νάκα αρκεί να υπάρχει υπομονή, το βάζουν στην επόμενη παραγγελία τους που μπορεί να είναι σε δύο αλλά και σε έξι μήνες. Υποθέτω ο Θωμάς κάνει πιο συχνές παραγγελίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα, και ο Θωμάς δίνει μήνες ως ημερομηνια παραλαβής σε αυτές τις περιπτώσεις. Ειχα κανει στο παρελθόν 2 φορές απόπειρα να παραγγειλω απο αυτούς τον Satch Track.

 

Δεν τρέχει τίποτα, κάποια στιγμή θα πάρω έναν Seymour Duncan Little 59 neck να τον δοκιμάσω και αυτόν (και σε neck και σε middle) μπας και...τουλάχιστον μπορώ να τον βρώ όποτε θέλω και παντού...

 

Αν δεν κάνω λάθος ο SD σχεδιάζει τους SC sized hums ως retrofit σε strats με κλασσικό wiring και components οπότε υπάρχει μια ελπίδα να δουλευουν όπως θελω και με 250άρια pots.

 

ΥΓ: δεν ψάχνω για "hifi" ήχο, ψάχνω για κάτι που δεν ακούγεται σαν SC. Ας πουμε σαν τους bridge που έχω στις 3 κιθάρες (Norton S, Pro Track, Tone Zone S με 250Κ) αλλά για τις υπόλοιπες θέσεις και να "παιζουν" (στις συγκεκριμένες θέσεις) με 250άρια (προφανώς χωρίς να μπουκώνουν όλα). Και σίγουρα δεν με ενδιαφέρουν "μπουτικ" λύσεις που θα μου φύγει ο πάτος να τις βρώ και θα τις χρυσοπληρώσω τοιουτοτρόπως (και ως τιμή αγοράς και κερατιάτικα με μεταφορικά και δασμούς). Προτιμώ εδώ και χρόνια τις όσο περισσοτερο γίνεται mainstream λύσεις. Been there, done that (δεκαετιες πριν), πάμε για άλλα.

Επεξεργασμένο από Freedom

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

OK, μου φαίνεται οτι τα "βάσανα" μου τελειώνουν...

 

Πριν από κάνα δύο ώρες λέω, ΟΚ, ας ξηλώσω τους Cruisers απο την #2 (ο κυριος λογος που δεν την επιανα ήταν οι Cruisers btw). Αυτή είχε τον Pro Track στην γέφυρα, λέω, δεν τον δοκιμάζω και αυτόν στην neck θέση. Μετά από την νίλα που είχα πάθει εναν χρόνο πριν οταν έκανα το ιδιο πειραμα με τον Norton S, ήμουν έτοιμος για μεγάλη απογοήτευση...

 

Αμ δέ...οπως μπήκε, έτσι και έμεινε. Reset το βασικό μου preset και με ελάχιστες ρυθμίσεις (και όχι παρανοικές όπως όταν πολέμαω και μέχρι και χθες πολέμαγα με τον Fast Track 1 και πάλι δεν) ήμουν ακριβώς εκεί που θέλω.

 

Το γεγονός οτι δεν ήθελα να σταματήσω να παίζω (που έχει να συμβεί αρκετο καιρό) ήταν μια πολύ καλή ενδειξη οτι είμαι σε καλό δρόμο. Αλλά επειδή το παραμύθι το έχω ξαναδεί, για καμια εβδομάδα θα παίζω μόνο με αυτή για να ειμαι σιγουρος οτι αυτός ο μαγνητης με καλύπτει (και όντως είναι έτσι, παραγγελνω όταν μπορώ άλλους 2 να συνοδευσουν τον Norton S στην γέφυρα και τα υπόλοιπα τα κοιτάω επιτοπου).

 

Για να δούμε...

 

rrrrr.thumb.jpeg.c1f2d1890d8c63c9d48d0d2c7c0362fa.jpeg

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιο υπολοιπο setup? Δύο κιθάρες πανομοιότυπες (υλικα, mods kok), ιδιο ακριβώς kitchen sink preset, καθαρός ήχος (και όταν λέω καθαρός, εννοώ ΚΑΘΑΡΟΣ).

 

Ολοι οι bridge που έχω αναφέρει μου αρέσουν, με υπερκαλυπτουν και δεν πανε πουθενά. Οι Cruisers δεν μου άρεσαν ποτέ ιδιαίτερα απλά 2 χρόνια εμειναν στην συγκεκριμένη κιθάρα για να έχω και μια "επιλογη" για single coil voicing "μπας και" (και στο τέλος δεν την επιανα καν). Και άλλα τόσα έχω τους Fast Track 1 στην άλλη κιθάρα που απλά τους ανεχόμουν προσπαθώντας καθε λιγο και λιγάκι να tweakάρω μπας και.

 

Δεν "ανέχομαι" πλέον για κάποιον λόγο οτιδήποτε έχει έστω και υποψία απο single coil voicing. Παρανοικό, ξέρω, ειδικά μετά απο 25 χρόνια αυστηρα με SSS κιθάρες αλλά τι να κάνουμε, προφανώς κάτι άλλαξε μέσα μου. Με αυτά τα στοιχεία του SC voicing παλευω εδω και 2 χρονια με τους Fast Track 1 (δικό μου λάθος, δική μου λάθος επιλογή απο την αρχή, η εταιρεία δεν τους διαφήμιζε ποτέ ως hum voicing μαγνητες).

 

Ε ,με τον Pro Track δεν ειχα να παλεψω με τιποτα SC. Cut Bass, Bass στο μηδεν, τσιμπημα μεσαια και πρίμα, Prescence στο 5, KT88 λάμπες, χαμηλωμα του amp Drive (για να μην βρωμίζει), παπαλα. Με τους Fast Track 1 σε αυτες τις ρυθμίσεις βάλει άλλες 20 (πολύ ακραιες) και πάλι δεν. Σε 2 λεπτά με τον Pro Track ήμουν έτοιμος και εκει που ήθελα χωρις να ακούω κάτι που δεν μου αρέσει.

Επεξεργασμένο από Freedom

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου